in

Rollercoaster Tycoon 3: Wild!


Alweer de tweede uitbreiding voor Rollercoaster Tycoon 3 voor de PC met deze keer voornamelijk dieren in de hoofdrol. Persoonlijk vond ik Rollercoaster Tycoon 3 een leuk spel maar de vorige twee delen hadden een hogere verslavingsfactor. Je had het gevoel dat je alles al een keer had gedaan in dit deel en na een tijdje was de pret er wel weer vanaf, terwijl je bij Rollercoaster Tycoon 1 maanden (zoniet jaren) achter je PC bleef zitten. Kan deze uitbreiding de houdbaarheid van Rollercoaster Tycoon 3 een heel stuk verlengen of is het een waardeloze poging van Frontier om meer geld in het laatje te krijgen?

Zoals ik al zei, staan dieren in dit deel centraal. De dieren kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Zo zijn er diverse shows die je kunt organiseren waar mensen naar kunnen kijken, maar het is ook mogelijk om observatieruimtes te maken voor je bezoekers. Dat laatste kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je een mooie toren maken waar mensen enkele tientallen meters de lucht in worden verplaatst, of speciale kijkruimtes maken. Daarnaast zijn er ook diverse nieuwe attracties te vinden die aan dieren gerelateerd zijn. Zo kun je diverse soorten safarionderdelen maken, zodat mensen met een jeep langs dieren kunnen rijden.

Bij de verschillende dierenattracties komen natuurlijk bepaalde dingen om de hoek kijken. Zo moeten er wel dierverblijfplaatsen zijn en moeten ze wel de juiste hekken om hen heen hebben. Een houten hek is misschien voldoende voor een paar zebra’s, maar wat tijgers zullen met deze hekjes er snel vandoor gaan. Als dat gebeurt moeten ze natuurlijk weer gevangen worden. Dit onderdeel is overigens wel grappig uitgevoerd. Je kunt dan in een helikopter stappen en met je sluipschuttersgeweer en verdovingspijltjes aan de slag gaan. Helaas is het niet mogelijk om de sadist uit te hangen en je eigen bezoekers te verdoven met verdoofpijltjes van olifanten. Het vangen kan overigens nog best moeilijk zijn. Een olifant of een nijlpaard zal natuurlijk niet zo snel kunnen ontsnappen maar een rennende zebra kan nog best lastig zijn.

Deze uitbreiding zorgt weer voor behoorlijk wat uurtjes speelplezier met Rollercoaster Tycoon 3. Er zijn weer ruim tien scenario’s ontwikkeld met veel afwisselende doelstellingen. Als je een heel scenario wilt uitspelen, moet je vaak meer dan tien doelstellingen halen en daar ben je vaak meer dan een uur mee bezig. Grafisch gezien is er weinig veranderd en dat geldt eigenlijk ook voor het geluid. Des ondanks is het spel op deze twee gebieden nog best te pruimen.

Wel moet ik bekennen dat Rollercoaster Tycoon 3: Wild! vrij eenvoudig is. Het managen van de dieren is vrij simpel en je hoeft er bijna niet naar om te kijken. Voor de mensen die even snel een dierentuin in elkaar willen zetten is dit natuurlijk ideaal, maar mensen die meer diepgang willen hebben, kunnen beter kijken naar de Zoo Tycoon-serie. Daarnaast zitten er in deze uitbreiding ook nog enkele foutjes en rare dingen waardoor het spel niet erg realistisch is, maar ze beïnvloeden de gameplay gelukkig niet.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EyeToy: Play 3

Haal Mario Kart Arcade GP in huis voor 17,495 dollar