in

New Super Mario Bros.


Inmiddels al meer dan anderhalf jaar geleden kwam Nintendo met een idee voor een nieuw Mario-spel op de proppen. “Nee toch, niet alweer een Mario-spel?” Dat is wat veel mensen indertijd waarschijnlijk dachten. Er waren veel verschillende Mario-spellen op de systemen van Nintendo, waarbij het vaak leek of de loodgieter goed was in zo’n beetje elke populaire sport. Nintendo vond dat het tijd werd voor iets anders, en zodoende ontstond New Super Mario Bros. New Super Mario Bros is een spel zoals we dat nog van vroeger kennen, je vindt er namelijk veel onderdelen uit Mario’s platformspellen in terug. Maar Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze hier en daar wat dingen hadden aangepast. Met New Super Mario Bros wordt er eindelijk weer eens een interessant side-scrolling platformspel uitgebracht, met de nodige extra’s.

De belangrijkste elementen uit de oude Mario-spellen zijn in het spel terug te vinden. Het camerapunt is van de zijkant, en je begint als Mario met een normaal postuur. Gaandeweg kun je allerlei verschillende voorwerpen oppakken, zoals een extra leven of een groeipaddestoel. Voor dit spel zijn enkele nieuwe voorwerpen bedacht. Een gigantische paddestoel zorgt er bijvoorbeeld voor dat je zo groot wordt als het beeldscherm, een kleine zorgt er op zijn beurt voor dat je krimpt en door kleine doorgangen kunt lopen. Alle voorwerpen zijn in een bepaalde vorm van 3D vormgegeven, waarmee nogmaals bevestigd wordt dat er hier te maken hebben met een soort combinatie tussen de 2D en 3D Mario-spellen. Ook alle vijanden en andere spelfiguren zullen 3D vormgegeven zijn, net als de bekende vlaggenstok uit het eerste Mario-spel. Ook de muziek in het spel zal in dergelijke stijl te horen zijn. Je zult namelijk nieuwe muziek te horen krijgen, maar ook aangepaste en vernieuwde deuntjes uit voorgaande spellen.

Een van de elementen uit het spel die Jelle in zijn E3-impressie aankaartte was de multiplayer-optie. Dit lijkt een van de grote aandachtstrekkers van dit DS-spel te worden. Je zult samen met iemand anders in de buurt samen kunnen spelen. Zodra je dit gaat doen worden beide schermen van de Nintendo DS gebruikt. De reden dat de avonturenspellen van Mario nooit met meerdere spelers gespeeld konden worden, was omdat er dan maar op één scherm gespeeld kon worden. Dat is niet handig, en daarom bieden de twee schermen en de WiFi-ondersteuning (draadloze multiplayer) van de DS uitkomst. Op het ene scherm zie je jezelf, en op het andere kun je je medespeler in de gaten houden. Op welke manier je dat doet ligt totaal aan jezelf. Je kunt er namelijk voor kiezen om samen te werken, maar vooral ook om tegen elkaar te strijden.

Welke speelopties er dan precies in zullen zitten is op het moment van schrijven nog niet bekend. Je kunt echter wel gaan speculeren, en dan komen al snel dingen als “wie is de snelste in een level” of “wie kan de meeste sterren verzamelen” naar boven. Het verhaal zul je met maximaal twee spelers door kunnen spelen, maar Nintendo heeft al aangegeven dat er minigames in het spel komen die door maximaal vier spelers gespeeld kunnen worden. Hoe Nintendo dit alles gaat invullen is nog niet bekend. Hopelijk zal hier in aanloop naar de E3-beurs dit jaar meer duidelijkheid over geschept worden. Zoals het er nu naar uitziet lijkt het er echter wel op dat er geen ondersteuning voor draadloos internet is. In plaats van het spelen op een internationaal niveau zul je je dus moeten beperken tot het spelen met iemand in de buurt.

Als je de vrijgegeven informatie en media kunt beoordelen, zul je op zijn minst moeten bekennen dat New Super Mario Bros in ieder geval een interessant spel kan worden. De klassiek en redelijk eenvoudig aanvoelende gameplay, de combinatie tussen 2D en 3D en Mario’s nieuwe bewegingen lijken ervoor te zorgen dat er na lange tijd eindelijk weer eens een “ouderwetse” platformer uit gaat komen. Helaas heeft Nintendo op het moment nog geen concrete releasedatum vrijgegeven, enkel het jaar 2006 wordt aangegeven. Veel informatie rondom het spel is er nog niet. Ik heb het al eerder in het artikel gezegd, en ik zeg het weer: hopelijk komt Nintendo in de aanloop naar de E3 van dit jaar met meer informatie. Het lijkt er namelijk sterk op dat New Super Mario Bros één van de publiekstrekkers van de Nintendo DS kan worden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Need for Speed in opspraak na fataal auto-ongeluk

PlayStation Portable firmware 2.60 nu ook gekraakt