in

Game van de Maand november


De rust keert langzaam terug op kantoor. De grote releases liggen achter ons, de nieuwe website staat en we kunnen nu echt gaan genieten van al die topgames die de afgelopen tijd op ons zijn afgevuurd. De maand november was een enorm drukke, maar tegelijkertijd ook enorm mooie maand. Nu de maand voorbij is, is het de hoogste tijd om de balans op te maken. Wat was volgens jullie de beste Game van de Maand november?

 

Uncharted 3: Drake’s Deception

Nathan Drake is terug. Samen met zijn oude vriend Victor Sullivan gaat hij op zoek naar een verloren stad, de beruchte ‘Atlantis of the Sands’. Tijdens zijn zoektocht komen Nathan en Victor onder andere terecht in het hart van de Arabische woestijn. De geheimen van de verloren stad worden langzaam onthuld en al gauw wordt hun reis een wanhopige poging op overleven waarin Nathan Drake wordt geconfronteerd met zijn grootste angsten.

De vaardigheden van Nathan zijn in Uncharted 3 uitgebreid en hij kan nu op meer manieren vijanden met de vuist te lijf gaan en krijgt nieuwe sluipmogelijkheden.

De multiplayer van Uncharted 3 is verder uitgebreid ten opzichte van het vorige deel en kent als grootste vernieuwing het buddy-systeem. Dit maakt het mogelijk om als je doodgaat bij de als buddy aangewezen speler opnieuw te verschijnen. Ook kun je elkaars schatten, die gelden als punten in het spel, oprapen en zie je waar de andere speler zicht bevindt.

 

Sonic Generations

In Sonic Generations krijgt de blauwe egel te maken met mysterieuze nieuwe macht die tijdgaten creeërt. Hierdoor worden Sonic en zijn vrienden naar het verleden getrokken, waar ze Classic Sonic tegenkomen. Samen moeten de twee Sonics hun vrienden redden en het opnemen tegen de nieuwe vijand.

Spelers zullen zowel de klassieke tweedimensionale side-scrolling gameplay ervaren als de driedimensionale gameplay uit de nieuwe Sonic-games. De game bevat herkenbare levels gebaseerd op drie karakteristieke tijdperken uit twintig jaar gamegeschiedenis van Sonic the Hedgehog.

Daarbij zijn zowel Classic Sonic, de Sonic uit 1991, als Modern Sonic speelbaar. Deze verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in de aanvallen waarover ze kunnen beschikken. Class Sonic heeft Spin Dash en Spin Attack en Modern Sonic kan gebruikmaken van Homing Attack en Sonic Boost.

 

BlazBlue: Continuum Shift II

Een nieuw deel in de BlazBlue-serie, velen kunnen er niet op wachten. Natuurlijk om weer spijkers met koppen te slaan, maar toch ook om te ervaren hoe het diepe verhaal dat de serie kenmerkt verder gaat. Inderdaad, de serie staat erom bekend een verhaal te vertellen dat op gelijke hoogte staat met menig animé-serie, niet in de laatste plaats door zijn complexiteit.

Tot op heden heeft de stijlvolle 2D brawler zich niet gemeld op een platform van Nintendo en daar zit meteen een knelpunt. Het verhaal dat de afgelopen games is verteld, gaat gewoon verder en dat betekent dat 3DS-bezitters ook nog de vorige games op andere platformen zouden moeten hebben gespeeld, willen ze iets snappen van het verhaal. Een onwaarschijnlijk scenario, waardoor het verhaal kan aanvoelen alsof je de eerste vijftig afleveringen van een serie hebt gemist, waardoor het verdere verloop lastig is te volgen.

 

Call fo Duty: Modern Warfare 3

De first-person shooter Call of Duty: Modern Warfare 3 speelt zich onder andere af in Amerika, Engeland, Frankrijk en Duitsland. De game bevat een singleplayermodus met een verhaal dat verdergaat waar Modern Warfare 2 gestopt is.

Daarnaast heeft de game net als dat deel een Spec Ops-modus, waarin twee spelers al samenwerkend een aantal missies moeten volbrengen. In de Survival Mode moeten spelers het zo lang mogelijk volhouden tegen een steeds groter wordende stroom aan computergestuurde tegenstanders.

De competitieve modus is tot slot waarschijnlijk het populairste gedeelte van Call of Duty: Modern Warfare 3. Spelers kiezen hun wapen en een aantal speciale vaardigheden en nemen het tegen elkaar op in verschillende modi op uiteenlopende maps. Naarmate spelers meer ervaren worden, krijgen ze toegang tot meer geavanceerde wapens en vaardigheden.

 

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim is het vervolg op Oblivion. Skyrim is de provincie die het meest noordelijk ligt in het keizerrijk Tamriel. Het is er vreselijk koud en erg bergachtig. Ondanks dat het gebied vrij onherbergzaam is, wonen elven en mensen er al generaties lang en hebben zij zich over de gehele provincie verspreid.

Spelers zetten voet in de grote open wereld van Skyrim op het moment dat het keizerrijk in de problemen is. De koning van Skyrim is vermoord en verschillende partijen strijden om de troon. Ondertussen dreigt er een nog groter gevaar: draken zijn teruggekeerd naar Tamriel. Het rijk wacht op de legendarische held die als enige een draak kan verslaan. De speler stapt in de schoenen van deze held en gaat met hem op een groots avontuur.

Hoe spelers dat doen, is afhankelijk van hun eigen keuzes. Spelers kunnen als allerlei soorten personages spelen, hun eigen keuzes maken wat betreft de missies die ze op zich nemen, de plaatsen die ze willen bezoeken, de vaardigheden die ze willen ontwikkelen, de wapens en toverspreuken die ze willen gebruiken. Er zijn honderden wapens, spreuken en vaardigheden om uit te kiezen. Deze zijn hard nodig in de strijd tegen de vele vijanden die Skyrim kwijt is, met de draken als hoogtepunt.

Halo: Combat Evolved Anniversary

Master Chief is tien jaar. Dat moet gevierd worden. Haal de Halo-vormige slingers tevoorschijn, als je langskomt is er genoeg ruimte om je Warthog te parkeren en we steken ’s avonds vuurwerk af waar de ontploffingen van Reach bij in het niet vallen…. En om het allemaal luister bij te zetten hebben we ook een mooie compilatie gemaakt van Master Chiefs eerste avonturen. Geef graag zo snel mogelijk aan of je erbij bent.

Halo: Combat Evolved Anniversary is meer dan een lofbetuiging aan Master Chiefs eerste avontuur. Ontwikkelaar 343 Industries brengt ook tien jaar gameontwikkelingen in kaart. De game loopt namelijk op de engine van toen en op een totaal nieuwe, moderne engine, eentje met de grafische snufjes en foefjes van het heden. Met een druk op de knop kunnen spelers wisselen tussen de hedendaagse engine en de originele, eervol ‘classic mode’ genoemd. Binnen één seconde is te zien hoe ver we gekomen zijn in tien jaar.

 

Assassin’s Creed: Revelations

Assassin’s Creed: Revelations is het laatste hoofdstuk in de Ezio-trilogie. Net als in Assassin’s Creed II en Brotherhood zullen spelers zodoende weer de controle nemen over Ezio Auditore da Firenze. Ditmaal is hij echter niet in Italïë, maar in Constantinopel, de Turkse stad die nu Istanboel heet. Daar zal hij in de voetsporen treden van de legendarische Altaïr, de hoofdrolspeler uit de eerste Assassin’s Creed, die ook als speelbaar personage in de game zit.

Ook in Constantinopel moet Ezio het opnemen tegen de Tempeliers. De orde wordt steeds machtiger in het gebied, en probeert de regering te ondermijnen. Ezio is een stukje ouder dan in het vorige deel, en zodoende ook wijzer en meer ervaren. Hij heeft dan ook toegang tot een nieuw arsenaal aan wapens en vaardigheden.

Ezio kan onder andere zijn eigen bommen maken, via Eagle Vision het pad van een tegenstander voorspellen en tijdens gevechten gebruikmaken van de hookblade: een dolk met een haak aan het eind. Niet alleen kan Ezio deze gebruiken om tegenstanders mee te verwonden, ook komt de hookblade van pas bij het doorkruisen van de stad.

Ezio kan namelijk touwen spannen tussen gebouwen, zodra hij de tempeliers in het betreffende gebied heeft verjaagd. Met behulp van de hookblade kan hij langs deze touwen glijden, om nog sneller door Constantinopel te reizen. Uiteraard is Ezio nog altijd acrobatisch als geen ander, en kan hij alle gebouwen in Constantinopel snel beklimmen.

Net als Asssassin’s Creed: Brotherhood bevat Revelations naast de verhaalmodus ook een multiplayer. Revelations bouwt voort op de multiplayermodus van zijn voorganger en bevat verbeterde en uitgebreidere modi. In die multiplayermodus moeten spelers onder andere de omgevingen verkennen en hun slachtoffer, een andere speler, besluipen en vermoorden. Daarbij moeten ze altijd over hun schouder kijken, want zelf kunnen ze het doelwit van een andere speler zijn.

 

The Legend of Zelda: Skyward Sword

The Legend of Zelda: Skyward Sword introduceert volledige bewegingsbesturing in de serie. Niet alleen volgt het zwaard van hoofdrolspeler Link nauwkeurig de bewegingen die de speler met de Wii-afstandsbediening maakt, ook moeten spelers de Nunchuck echt voor zich houden, om ervoor te zorgen dat Link zijn schild voor zich houdt.

Spelers maken naast Links trouwe schild en zwaard, ook gebruik van een boog, bommen en een zweep om hun vijanden te verslaan en puzzels op te lossen. Dit zal vaak voorkomen in het grootste avontuur dat Link in deze game meemaakt.

