in

EyeToy: Play 3


De EyeToy-games vliegen je letterlijk om de oren. In de afgelopen drie maanden heb ik een groot aantal van ze mogen recenseren voor deze website. Concluderend kan ik toch wel stellen dat alle EyeToy-games uit dezelfde simpele minigames bestaan, vaak in een net iets ander jasje gehesen. Eigenlijk lijken ze allemaal op die eerste EyeToy-game, EyeToy: Play. Iedereen was rond de release van dat spel laaiend enthousiast; benieuwd wat de toekomst voor EyeToy-games zou brengen. Helaas, tot nu toe krijgen we alleen maar dezelfde speelervaring voorgeschoteld. Misschien dat EyeToy: Play 3, de serie waar het allemaal mee begon, EyeToy een nieuw leven in kan blazen?

EyeToy: Play 3 ligt nu dan eindelijk in de schappen en wat mij direct opviel was de grafische stijl van dit derde deel. Play 3 maakt namelijk gebruik van cell-shading. Dit maakt het hele spel een stuk kleurrijker en frisser, maar ook een beetje kinderachtiger. Vooral in combinatie van de Nederlandse ingesproken stemmen is dit derde deel in mijn ogen vooral op kinderen gericht. Twintigers zullen het spel sneller laten liggen, terwijl als de stijl iets minder kinderachtig zou zijn geweest, deze doelgroep ook veel plezier aan Play 3 zou hebben beleefd. Je moet als 20-plusser toch echt wel minimaal aangeschoten zijn om de hele sfeer die om het spel heen hangt te kunnen accepteren. Om even terug te komen op die grafische stijl, in de eerdere EyeToy: Play games stond je als speler vaak volledig in beeld en was er niet veel grafische pracht te bewonderen. In dit derde deel is dat iets anders, je wordt als speler bij de meeste minigames in een kleine box gestopt. Je ziet jezelf dus heel klein op het beeldscherm en moet je op deze manier door de kleurrijke wereld heen manoeuvreren. Uiteraard zijn er nog een aantal minigames waar je wel gewoon volledig in beeld te bewonderen bent.

En wat kun je dan zoal verwachten met EyeToy: Play 3? Allereerst is het spel opgedeeld in speelkamers én games. De speelkamers ken je misschien al uit de andere twee Play-delen; in dit deel kun je kiezen uit een Laboratoriumkamer en de Fun Zone-kamer. In de Laboratoriumkamer kun je bijvoorbeeld jouw hoofd op het lichaam van je kameraad plaatsen of jezelf op een maffe foto zetten en deze op een USB-stick opslaan en via de PC uitprinten. Een ander leukigheidje is de “Recog-cam”. In deze speelmodi moet je bepaalde plaatjes voor de EyeToy-camera plaatsen om zo geheime filmpjes te ontgrendelen. De Fun Zone-kamer biedt de speler ook weer een set van leuke opties, waaronder de mogelijkheid om door middel van bewegingen verschillende geluiden te produceren. Ook kun je lekker hannesen met verschillende camera-effecten. Kortom, die speelkamers zijn leuk voor even en zullen de allerjongste zeker amuseren. Toch draait het ook in EyeToy: Play 3 weer om die minigames!

Het is uiteraard het leukst om met z’n vieren de vele minigames die het spel rijk is te doorlopen. Uiteraard is het ook mogelijk om in je uppie voor gek te staan. In Play 3 zijn de minigames verdeeld over vier verschillende speelmodi: muziek, sport, amusement en party. Deze laatste speelmodus is alleen met meerdere spelers speelbaar. Het is uiteraard teveel om van elke speelmodus alle minigames in deze recensie te bespreken, vandaar dat ik de beste van iedere speelmodus er even uithaal. In ‘muziek’ vinden we DJ, een minigame waarin de speler de DJ is en allemaal platen naar zijn hoofd gegooid krijgt. Zodra een plaat de onderkant van het scherm raakt moet je als speler een scratchende beweging maken. In ‘sport’ kunnen we een gezellig potje bowlen. Je zit als het ware in de bowlingbal en moet met je handen de bal de juiste richting op sturen. In ‘amusement’ is de leukste minigame toch wel trainingskamp. Je krijgt in deze minigame allerlei kleinere minigames voorgeschoteld, waaronder een stormbaan waar je overheen moet rennen en springen. Ook moet je voor de sergeant allerlei orders opvolgen en “Yes Sir!” schreeuwen als de sergeant daar om vraagt. In ‘party’ gaat mijn voorkeur uit naar de atletiek minigames. Je moet hierin met z’n allen hordeslopen, ver- en hoogspringen. Je kunt in de ‘party’-modus met maximaal vier spelers voor het scherm staan en dat zorgt bij de spellen in de ‘party’ modus voor het nodige duw en trekwerk.

Er zitten dus genoeg minigames in EyeToy: Play 3, toch zijn ze niet allemaal even goed speelbaar. Het komt nog steeds voor dat het spel je bewegingen door middel van de EyeToy-camera niet goed opneemt. Hierdoor wordt het spelen van de minigames wel erg frustrerend. Ook de kwaliteit van de EyeToy-camera is natuurlijk niet ‘je van het’. Echt super scherp ziet het er allemaal niet uit. Wat wel een grote vooruitgang ten opzichte van de vorige delen is zijn de laadtijden. Deze duren nu vaker niet langer dan 3 seconden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Need for Speed: Most Wanted

Rollercoaster Tycoon 3: Wild!