in

Afkickkliniek voor gamers geopend in China


In China is een nieuwe afkickkliniek geopend, speciaal voor jonge spelers die verslaafd zijn aan online spelletjes. De kliniek, gesubsidieerd door de Chinese overheid, ligt naast het militaire ziekenhuis van Beijing. De patiënten van de kliniek zijn vooral mensen tussen de 14 en de 24 jaar. De jonge patiënten worden verzorgd door een team van 23 verpleegsters en doktoren. De directeur van de kliniek, Dokter Tao Ran, vertelde het volgende:

“All the children here have left school because they are playing games or are in chat rooms every day. They are suffering from depression, nervousness, fear and unwillingness to interact with others, panic and agitation. They also have sleep disorders and they have shakes and numbness in their hands.”

Een dagje in de kliniek ziet er als volgt uit: om zes uur wordt iedereen wakker met een frisse therapie sessie, dan is het tijd voor medicatie, gevolgd door een acupunctuur behandeling en wat spieroefeningen. De rest van de dag zitten de patiënten nog aan machines die hen elektrische schokken van dertig volt geven op pressiepunten. Dit is nog niet alles, want de patiënten krijgen een soort van vloeibaar voedsel wat de hersenen weer in balans moet brengen.

Een dagje afkickkliniek kost al snel 48 dollar en dit is meer dan het dubbele van wat een gemiddelde inwoner van Beijing in een week verdient. Een behandeling in de kliniek duurt tussen de 10 en 15 dagen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ken Kutaragi: harder werken voor je PS3

E3: Genji: Dawn of the Samurai