in

De top 10 beste PS3 games


Beste PS3 games

Je hebt zojuist een PS3 gekocht en wilt nu weten wat de beste games voor de PS3 zijn. Dat komt mooi uit, want op InsideGamer hebben we een lijst met de beste PS 3 spellen van dit moment samengesteld. In deze lijst laten we bovendien weten of je nog voorgaande delen uit series moet spelen om optimaal te kunnen genieten van deze topgames.

Deze lijst wordt een paar keer per jaar bekeken en waar nodig herzien door de InsideGamer-redactie. De onderstaande lijst is gesorteerd op de recensiescore die de games op InsideGamer hebben gehad, maar je kunt eigenlijk zonder aarzeling deze tien beste PS3 spellen aanschaffen. Ze zullen je niet teleurstellen!

1. Grand Theft Auto V (GTA 5) (IG Score: 10-)

Het schaven aan de GTA-formule is in Grand Theft Auto V zorgvuldig en met liefde gedaan. Met maar liefst drie hoofdpersonages aan de slag gaan pakt op alle denkbare vlakken goed uit en na het uitspelen van het meeslepende en scherp geschreven verhaal, valt er nog genoeg te beleven in de wijde wereld van Los Santos en omgeving. GTA 5 biedt simpelweg een ambitieuze, geslaagde ervaring van een zeldzaam hoog niveau.

GTA 5 bevat weliswaar enkele knipogen naar vorige delen, maar staat uiteindelijk vrijwel volledig op zichzelf. Het is dus niet nodig om een van de vorige GTA-games gespeeld te hebben, al scoorde voorganger GTA IV enkele jaren terug ook al een knappe 10- in de recensie

[edition_prices grand-theft-auto-v playstation-3 standard]

2. The Last of Us (IG Score: 9,5)

The Last of Us biedt een bittere en gruwelijke blik op de mensheid na de ‘zombie apocalypse’. Het is een emotionele reis die je ongetwijfeld zal raken. Maar het is niet alleen verhalend sterk; de bijna constante spanning, de toffe gameplayscenario’s en de algehele atmosfeer zorgen voor een briljante combinatie van elementen die ik vrijwel elke gamer kan aanraden. Doe jezelf een plezier en ga deze fantastische PS3 exclusive zo snel mogelijk spelen.

[edition_prices the-last-of-us playstation-3 standard]

3. BioShock: Infinite (IG Score: 9,5)

BioShock: Infinite is een weergaloos meesterwerk, een must have, een unieke en prachtige game en misschien wel de beste game van de laatste jaren. Alles aan deze game klopt gewoon. Het biedt een prachtige wereld, een goede balans tussen actie, verkennen en verhaal. En mijn god, wat een verhaal! Doe jezelf een lol en haal deze game zo snel mogelijk in huis, want dit is een game waar nog lang over nagepraat gaat worden!

BioShock: Infinite biedt in principe een op zichzelf staand verhaal en het is dus niet nodig om BioShock en BioShock 2 te spelen, als zul je na het spelen van die games bepaalde dingen in Infinite wel beter snappen.

[edition_prices bioshock-infinite playstation-3 standard]

4. Rayman Legends (IG Score: 9+)

Rayman: Legends gaat verder op de weg die door zijn voorganger is ingeslagen en doet dat op een magistrale wijze. De levels, die draaien om tempo en timing, zijn heerlijk dynamisch, blijven vernieuwen en de moeilijkheidsgraad wordt gedurende de game ook lekker opgeschroefd. De frustratie blijft gelukkig binnen alle perken, mede omdat de levels zowel visueel als qua platformgameplay ontzettend veel te bieden hebben. En mocht je alsnog gefrustreerd raken door een aantal moeilijke levels, weet dan waar je het voor doet: aan het einde van elke ‘lijdensweg’ wacht een fenomenaal goed muzikaal level.

Bij zo’n game als Rayman Legends gaat het echt om de gameplay en kun je als nieuwkomer het beste direct gaan genieten van dit nieuwste deel.

[edition_prices rayman-legends playstation-3 standard]

5. Tomb Raider (2013) (IG Score: 9+)

We moeten concluderen dat de Lara Croft van weleer met wie ik (en jullie misschien ook wel) opgegroeid ben voorgoed verleden tijd is. Is dat erg? Nee, want ze heeft plaats gemaakt voor een nieuwe, misschien nog wel betere Lara die weer een nieuwe generatie gamers gaat aanspreken. Als deze game een voorbode is voor hoe de toekomst van Tomb Raider (2013) eruit gaat zien, dan kunnen we alleen maar in onze handjes wrijven en met smacht uitkijken naar een volgende game.

[edition_prices tomb-raider-2013 playstation-3 standard]

6. Far Cry 3 (IG Score: 9)

Far Cry 3 is de beste en meest aangrijpende open wereld-shooter van de laatste jaren. Het toont op sublieme wijze de tegenstellingen van een tropisch paradijs als Rook Island: bij momenten beeldschoon en vredig, maar tegelijkertijd bruut en intens. De game gaat niet op elk aspect vrijuit, maar ondanks een aantal technische schoonheidsfoutjes en andere minpunten, mag het zich een onbetwiste topper noemen.

