in

Kuru Kuru Kururin


Kuru Kuru Kururin is al sinds de lancering van de Game Boy Advance te koop, en zelfs nu nog speel ik met dit kinderachtig ogende spelletje. Het was nou niet bepaald een spel waarmee je je vrienden kon laten zien wat je nieuwe handheld allemaal in huis had. Toch vind ik het verwonderlijk dat Kuru Kuru Kururin nooit écht succesvol is geworden. De opvolger kwam zelfs nooit naar Europa toe. Onterecht, want de ingrediënten voor een topspel waren aanwezig. Ze zijn zelfs nog steeds sterk aanwezig, want ik mag dit spel graag nog eens herspelen.

Een roterend stokje dat de speler door tal van levels moet loodsen. Daaromheen zit een klein verhaal, want het stokje stelt een helikopter voor waarmee je een aantal vogels moet redden in verschillende werelden. Hartstikke spannend natuurlijk en ik was bij de lancering eigenlijk meteen geïnteresseerd. Zeker toen ik een aantal speelsessies achter de rug had. Het was echt verslavend!

Kuru Kuru Kururin zou ik omschrijven als een simpel doch doeltreffend spel. Simpel betekent niet dat het spel makkelijk is. Er komen namelijk wel een aantal lastige dingen om de hoek kijken. Het stokje is dus roterend, waardoor je verschillende vaardigheden nodig hebt. Zo moet je voor veel bochten kunnen inschatten in welke richting het stokje moet draaien. Dat lukt na enige oefening wel, waarna je met veel snelheid de betreffende bocht moet nemen. De levels zijn goed geconstrueerd, waardoor een tactiek als het ware essentieel wordt; rust pakken op de momenten wanneer het kan, toeslaan wanneer de wanden te nauw worden.

Dat is niet alles. Naast het hoofdavontuur wachten er een stuk of vijftig uitdagingen. Deze duren per level een seconde of tien, maar zijn zowel afwisselend als gewoon leuk. Het hoofdavontuur uitspelen op een normale moeilijkheidsgraad is zoals eerder gemeld niet bepaald gemakkelijk. Lukt dit wel, dan komen er nog een drietal extra levels beschikbaar. Er is werkelijk meer dan genoeg te doen.

Als alles echt voltooid is, dan is er zelfs nog een multiplayer optie waar je slechts één cardridge voor nodig hebt. Heb je meerdere Game Boy Advance systemen, dan is het zeker aan te raden om dit eens te proberen. Sowieso kan ik Kuru Kuru Kururin aan iedereen aanraden. Krijg je de naam uit je strot, dan moet je er eens naar vragen in de winkel. Het is vast niet zo duur meer.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fable – Heldensysteem

Street Fighter 3: 3rd Strike naar de PlayStation 2