in

Sony sleept Lik-Sang.com voor de rechter


Lik-Sang.com wordt door SCEE (Sony Computer Entertainment Europe) voor de rechter gesleept omdat zij via hun website PlayStation Portables verkopen.

Lik-Sang.com is de grootste online winkel om spellen en consoles te importeren. SCEE heeft Lik-Sang.com via een brief op de hoogte gebracht dat zij rechtsstappen gaan nemen om de verkoop van de PSP aan het Verenigd Koninkrijk (en daarmee aan Europeanen) te stoppen.

Voor Lik-Sang.com komt deze rechtszaak als een verrassing. De wet van Hong Kong, de vestigingsplaats van Lik-Sang.com, schrijft namelijk voor dat er met alle producten die in Hong Kong te verkrijgen zijn vrije (internationale) handel bedreven mag worden. Lik-Sang.com kijkt daarom ook op dit moment naar hun opties en wat de kansen zijn om deze rechtszaak tegen SCEE te winnen.

Pascal Clarysse, Marketing Manager Lik-Sang.com, zegt het volgende:

This is the most aggressive move against its own customers that a console manufacturer has ever taken in the 30 year history of videogames.

Sony wants to completely cut hardcore gamers away from items released in Japan or anywhere else outside their own country. A very active part of the gaming community has been enjoying Japanese gaming culture for over two decades, and that’s what the Empire is now willing to destroy.

Op dit moment heeft de rechtszaak nog geen invloed op bestellingen vanuit Europa of ergens anders. Klanten hoeven zich hier volgens Lik-Sang.com ook geen zorgen over te maken.

Sony heeft Lik-Sang.com bovendien ook gevraagd de handleiding van de PSP, die Lik-Sang.com online beschikbaar stelt, te verwijderen. Volgens Sony zou dit in strijdt zijn met hun auteursrechten.

De PlayStation Portable is al sinds vorig jaar in Japan te koop en komt september ook naar Nederland. Het lange wachten is voor veel mensen een reden geweest om de PSP te importeren via Lik-Sang.com.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eerste beeld Nintendo DS-versie van FIFA

Radiata Stories