in

PS Vita in derde week wederom slechter verkocht dan PSP


De Playstation Vita heeft in Japan voor de tweede week achtereen minder verkocht dan de Playstation Portable. Dit blijkt uit cijfers van Media Create.

De nieuwe handheld van Sony wist 42,648 apparaten te verkopen in zijn derde week na lancering. De PSP wist daarentegen 62,747 exemplaren te verkopen. Op de eerste plek staat nog steeds de Nintendo 3DS met 197,952 verkochte handhelds. De Playstation 3 eindigde op de tweede plek met een aantal van 67,199. De verkoop van consoles zakten over de gehele linie na de feestdagen. Het totaal aantal verkochte Vita’s ligt nu op 439,986. Dit is iets meer dan de helft dan het aantal van 700,000 dat Sony wist te verschepen.

Op het gebied van bestverkochte software haalde twee spellen voor de Playstation Vita een plaats in de top 30. Het gaat hier om Hot Shots Golf en Uncharted: Golden Abyss. Deze zijn terug te vinden op respectievelijk de 28ste en 29ste plaats. De Nintendo 3DS, die al sinds september de lijst met verkochte eenheden aanvoert, deed het aanzienlijk beter met vijf softwaretitels in de top 10.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grand Theft Auto III

Medewerkers Xbox 360-productiefabriek dreigden met massazelfmoord