in

Ubisoft maakt 20 miljoen euro winst


Ubisoft heeft vandaag haar jaarcijfers over het financiële jaar 2005 (lopend van april 2004 tot en met maart 2005) bekend gemaakt, waaruit bleek dat de Franse uitgever een winst van 20 miljoen euro boekte. Vorig jaar maakte Ubisoft nog een verlies van 9 miljoen euro. Over het hele jaar heeft Ubisoft een omzet van 538 miljoen euro gedraaid tegenover de 508 miljoen euro van het jaar daarvoor.

Grote kostenposten voor Ubisoft waren de sales (180 miljoen), de lonen (135 miljoen) en de overige kosten (177 miljoen). De behaalde winst van dit jaar was vooral te danken aan succesvolle series als Splinter Cell, Ghost Recon en Prince of Persia, maar nieuwkomer Brothers in Arms hielp ook een handje.

Voor het financiële jaar 2006 verwacht Ubisoft haar marktaandeel te vergroten en richt zich op een omzet van 600 miljoen euro en winst van boven de 30 miljoen euro. Belangrijke titels die daarvoor kunnen zorgen zijn onder andere Tom Clancy’s Rainbow Six Lockdown, Brothers in Arms Earned in Blood, Peter Jackson’s King Kong, Tom Clancy’s Splinter Cell 4, Tom Clancy’s Ghost Recon 3 en Prince of Persia 3.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

GTA: San Andreas

Meer info en beelden GTA: Liberty City Stories