in

Need for Speed in opspraak na fataal auto-ongeluk


“Did Need for Speed Kill?” pronkte vandaag groot op de voorpagina van de Toronto Sun. De Canadese media zorgen momenteel voor een nieuwe rel in gamesland, dit keer de vinger wijzend naar EA’s racespel Need for Speed: Most Wanted.

Alexander Ryazanov en Wang-Piao Dumani Ross, twee 18-jarige jongens, besloten gisteren om allebei de Mercedes Benz van hun ouders te lenen en een ritje te gaan maken, één waarin hoge snelheden de toon zette. Tot het moment dat ze een taxi geen voorrang van rechts verleenden en één van de auto’s frontaal op een 46-jarige taxichauffeur afkwam. De bestuurder van de taxi, Tahir Khan, was op slag dood.

De auto betrokken bij het ongeluk werd zwaar beschadigd, terwijl de andere 18-jarige vluchtte. Toen hij besloot terug te keren naar de plek des onheils, was de politie al gearriveerd en waren de agenten ter plekke al op de hoogte gesteld dat het hier ging om twee auto’s die tegen elkaar aan het racen waren. De andere jonge bestuurder bleek opmerkelijk genoeg ongedeerd, maar werd wel samen met zijn vriend gearresteerd. Mochten ze schuldig bewezen worden, dan kan de maximumstraf oplopen tot levenslang.

De reden waarom Need for Speed: Most Wanted nu onderwerp van discussie is (althans in Canada) is vanwege de vondst van een exemplaar van het spel op een voorstoel in één van auto’s. In Need for Speed: Most Wanted is het mogelijk om de meeste waanzinnige snelheden te bereiken, de politie te ontwijken en spectaculaire ongelukken te veroorzaken. Ook Grand Theft Auto wordt weer door de Canadese media aangehaald als een kwaadaardig spel, dat de jeugd steeds meer op een negatieve manier beïnvloed.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

New Super Mario Bros.