in

Ghost Trick: Phantom Detective


Ghost Trick is een game die op de Nintendo DS nooit het succes heeft behaald dat het verdiende. Aan de recensiecijfers lag het niet, die waren lovend, maar dat heeft helaas niet voor een stormloop in de winkels gezorgd. Misschien dat het aan de R4-kaart lag (waarmee DS-games gemakkelijk te downloaden zijn), misschien omdat de game nooit goed in de markt is gezet. De echte reden zullen we nooit achterhalen, maar excuusjes om de game niet te kopen zijn er niet meer. Ghost Trick is nu namelijk beschikbaar op de iPhone.

In Ghost Trick kruip je in de huid van de geest Sissel. De arme man is zojuist overhoop geschoten door een bandiet, maar daarmee is zijn avontuur niet ten einde. Het begint net. Want dezelfde bandiet wil een roodharige dame ook overhoop schieten en het is aan jou om dat te verkomen. Dat doe je door bezit te nemen van een voorwerp, zoals bijvoorbeeld een ladder. Die ladder kun je vervolgens uitklappen, waardoor je via de uitgeklapte trap bij een ander voorwerp kan komen om die in bezit te nemen. Uiteindelijk kun je via een puzzel als deze een sloopbal naar beneden laten flikkeren en de bandiet uitschakelen. Terwijl je dat doet, moet je overigens wel rekening houden met de tijdsdruk van de puzzel, waardoor de game heel innemend wordt.

En eigenlijk moet gewoon iedereen de game downloaden. De eerste twee hoofdstukken die je speelt zijn namelijk gratis. Daarmee krijg je dus een enorm uitgebreide demo, waarbij je een heel erg goed idee krijgt over wat de game inhoudt. En als de eerste twee hoofdstukken je dan bevallen, dan kun je daarna de volledige game voor 7,99 euro kopen. Of je koopt de game in drie stukjes, waarbij elk stukje 3,99 euro kost. Als je voor de laatste optie kiest, dan ben je uiteindelijk nog geen twaalf euro kwijt, wat nog altijd een stuk goedkoper is dan wanneer je de Nintendo DS-versie uit de winkel haalt.

Bovendien is het een zeer geslaagde port. Omdat de Nintendo DS-versie voornamelijk gebruik maakt van het touchscreen, heb je bij de iPhone-variant geen enkel moment het gevoel dat je knoppen mist. Helaas is de iPhone-variant net als de Nintendo DS-versie niet altijd even nauwkeurig, waardoor je soms een klein foutje maakt. Dat is een klein smetje op een game die voor de rest dankzij zijn slimme puzzels, interessante verhaal en uitstekende soundtrack enorm weet te boeien.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sloopgame voor Kinect aangekondigd

FIFA Street – Tijdlijn