in

Medewerkers Xbox 360-productiefabriek dreigden met massazelfmoord


Driehonderd medewerkers van een Foxconn-fabriek in China, waar de Xbox 360 wordt geproduceerd, hebben op 2 januari van dit jaar gedreigd met een massazelfmoord. Dit bericht Kotaku.

De reden dat driehonderd arbeiders dreigden om met zijn allen van het gebouw af te springen, komt voort uit het protest dat ontstond nadat de werkers een beloofde compensatie niet kregen uitbetaald. Foxconn gaf de groep, nadat ze gevraagd hadden om een salarisverhoging, de keuze om hun baan te houden of ontslag te nemen met een compensatie. De meerderheid koos voor het laatste. Later zou de overeenkomst ongedaan gemaakt te zijn en bleven de ontslagen werknemers achter zonder geld.

Uiteindelijk wist de burgermeester van Wuhan, de plaats waar de fabriek gevestigd is, na een dag de groep om te praten en te laten afzien van een massazelfmoord. Volgens Record China heeft het incident de productie van de Xbox 360 tijdelijk stilgezet.

Microsoft reageerde vervolgens door te melden dat ze “de werkomstandigheden in de fabrieken zeer serieus nemen en op het moment het incident aan het onderzoeken zijn. (…) Microsoft is betrokken bij de eerlijke behandeling en de veiligheid van de medewerkers in dienst van onze partners, en bij het verzekeren dat ze voldoen aan het Microsoft-beleid.”

Foxconn maakt ook onder meer voor Nintendo, Sony en Apple onderdelen en kwam al eerder in het nieuws nadat meer dan een dozijn fabrieksarbeiders zelfmoord pleegde in 2010. Als gevolg plaatste het bedrijf speciale netten die potentiële zelfmoordenaars zouden moeten tegenhouden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PS Vita in derde week wederom slechter verkocht dan PSP

Ruin voor Vita hernoemd naar Warrior’s Lair