in

De 10 Beste GameCube Games


Zoals deze week al uitgebreid aan bod kwam, vieren we deze week de tiende verjaardag van de Nintendo GameCube. Ook bij ons op de redactie hebben we een hoop goede herinneringen aan deze oude vertrouwde paarse kubus. In zijn levensloop heeft de console een aantal klassiekertjes voortgebracht, die we in deze top 10 voor jullie op een rijtje zetten. Deze top 10 is samengesteld door middel van een zeer ingenieus democratisch proces, maar het is blijft natuurlijk onze mening. Laat in de reacties vooral weten welke games jij in deze top 10 zou zetten!

10. F-Zero GX

F-Zero GX is een futuristische racegame waar zo’n dertig piloten racen op grootse circuits in plasma aangedreven hovercars. Dit doen ze in een intergalactische Grand Prix waarbij ze topsnelheden van 2000 kilometer per uur bereiken. De banen bevatten loopings, half-pipes, tunnels en schansen en sommigen hebben obstakels als mijnen of magnetische velden. Voordat de race begint kan de speler zijn voertuig aanpassen zodat de baanligging beter wordt. Door deze toevoeging is er sprake van lichte strategie die erbij komt kijken, aangezien de speler na verloop van tijd beter kan anticiperen bij bepaalde circuits.

9. Donkey Kong: Jungle Beat

In Donkey Kong: Jungle Beat moet de speler via gebruik van de bongo’s Donkey Kong door een aantal levels besturen en neemt hij het op tegen andere apen in een soort van bokswedstrijden. