in

IG’s Collectors Corner – John’s verzameling


Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

In deze uitgave van de Collectors Corner besteden we aandacht aan een verzameldiscipline die we nog niet eerder zagen langskomen: het verzamelen van gesealde games. Amerikaan John heeft een zwak voor games die nog gekleed zijn in een dun laagje plastic. Het is een passie die hij naar eigen zeggen “niet uit kan leggen”. Veel gamers zullen een dergelijke verzameling niet kunnen begrijpen (games zijn er immers toch om te spelen?), maar voor John is het behoud van een stukje gamegeschiedenis. Verwacht dit keer geen kwantiteit, maar een bijzondere kwaliteit.

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik spaar voornamelijk producten van PlayStation. Dit kan alles zijn van de PlayStation 1, PlayStation 2, PlayStation 3 en de PlayStation-consoles die nog uit moeten komen. Ik vind het vooral leuk gesealde games te verzamelen, maar ik heb ook veel games om gewoon te spelen op de PlayStation 2 en PlayStation 3. Ik speel verschillende genres; van racegames tot shooter tot aan RPG’s. Qua spelen ben ik vooral gek op racegames en shooters, maar door mijn passie voor tekenen en artwork houd ik erg van RPG’s.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Ik kreeg pas in groep 8 mijn eerste echte console. Daarvoor had ik alleen een Game Boy Color. Ik kreeg de PlayStation 2 een paar maanden na de release en stond versteld van de graphics. Voor de komst van mijn PlayStation 2 speelde ik bij een vriend van me op de Nintendo 64 en bij mijn neefje op de Super Nintendo. Toen ik de PlayStation 2 voor het eerst aanzette, was het zoveel beter en mooier dan ik ooit gezien had. Vanaf dat moment wist ik dat ik nog lange tijd een loyale klant van Sony zou zijn.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Ik ben erg gek op mijn gesealde uitgave van Grand Theft Auto III. Ik herinner me nog dat een vriend van me het spel huurde toen ie uitkwam. Ik kende de game totaal niet, maar toen ik erachter kwam dat je vrij je gang kon gaan en politieagenten in elkaar kon beuken met een honkbalknuppel, wist ik dat het iets was dat ik nog nooit in een game had gezien. Ik vind GTA III persoonlijk een van de beste games aller tijden. Een tijdloze klassieker die een geheel nieuw genre creëerde.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Ik mis nog heel veel en er is nog veel dat ik graag toe zou willen voegen. Ik heb echt een zwak voor gesealde games. Ik heb geen idee waarom en weet dat veel mensen er onder het mom “games zijn er om te spelen” op tegen zijn. Ik vind het gewoon erg leuk. Het is iets dat ik niet uit kan leggen, als je ernaar vraagt, begrijp je het waarschijnlijk niet. Ik zie het vooral als het behoud van de geschiedenis van de gaming community. Dat gezegd hebbende zou ik graag een gesealde launch-PlayStation 1 in mijn bezit krijgen. Ik heb een ouder model in seal, maar het origineel is waar PlayStation is all about! De PlayStation 2 en PlayStation 3 zouden er niet zijn gekomen zonder de succesvolle lancering van de eerste PlayStation. Ik vind het een rijk stukje gamehistorie voor de naam PlayStation.

Hoelang verzamel je al?

Het verzamelen van gesealde games doe ik nog niet zo lang, alhoewel ik mijn ‘speelbare’ games in de afgelopen tien jaar heb vergaard. Ik kocht zes à zeven jaar geleden wel een paar gesealde games die ik opborg, maar echt verzamelen was het toen nog niet. Tijdens mijn tijd op de middelbare school kocht ik puur games om te spelen. Tijdens mijn afstudeerjaar kreeg ik de behoefte gesealde games te verzamelen en dat doe ik nog steeds. Ik heb nog geen grote kamer of display, dat is de volgende stap in mijn verzamelaarsloopbaan.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto’s en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

League of Legends krijgt modus voor kleurenblinden

Sneeuwpoppen bouwen voor gevorderden