in

IG’s Collectors Corner – Exasephiroth’s verzameling


Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Welkom in 2012! Ook in het nieuwe jaar hopen we weer enthousiaste verzamelaars te mogen verwelkomen in de Collectors Corner. Exasephiroth verzorgt de aftrap van het nieuwe jaar. De Belgische verzamelaar heeft een uitgebreide collectie games van “alle consoles waar er meer dan twee miljoen van verkocht zijn”. Onlangs besloot hij, zoals meer verzamelaars die te gast zijn geweest, zich meer op één console te richten. Exasephiroth’s keuze is gevallen op de Super Nintendo. Het al vanaf jongs af aan een droom om alle games voor een console te bezitten. Een pittige uitdaging waar hij in 2012 ongetwijfeld nog even mee vooruit kan.

Wat verzamel je precies?

Tot een jaar geleden verzamelde ik bijna alles wat ik tegenkwam. Ik verzamelde voor alle consoles waar er meer dan twee miljoen van verkocht zijn. Een tijdje geleden ben ik tot inzicht gekomen dat dit om verschillende redenen (geld, plaats) niet haalbaar is. Sindsdien concentreer ik me vooral op de PAL Super Nintendo-set. Wat overigens niet wil zeggen dat ik een superdeal van een ander platform links laat liggen, maar ik probeer het toch wat te beperken. Uiteraard zijn er nog een paar titels van andere regio’s en platforms die ik ook nog graag aan mijn collectie zou willen toevoegen.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Ik ben altijd een fervent gamer geweest dus de passie voor games in het algemeen is er altijd al geweest. De hoofdreden van mijn verzameling is waarschijnlijk nostalgie. Een terugroep naar de tijd waarin ik slechts een half uurtje per dag mocht gamen en ik me nog compleet inleefde in games. Door op rommelmarkten en dergelijke ook consoles te kopen die ik nog niet kende, werd mijn interesse ook gewekt naar hoe uitgebreid de gameswereld eigenlijk is. Gaandeweg is het ook een soort van personal achievement geworden om mijn verzameling degelijk te maken. Mijn verzameling nu is eigenlijk het verwezenlijken van een jongensdroom om alle games van een bepaalde console te hebben.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Ik heb niet direct één favoriet, maar een drietal objecten springen er wel uit: mijn Nederlandstalige games (Lufia NL big box & de Zelda’s voor CD-I), mijn Donkey Kong Country-set en mijn Vectrex-console. De DKC-set vind ik vooral heel mooi; ik ben gewoon all-round fan van de Donkey Kong Country-reeks. De Vectrex is een verhaal apart. Buiten het feit dat het gewoon een heel coole console is, hou ik er ook het mooiste ‘verzamelverhaal’ aan over. Toen ik hem een viertal jaar geleden kocht, had ik nog geen rijbewijs en ik heb in totaal bijna zes uur op de trein gezeten om de console af te halen.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Nog veel teveel om op te noemen. Ik mis nog een 400-tal SNES-games om de PAL-set te vervolledigen. Buiten het SNES-platform zijn er nog een paar titels die ik ook graag wil hebben. Hoog op mijn verlanglijstje staan een NTSC SNES-console, Joe & Mac 3, Metal Warriors en de Final Fantasy’s voor de Super Nintendo.

Hoelang verzamel je al?

Goh moeilijk te zeggen. Ik heb sowieso bijna alles van vroeger gespaard. Ik ga ook al lang naar rommelmarkten, maar echt verzamelen doe ik ongeveer twee jaar.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto’s en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Top 50 van 2011 – 10 t/m 1

Grand Theft Auto III