Far Cry 3 heeft vrijwel niets te maken met de vorige Far Cry’s en het is dan ook niet nodig deze eerst te spelen.

[edition_prices far-cry-3 playstation-3 standard]

7. Borderlands 2 (IG Score: 9)

Borderlands 2 is een festijn van bizarre wapens, hectische gevechten en heerlijke humor. De continue afwisseling van verschillende omgevingen, diverse wapens en unieke vaardigheden houdt de game fris tot het laatste moment. Het oog voor detail en de talloze animaties die voor de vele wapencombinaties zijn gemaakt, zijn verbluffend. De game kan misschien een iets lager tempo aannemen wanneer je alleen speelt, maar dit weegt niet op tegen het geweldige plezier dat je zult hebben wanneer je met vrienden speelt. Als je dit jaar één coöperatieve game gaat kopen, laat het dan Borderlands 2 zijn.

Om van Borderlands 2 te kunnen genieten, is het niet nodig eerst deel één te spelen. Wel spelen de personages van Borderlands een grote rol in dit tweede deel, waardoor sommige grappen en verwijzingen alleen zijn weggelegd voor de fans.

[edition_prices borderlands-2 playstation-3 standard]

8. Puppeteer (IG Score: 9-)

Puppeteer is een zeldzame ervaring die niet gemist mag worden. Het knippen met Calibrus en de wisselwerking tussen de hoofden van Kutaro zorgen voor genoeg variatie in de gameplay en het vlotte wisselen tussen decorstukken voorkomt dat de verveling toeslaat. Hoe jong of oud je ook bent, voor iedereen is er wel iets te halen in deze magische en prachtig geanimeerde wereld.

[edition_prices puppeteer playstation-3 standard]

9. Battlefield 4 (BF 4) (IG Score: 9)

Battlefield 4 laat als geen andere first-person shooter zien hoeveel het genre is gegroeid in de laatste jaren. BF 4 schotelt je in de singleplayer een filmische ervaring voor waar je U tegen zegt; je belandt werkelijk van het ene in het andere fantastische gevecht. De Frostbite 3 engine zorgt er bovendien voor dat haast alles in de omgeving vernietigbaar is. Dit is ook van grote meerwaarde in de Battlefield 4 multiplayer, die je met de de verschillende modi zoals de Commander-modus urenlang spelplezier bezorgt. Een dijk van een multiplayergame!

Om Battlefield 4 te spelen is het niet nodig om de voorgaande delen gespeeld te hebben. Sterker nog: iedere Battlefield-fan speelt nu hoogstwaarschijnlijk toch de multiplayer van Battlefield 4!

[edition_prices battlefield-4 playstation-3 standard]

10. Diablo III (IG Score: 8,5)

Blizzard laat met Diablo III zien te weten hoe je een game voor console maakt. Met een aantal goede verbeteringen en aanpassingen, zien we de missertjes die deze versie met zich meebrengt door de vingers. Diablo III op de consoles is op vrijwel alle vlakken sterker dan de pc-versie.

Aangezien de eerdere Diablo’s tientallen jaren eerder verschenen, zeggen we in dit geval: speel lekker deel drie!

[edition_prices diablo-iii playstation-3 standard]

Beste voetbalgame voor PS3 van dit moment: FIFA 14 (IG Score: 8,5)

FIFA 14 bevat een hoop vernieuwingen, maar helaas zijn juist de meest prominente vernieuwingen niet perfect uitgewerkt. Daardoor is FIFA 14 doorgaans een voetbalfeest waar je van smult, maar bij tijd en wijlen ontstaan bizarre situaties die dit feestje flink verstoren. Bovendien werkt het nieuwe transfersysteem in de carrièremodus gewoon niet fijn. Grote winnaars dit jaar zijn de fans van FIFA Ultimate Team, omdat daar de vernieuwingen wel geslaagd lijken.

[edition_prices fifa-14 playstation-3 standard]

Beste racegame voor PS3 van dit moment: Need for Speed: Most Wanted (IG Score: 8,5)

Door aan elke wagen een vijftal missies te koppelen, introduceert Need for Speed: Most Wanted[/header] een frisse manier om open-wereld-racegames te ervaren. Daardoor word je aangespoord om vele voertuigen uit te proberen, al is het jammer dat het tegelijkertijd het winnen en daarmee de verdiende upgrades ietwat devalueert; je speelt immers slechts voor XP. Gelukkig heb je daar weinig last van als je liever ongelimiteerd de wetten overtreedt en continu op zoek bent naar de vele collectables terwijl je de politie van je af schudt. Tel daar het zeer gevarieerde online gedeelte bij op en je hebt ondanks (of juist dankzij?) de gelijkenissen met Burnout Paradise een uitstekende game in handen.[p][edition_prices need-for-speed-most-wanted-2012 playstation-3 standard][/edition_prices][p]Was dit artikel nuttig tijdens het bepalen welke games je aanschaft bij je nieuwe PlayStation 3? Help ons dan een handje door het artikel via één van de onderstaande kanalen te delen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Skyrim Marriage: Candidates

Steam-update maakt installeren op afstand mogelijk