Super Mario 3D Land

Waarom zit er eigenlijk 3D in de 3DS? Met Super Mario 3D Land is er eindelijk weer een game die daar antwoord op geeft. In Mario’s nieuwe handheldavontuur is 3D veel meer dan een gimmick. Je kunt duidelijk zien dat het team achter Super Mario Galaxy zijn uiterste best heeft gedaan om zoveel mogelijk leuke manieren te bedenken om 3D te gebruiken in een Mario-game. Eindelijk krijg je het gevoel dat de potentie van de 3DS aangesproken wordt, want de game voelt ondanks een hoop vertrouwde gameplayelementen bijzonder fris aan.

 

Die vertrouwdheid voel je vooral doordat er een hele rits aan verwijzingen naar platformgames voorbij komt. De duidelijkste invloeden zijn de grafische stijl en het vrije leveldesign van de Super Mario Galaxy’s, de sidescrolling gameplay van de (New) Super Mario Bros.-games en de vele referenties naar eerdere Mario-platformers, met Super Mario Bros. 3 als meest prominente inspiratiebron. Het beroemde Tanooki-pakje dat Mario stukjes laat zweven en met een staart laat zwaaien, is na jaren van afwezigheid terug en dat zullen we weten: om de haverklap komt deze power-up uit een vraagtekenblok of vijand zetten.

Saints Row: The Third

Saints Row: The Third zet de speler direct aan het begin van de game aan de top, met alle voordelen die horen bij het zijn van een baas van een hoogstaande criminele organisatie. De game speelt zich net als de vorige delen in het begin af in Stilwater. The Third Street Saints zijn niet langer een bende, maar een echte merknaam met onder andere Saints-schoenen en Saints-energiedrank.

De status die The Saints hebben verworven in Stilwater wordt opgemerkt door het legendarische criminele broederschap The Syndicate. Wanneer The Saints weigeren zich te onderwerpen aan The Syndicate, moet de speler de strijd aangaan met deze machtige organisatie. Dat gebeurt in een nieuwe stad.

Net als zijn voorgangers is Saints Row: The Third een actiegame waarin spelers vrij door een stad kunnen bewegen. De gameserie wordt doorgaans vergeleken met Grand Theft Auto, maar heeft een meer absurdistische insteek. Spelers kunnen skydiven met een tank, een Mexicaanse worstelbende bombarderen via een satellietgeleide luchtaanval en de strijd aan gaan met militairen met een groot zwabberend seksspeeltje.

De derde Saints Row heeft ook een coöperatieve modus voor twee spelers. Op elk moment kan een tweede speler instappen om mee te helpen in de vele missies, of om simpelweg samen Stilwater onveilig te maken. Die tweede speler kan ook elk moment weer uit de game gaan, zonder dat de eerste daar hinder van ondervindt.

Anno 2070

In het jaar 2070 dwingen klimaatveranderingen de mensheid om zich aan te passen aan het stijgende zeeniveau. Spelers krijgen in deze wereld te maken met ecologische problemen en nieuwe technieken bij het opbouwen van hun rijk. Daarbij kunnen ze kiezen om zich te scharen bij de industriële en efficiënte Tycoons, of bij de duurzame en milieuvriendelijke Ecos.

Het rijk dat spelers opbouwen zal evolueren op basis van de speelstijl en keuzes van de speler. De omgeving, de architectonische stijl, de behoeftes van de bevolking worden hierdoor beïnvloed. Anno 2070 bevat een verhaalmodus voor één speler, een continue modus zonder einde en een online multiplayermodus. De game draait op een nieuwe versie van de engine die ook voor de voorgaande games werd gebruikt.

Rayman: Origins

Rayman is terug in deze platformgame om de wereld te redden. Dit keer is hij niet alleen: Rayman roept de hulp in van Globox en twee handige tovenaars, de Teensies. De game is dan ook met maximaal vier personen samen door te spelen. De eerste speler neemt de controle over Rayman, de overige spelers kunnen op elk moment de controller oppakken om mee te doen.

De game komt vijftien jaar na de originele Rayman uit en gaat weer terug naar zijn tweedimensionale roots. Veel van de klassieke personages zijn dan ook weer terug in dit deel. De ruim honderd personages en de zestig levels zijn helemaal handgetekend.

Als een speler een level heeft uitgespeeld, kan hij hier later altijd naar terugkeren. Dit kan handig zijn, omdat Rayman steeds meer vaardigheden leert. Denk aan zwemmen, duiken en vliegen. Hierdoor kan hij op bepaalde plekken komen, die voorheen onbereikbaar waren.

 

[poll=3][p]En dat zijn alle games waarop je kunt stemmen. Dat doe je door middel van de onderstaande poll. Laat ook weten wat je favoriete game van de maand is in de reacties. Want onder alle leden die reageren geven we één [b]game naar keuze[/b] weg! Dus stem en laat je horen.[/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Firmware 4.0 voor PlayStation 3 uitgebracht

Sony: ‘PlayStation 3 gaat zich op jongere doelgroep richten’