in

De PSP mogelijkheden


Gamen op de PlayStation Portable is leuk. Inmiddels zitten we op kantoor met vier PSP’s, die de hele dag aan staan. Virtua Tennis, Lumines, DTM Race Driver 2, WipEout Pure en Ridge Racer worden helemaal kapot gespeeld. Maar de PlayStation Portable kan meer dan enkel leuke spellen spelen. Je kunt films en foto’s bekijken, muziek luisteren en met de firmware 2.0 zelfs op het internet browsen. In dit artikel gaan we nader in op de verschillende mogelijkheden.

Films

Er zijn twee manieren waarmee je op de PSP films kunt kijken. De eerste is de film op het UMD formaat. Bij de lancering zijn er een aantal titels beschikbaar, waaronder Hitch, Charly’s Angels, XXX, SWAT en Spider-Man 2. Deze laatste is overigens tijdelijk gratis beschikbaar als je je Europese PlayStation Portable registreert. De prijzen van de UMD film variëren momenteel tussen de 14,99 en 22,99 euro, wat overeenkomt met de prijs van een DVD. Minpunt daarbij is dat de films die momenteel op UMD verschijnen behoorlijk oud zijn.

De tweede mogelijkheid voor als je een film wilt kijken is om hem op te slaan op de Memory Stick. Deze dingen zijn wel aan de dure kant. Voor een Memory Stick Duo Pro van 512 MB leg je minimaal 60 euro voor neer. Daarop kun je vervolgens iets van een uur video op kwijt. Ikzelf heb een 1 gig kaartje van San Disk, die me 130 euro heeft gekost, maar waar ik dus wel twee uur film op kwijt kan. Minpunt van het opslaan van film op de Duo Pro stick is dat de bestanden in MP 4 formaat moeten zijn. Gelukkig zijn er een aantal programmatjes op het internet te vinden waarmee je verschillende videobestanden makkelijk kunt om zetten naar MP4. Eén daarvan is PSPvideo9, waar je heel veel kanten mee op kunt. En mocht je ooit met vragen zitten, dan kun je op hun forum terecht, waar veel mensen je willen helpen.

Muziek

Voor iedereen die een MP3 speler in hun bezit hebben is deze optie totaal niet boeiend. Maar voor de mensen die dat niet hebben, waaronder ik, en die toch al een Duo Pro stick hebben gekocht, is het best handige functie. Op mijn memory stick kon ik zeker zo’n 6 uur aan mijn muziek kwijt, waarmee een trein reis toch wat aangenamer wordt. De PSP ondersteunt veel muziekbestand, waaronder MP3, zodat je gewoon je PSP aan de PC aansluit en vervolgens de muziek van het ene mapje naar het andere mapje sleept. De kwaliteit van de muziek is met de oordopjes in fantastisch, maar zonder de oordopjes ook zeker het beluisteren waard.

Foto’s

Op je memory stick kun je ook plaatjes, foto’s en andere onzin plaatsen. Op zich niet heel erg boeiend, maar een aantal slimme mensen hebben al iets heel leuks bedacht. Op PSPEMAG is het mogelijk om een digitaal PSP-tijdschrift in JPG formaat te downloaden om hem daarna op je PSP te bekijken. Daarvoor moet je je PSP een kwartslag draaien en kun je via de schouderknoppen van de ene naar de andere pagina gaan. Daarnaast is het natuurlijk leuk om je favoriete foto van jou en je vriendin altijd op een mooi formaat bij te hebben, zonder dat de foto kreukelt of scheurt.

Online

Met Firmware 2.0 is het inmiddels mogelijk om met de PSP online te surfen. Hiervoor moet je overigens wel in de buurt zijn van een ‘Hot Spot’. Vervolgens even wat dingen instellen en dan kun je het net op. Denk daarbij overigens niet dat het net zo lekker gaat als op bijvoorbeeld een laptop. Zo moet je het intoetsen van url’s doen via een soort sms systeem. Wel is het mogelijk om je favoriete websites te bookmarken, zodat je daar makkelijk heen kan surfen. Verder viel het me in positieve zin mee hoe makkelijk de letters te lezen zijn en kun je met je analoge stick rustig met een pijl bewegen en verschillende items aanklikken. Minpunt is dan weer wel dat Firmware 2.0 geen flash ondersteunt, zodat al onze mooie banners niet te zien zijn.

Gamesharing

De laatste leuke optie is die van het gamesharen. Niet elk spel ondersteunt dit, maar bij een titel als Fired Up is het mogelijk een korte demo te sturen naar een andere PSP gebruiker in de buurt. Die kan vervolgens het spel net zo lang spelen totdat hij zijn PSP uit zet. Niet revolutionair, maar zeker vermakelijk.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Veel Band of Brothers acteurs in Call of Duty 2

Midnight Club 3: DUB Edition