in

E3: Genji: Dawn of the Samurai


Spelers die geen genoeg kunnen krijgen van Onimusha zijn met het PlayStation 2 spel Genji: Dawn of the Samurai aan het juiste adres. De nieuwe ontwikkelstudio Game Republic is verantwoordelijk voor deze titel en niemand minder dan Yoshiki Okamato heeft de leiding over het project. Yoshiki Okamato was eerder verantwoordelijk voor het succes van Resident Evil, Street Fighter 2 en Devil May Cry, geen onaardige titels. Op de afgelopen E3 beurs nam ik zijn nieuwste spel onder handen.

Genji is gebaseerd op een oude Japanse legende die de meeste van ons waarschijnlijk niet zullen kennen. Het verhaal speelt zich af in het feudale tijdperk, een tijdperk waarin edelmannen hun macht kwijt raakten en de bevolking zelf vocht voor controle over het rijk. In Genji draait het voornamelijk om een bekende samoerai clan met de naam Heishi. De Heishi terroriseren de bevolking van Kyo door middel van magische stenen. De speler zelf speelt een geadopteerde prins genaamd Yoshitsune. Hij is de leider van de Genji clan en een fantastisch schermer met een mysterieuze kracht. Tijdens het spel zal Yoshitsune meerdere figuren tijdens zijn reis tegenkomen. Deze zullen hem helpen om de Heichi clan te verslaan en zoveel mogelijk demonen te vermoorden.

Na de korte speelsessie die ik met Genji had kan ik zeggen dat het spel nog het meeste wegheeft van een mix tussen Onimusha en Dynasty Warriors. In Genji draait het namelijk voornamelijk om vechten, vechten en nog eens vechten. Je kunt de vijand in elkaar hakken met je zwaard, maar ook een aanval van de vijand blokkeren en daarna een speciale aanval uitvoeren waardoor bij de juiste timing je de vijand in één keer neerhaalt. Gelukkig gaat Genji een stukje verder dan Onimusha. Zo kun je in Genji ook een groot aantal combinatieaanvallen in de lucht uitvoeren, waarna je bij de landing op de grond de combinatieaanval voortzet. Hierdoor krijg je een prachtige aaneenschakeling van combo’s en ligt je vijand binnen de kortste keren op de grond. Een nog betere manier om je vijand te grazen te nemen is om de zogenaamde “Kamei” modus te activeren. Tijdens het spelen vult de “Kamei” meter zich langzaam op. Wanneer deze helemaal vol is kun je deze modus activeren. Hierdoor wordt het beeld wazig, veranderen de kleuren en gaat alles in slowmotion en kun je de vijanden op een geweldige manier verslaan.

Naast de vele gevechten kent Genji ook een ervaringssysteem zoals we dat in een standaard Japanse RPG vaak zien. Zo kun je verschillende eigenschappen van je personage na gevechten upgraden. Ook liggen er her en der krachtigere wapens en schilden in het spel verspreid. Op deze manier wordt je personage steeds sterker. Het upgraden van je personage is zeker nodig, want alleen op die manier is het mogelijk om latere eindbazen in het spel te kunnen verslaan.

Wat mij direct opviel was dat Genji er grafisch zeer verzorgd en kleurrijk uitzag. Allereerst was er veel aandacht besteed aan de omgevingen. De screenshots die je op deze pagina ziet zeggen al genoeg. Ook de effecten die tevoorschijn komen bij de combinatieaanvallen zijn een lust voor het oog. Eerlijk gezegd vond ik Genji er beter uitzien dan Onimusha 4, een spel van Capcom dat ook aanwezig was op de afgelopen E3 beurs. De muziek en de geluidseffecten kan ik niet goed beoordelen. Tijdens een beurs als de E3 is het onmogelijk om dit te kunnen waarnemen, of de uitgever moet zo slim zijn om de verschillende demo pods te voorzien van koptelefoons. Het is dus even wachten op een previewversie of het uiteindelijke spel.

Genji is ook één van de grote titels die Sony dit najaar zal uitbrengen voor de PlayStation 2. Genji is, samen met het nog te verschijnen Shadow of the Colossus, het enige Japanse spel dat Sony in Europa zal gaan uitgeven. De rest van de line-up bestaat uit Westerse titels, zoals 24: The Game en Sly 3: Honour Among Thieves. Met al deze titels en meer heeft Sony in ieder geval een uiterst sterke eindejaar line-up. Daar kunnen andere fabrikanten nog wat van leren.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Afkickkliniek voor gamers geopend in China

Revolution-controller bevat minder knoppen