in

Need for Speed: Most Wanted


Need for Speed: Most Wanted is alweer het tiende deel in de bekende Need for Speed-serie. Waar andere langlopende gamereeksen van EA nog al eens worden beticht van pure uitmelkerij, wordt Need for Speed eigenlijk nooit in dat rijtje geplaatst. In de loop van de serie waren er dan toch ook steeds enkele aanzienlijke aanpassingen, waardoor ieder spel toch iets ‘unieks’ had. Als dat niet het geval was, dan waren de graphics als tegemoetkoming wel iets fraaier gemaakt of had men weer een vette soundtrack uit de kast gehaald. Need for Speed: Most Wanted voegt de twee populairste opties uit het verleden samen en zodoende kunnen we eindelijk weer genieten van spectaculaire politieachtervolgingen en een aanbod van auto-onderdelen waar Markplaats.nl een puntje aan kan zuigen.

Electronic Arts heeft het populaire ‘tunen’ (het technisch en visueel verbeteren van je patswagen) uit de vorige twee Underground-delen er dus gelukkig in laten zitten, waardoor ook de hele entourage van het ‘straatracen’ nog steeds centraal staat in het spel. In de belangrijkste modus, de Carrièremodus, is het de bedoeling om uiteindelijk op de nummer 1-positie van een zogenaamde Blacklist te komen, een ‘zwarte’ lijst van de politie waarop de meest beruchte straatracers staan genoteerd en waar op dat moment een griezel (genaamd Razor) de lijst aanvoert. Om dit doel te bereiken zul je eerst vijftien andere straatracers moeten verslaan, maar die willen pas met je spelen als je eerst eens wat laat zien. Dus zul je op zoek moeten gaan naar diverse race-evenementen, om zo geld bij elkaar te sparen en respect te krijgen van je uitdagers. Gelukkig sta je niet helemaal alleen in je strijd en krijg je af en toe wat mentale steun van een waanzinnig mooie chicka (gespeeld door fotomodel Josie Maran), die het om de een of andere vage reden nodig vindt om je gedurende de hele Carrièremodus te stalken met voor de hand liggende SMS’jes. De Carrièremodus is dé modus waarvoor je Need for Speed: Most Wanted zult gaan aanschaffen. De tussenfilmpjes, die helaas in mindere mate voorbij vliegen, zijn echt waanzinnig tof gemaakt; de combinatie van geairbrushde videobeelden met computer gegenereerde beelden is stukken beter dan het saaie en stripvormige uiterlijk uit de vorige Underground-delen. Het acteerwerk mag dan iets over-the-top zijn, het maakt de sfeer in NFS: Most Wanted er niet minder leuk op.

In NFS: Underground 2 had je eerder al de mogelijkheid om in de Carrièremodus ‘vrij’ rond te scheuren door de stad. Ikzelf was daar toen zeker niet tevreden over en hoopte dat EA veel meer vrijheid in het nieuwe deel zou stoppen of anders helemaal zou afzien van deze optie. Ook in NFS: Most Wanted heeft EA het nog niet helemaal begrepen, want afgezien van het feit dat je nu tussendoor de politie op je dak kan krijgen en zo wat afleiding kan krijgen, valt er verder bar weinig te doen in de stad. Het enige wat je kunt doen is naar diverse evenementen hoppen, maar de belangrijkste opdrachten moeten echter via een Safe-House (een plek waar je je patswagen opbergt) gekozen worden, oftewel: de free-roaming in NFS: Most Wanted is nog steeds behoorlijk overbodig.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Need for Speed: politieachtervolgingen

EyeToy: Play 3