in

Radiata Stories


Tri-Ace, de ontwikkelaar van bekende en gevestigde namen zoals Star Ocean en Valkyrie Profile, is momenteel bezig met het ontwikkelen van een totaal nieuwe RPG: Radiata Stories. Dit PlayStation 2-excusieve spel is al een aantal maanden uit in Japan, maar er zit gelukkig een Engelstalige versie aan te komen. Wat kun je ervan verwachten?

Je kruipt in de huid van hoofdpersoon Jack Russell. Jack is een jonge held die in de voetsporen van zijn vader wil treden, als een Radiata Knight. Het spel begint op het moment dat Jack bezig is om ridder te worden. Het spel draait buiten Jack Russell om Ganz Rothschild en Ridley Silverlake. De gebeurtenissen in het spel draait om dit drietal en wat er met hen gebeurt op hun jacht naar de titel “Radiata Knight”. Uiteindelijk zal het mogelijk zijn om op bepaalde punten te kiezen met wie je verder wilt, zodat de speelervaring steeds verandert.

Het vechtsysteem van Radiata Stories is gebaseerd op die van Star Ocean: Till The End Of Time. Het zogenaamde “Link Battle” systeem zorgt ervoor dat je niet alleen staat in je gevechten, maar dat je combo’s uit kan voeren met behulp van je teamgenoten. Je hebt meer dan genoeg keuze uit teamgenoten, want je zult uiteindelijk kunnen kiezen uit ongeveer 175 verschillende vechters. Figuren die je tijdens het spelen tegenkomt kun je vaak rekruteren, zodat je team steeds sterker en vaardiger wordt. Het is belangrijk om je team goed samen te stellen, want de voorwerpen die de anderen meenemen kunnen bepalend zijn voor Jacks aanvalsmogelijkheden. Het vechten zelf gebeurt in real-time, en dat betekent dus dat je niet op je beurt hoeft te wachten om aan te kunnen vallen. Je kunt dus gewoon vijanden aanvallen en direct daarna bijvoorbeeld een teamgenoot in nood helpen. Er kunnen maximaal vier personen in je team zitten, waarvan jij er maar één bestuurd. De andere drie kun je echter wel commando’s geven of, zoals eerder gezegd, een speciale aanval laten doen.

Zoals wel vaker in Role Playing Games te zien is, kun je niet alleen Experience Points verzamelen. Het is ook mogelijk om een speciale aanval uit te voeren, door zoveel mogelijk gevechten aan te gaan. Hierdoor wordt een bepaalde meter steeds bijgevuld, totdat je een soort ultieme aanval kan doen die uiteraard veel meer schade toebrengt aan je vijand. Net zoals in spellen als Ocarina of Time en Grand Theft Auto 3 is er duidelijk een verschil tussen dag en nacht. Er loopt gewoon een klok en, zoals in de eerder genoemde spellen soms het geval is, zullen bepaalde figuren alleen op bepaalde tijden rondlopen. Als je je taak al hebt voltooid, en je hebt even niets te doen, kun je ook even gaan slapen totdat de volgende taak zich aandient.

Radiata Stories lijkt een zeer ambitieus project van Tri-Ace, het team achter onder andere Star Ocean 3. Qua gameplay lijken de makers niet te veel af te wijken van dit spel, dus spelers die bekend zijn met deze serie zullen ook niet teveel moeite hebben met Radiata Stories. Door de bekende gameplay en de aansprekende sfeer in het spel lijkt het erop dat RPG-fans weer een titel hebben om bij te schrijven in de agenda.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sony sleept Lik-Sang.com voor de rechter

GC: Opvolger DRIV3R is ook aanwezig op Games Convention