in

Toch één PSN-account per PS Vita


Het is niet mogelijk om meer dan één PlayStation Network-account te koppelen aan een PlayStation Vita. Dit werd begin december ook al beweerd, maar werd later weer ontkend. Nu is de beperking alsnog bevestigd, zo meldt een Sony-woordvoerder tegen VideoGamer.com.

Tegen Wired.com was vorige week gezegd dat een PSN-account gekoppeld is aan een geheugenkaart; op de PS Vita inloggen met een tweede account zou mogelijk zijn door geheugenkaartjes te wisselen. Een Sony-woordvoerder zegt nu dat die informatie niet klopt. “Het PSN-account is gekoppeld aan de hardware en de geheugenkaart, niet alleen aan de kaart. Dit betekent dat als een tweede persoon je Vita gebruikt, het niet alleen een geval is van geheugenkaarten wisselen, je moet ook al je opgeslagen data van de Vita zelf wissen door het apparaat te herstellen naar de fabrieksinstellingen. In andere woorden, de PlayStation Vita is bedoeld voor één persoon.”

Dit houdt in dat familieleden niet een Vita kunnen delen en tegelijk hun eigen accounts kunnen gebruiken, zoals wel mogelijk is op PlayStation 3. Bovendien is het niet mogelijk voor een individu om meerdere accounts op de Vita te gebruiken. Op de PS3 hebben veel mensen een Japans, Europees en Amerikaans account, om ook content te kunnen downloaden die niet in alle regio’s beschikbaar is.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mii in Misère II: Het broederschap van Chrisalot

Problemen met touchscreen PS Vita en vastlopen systeem