in

Bureau voor Gamers: De vijf wreedste Mario Kart-wapens


Elke woensdag plaatsen we bij InsideGamer het leukste artikel van Bureau voor Gamers, een creatief gamesblog van onze eigen Maarten Jalink en Wesley Domingos, op onze site. Om de release van Mario Kart 7 te vieren komen de heren ditmaal met een lijstje van de meest wrede wapens uit de Mario Kart-serie.

De voorwerpen uit Mario Kart zijn de meest geliefde én meest gehate wapens die Nintendo in zijn arsenaal heeft. Iedere gamer herkent de avonden waarop hij of zij probeert te genieten van de nieuwste Mario Kart-game, maar keer op keer vlak voor de finish wordt neergeschoten door één of ander schild, of nog erger: uitglijden over een banaantje. Gelukkig staan hier wel talloze wraakacties tegenover. En dat is precies wat nodig is om het spel toch nog leuk te maken. Met het verschijnen van de zevende Mario Kart-titel, ditmaal voor de Nintendo 3DS, wordt het hoog tijd om eens te kijken naar de verschillende wapens die onze karts de afgelopen jaren hebben getroffen. Wij zetten de vijf meest gemene voorwerpen voor je op een rijtje.

5. Rode schildjes

Al vanaf de eerste Mario Kart-titel op de Super Nintendo worden gamers beschoten met rode schildpad- (nou ja, Koopa-) schildjes. In tegenstelling tot de groene schildjes, die je alleen recht voor- of achteruit kan schieten, zijn de rode varianten ware voetzoekers. Mits je tegenstanders zich niet adequaat verdedigen worden ze gegarandeerd geraakt. En wat is er leuker dan één rood schildje? Juist, een setje van drie. Vanaf Mario Kart 64 konden spelers zodoende met één wapen drie plaatsjes in het klassement stijgen.

4. Ster

De ster is voor de Mario-serie van oudsher hét teken van onsterfelijkheid. Dit voorwerp gaf onze loodgieter in de allereerste Super Mario Bros. al (tijdelijk) superkrachten, maar ook in Mario Kart zorgt het ervoor dat je iedereen genadeloos aan de kant kan beuken zonder zelf door enig wapen getroffen te worden. Een aardige bijkomstigheid is de extra snelheid die de ster met zich meebrengt. Het is alleen zo ongelooflijk jammer dat al die vette actie gepaard moet gaan met zo’n zenuwachtig muziekje.

3. Chain Chomp

De zogenaamde Chain Chomp is een bekende vijand van Mario. Normaliter zitten de metalen beestjes, die vreemd genoeg het geluid van een hond maken, met hun ketting vast aan een paal. Wanneer ze echter aan een kart gekoppeld worden breekt de hel los. De wagen van de speler wordt als een bezetene achter de Chain Chomp aangesleurd en alle andere karts op de weg worden zonder pardon aan de kant geslingerd. Helaas zagen we dit monsterlijke wapen voor het eerst en het laatst in Mario Kart: Double Dash!! op de GameCube.

2. Bliksemschicht

Het meest verraderlijke wapen uit de originele Super Mario Kart is de bliksemschicht. Met één druk op de knop worden alle spelers geraakt en zijn ze voor bepaalde tijd klein én langzamer. Als extraatje krijgen alle getroffen personages ook nog eens een hoog stemmetje, zodat jij ze met een nog grotere glimlach voorbij kan rijden. Vanwege de kracht van dit wapen maken alleen spelers die ergens achteraan rijden kans op dit voorwerp.

1. Blauw schild

“De eersten zullen de laatsten zijn.” Het blauwe schild is zonder enige twijfel het meest afschuwelijke en meest gehate wapen uit de geschiedenis van Mario Kart. De eerste versie (uit Mario Kart 64) racete als een dodelijk projectiel over de baan totdat het degene op de eerste plaats had geraakt. Latere versies van het blauwe schild kregen vleugeltjes en vlogen langs het parcours om vervolgens de speler aan kop tot stilstand te brengen met een gigantische explosie. Omdat het dodelijke wapen vreemd genoeg altijd een paar meter voor de finish op jouw achterhoofd belandt en er zodoende voor zorgt dat je als laatste over de streep rijdt, staat dit wapen bovenaan ons lijstje.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Microsoft neemt ‘niet aanklagen’-clausule op in Amerikaanse voorwaarden

BioWare maakt Command & Conquer: Generals 2