in

Minecraft Mods: Beste mods op een rij


Wij hebben voor jullie de tien leukste Minecraft mods op een rij gezet. Verleng je Minecraft-ervaring met deze interessante mods.

Minecraft is dé game bij uitstek waar je dagen, weken en zelfs maanden zoet mee kunt zijn. Dat heeft alles te maken met de open structuur van de game, maar ook met de actieve community. Er zijn namelijk honderden toffe mods online te vinden, die jouw Minecraft-ervaring rijker maken. Dat kan door de game van een nieuw uiterlijk te voorzien, door nieuwe voorwerpen of NPC’s toe te voegen, of door zelfs complete spellen binnen het Minecraft-universum te maken. Hieronder een lijst met de tien leukste Minecraft mods, in willekeurige volgorde.

Het installeren van mods

Het installeren van deze mods kan, zeker voor mensen die er nog niet bekend mee zijn, best lastig zijn. Gelukkig maken veel van onderstaande mods gebruik van Risugami’s Mod Loader . Dit is een handige toepassing waarmee het inladen van mods een stuk gemakkelijker gaat. Daarnaast hebben we bij elke mod een link naar de downloadpagina gezet, waar ook handige informatie staat over het installeren van de betreffende mod.

Beginnen met een makkelijke mod? Neem dan een kijkje bij de laatste mod op de lijst: de Yogbox. Deze mod komt met een simpele installeertool die makkelijk te gebruiken is.

PokéMobs

De naam verklapt het al: met deze mod komen de werelden van Minecraft en Pokémon samen. De mod introduceert ten eerste natuurlijk een aantal Pokémon die vrijelijk rondlopen in de wereld. Op dit moment zijn dat ze nog lang niet allemaal, maar wel bevat de mod een level- en evolutie-systeem, biedt het de mogelijkheid om je eigen PokéBalls en PokéDex te craften en kun je jouw gevangen Pokémon tegen vijanden laten strijden. PokéMobs is nog steeds in ontwikkeling, maar voor iedereen die met plezier terugdenkt aan de talloze uren die hij in zijn jeugd met Pokémon doorbracht, is dit een leuke mod.

Download de mod hier

MineColony

MineColony is vooral een erg handige mod. De doorgewinterde Minecraft-speler zal vast wel herkennen dat het eindeloze verzamelen van grondstoffen wel eens saai kan worden. Met MineColony is het mogelijk om hulptroepen in te schakelen die het vuile werk voor je opknappen. Er zijn houthakkers die (duh!) hout voor je verzamelen, mijnwerkers die de diepte in graven, maar ook bezorgers, landwerkers en bouwvakkers. Zolang je dit ‘personeel’ voorziet van gereedschap, kun jij je bezig houden met belangrijker zaken en keer je eens in de zoveel tijd terug om de voortgang in de gaten te houden en de verzamelde grondstoffen te innen. Vooralsnog is MineColony vooral een handige mod, maar in de toekomst moet dit een heuse simgame worden vergelijkbaar met de Anno-serie.

Download de mod hier

Millenaire

Met de singleplayer-mod Millenaire maak je de wereld van Minecraft wat levendiger door de toevoeging van NPC’s. Hoewel NPC’s inmiddels ook al in de officiële versie van Minecraft te vinden zijn, waren de makers van Millenaire hier al een stuk eerder mee en bovendien zijn de NPC’s van Millenaire een stuk actiever. Millenaire voegt verschillende steden toe in verschillende stijlen, waarin de NPC’s hun dagelijkse gang gaan: ze ruilen met de speler, bouwen hun huizen uit en krijgen zelfs kinderen waardoor het bewonersaantal van een stad groeit. Er zijn zelfs quests uit te voeren, waardoor Millenaire een prima op zichzelf staande mod is.

Download de mod hier

Steamcraft

Met Steamcraft wordt Minecraft volledig ondergedompeld in een stoer steampunk-stijltje. De mod bevat zo’n veertig nieuwe blokken, maar liefst zeventig nieuwe items, en ziet er met name wanneer je de juiste skins download bijzonder gaaf uit. In Steamcraft kun je onder andere een klassiek luchtschip bouwen om het luchtruim mee te verkennen, zoals in de video hieronder te zien is.

Download de mod hier

Flan’s mod

Voor de meer agressieve spelers onder ons is er Flan’s mod. Door deze mod te installeren heb je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met tanks, vliegtuigen en wapens uit de Tweede Wereldoorlog. De tanks zijn volledig bestuurbaar, de vliegtuigen beschikken over bommen en met de verschillende wapens zaai je dood en verderf. Niet eerder voelde het uitroeien van Creepers zo goed.

Download de mod hier

Tornado mod

Ok, misschien is een tornado niet de meest voor de hand liggende mod in Minecraft. Je wilt de bouwwerken waar je uren bloed, zweet en tranen in gestoken hebt natuurlijk niet in rook zien opgaan. Maar toch, deze tornado’s zien er nu eenmaal geweldig uit. De rondvliegende blokjes, de totale destructie; heerlijk om een tijdje mee te spelen.

Download hier de mod

Portal Gun

Eén van de vetste games van de afgelopen jaren is verwerkt in Minecraft. De Portal-gun uit Portal is nu namelijk ook te gebruiken in Minecraft met de speciale Portal Gun-mod. Hoewel de trailer anders doet vermoeden, is het niet zo dat de gehele game is nagebootst. Desalniettemin is het ook in Minecraft heerlijk om te experimenteren met de Portal-gun.

Download hier de mod

Zelda Adventure

Nog zo’n vette mod die een bekende franchise naar de wereld van Minecraft brengt. Ditmaal betreft het de avonturen van Link in de mod Zelda Adventure. Net als in The Legend of Zelda: Ocarina of Time, neem je de controle over Link en verzamel je bijzondere wapens en voorwerpen, versla je vijanden en verken je kerkers. Deze stand-alone mod biedt meer dan tien uur gameplay, bevat meerdere kerkers, heeft cutscenes en nog veel meer. Kortom: één van de vetste mods op dit moment.

Download de mod hier

Jurassicraft

Met dinosauriërs kun je nooit de fout in gaan. Voordat je je echter tussen deze reusachtige reptielen kunt bevinden, moet je eerst weten hoe je er komt. Dat doe je door een soort achtbaan te maken en in ware Back To The Future-stijl met een mijnkarretje door te tijd te reizen. Eenmaal in de prehistorie, kom je er al snel achter de dinosaurussen er… belachelijk uitzien. Dit komt het plezier echter alleen maar ten goede, waardoor ook deze mod echt een aanrader is.

Download de mod hier

Yogbox

Zoals in het filmpje hierboven al te zien is zijn de heren van het Youtube-fenomeen ‘The Yogscast’ fervent Minecraft-spelers. Ze vinden het ontdekken en spelen van nieuwe mods zelfs zo leuk, dat ze inmiddels een eigen compilatie online hebben gezet, die een hele hoop verschillende mods in een makkelijk te installeren pakket aanbiedt. Perfect voor mensen die hun spel nog niet eerder gemod hebben en een aantal leuke uitbreidingen op Minecraft willen uitproberen met één simpele installeerprocedure.

Download hier de mod

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Battlefield 3 Weapons: de wapens van Battlefield 3

Indie-games van Nederlandse bodem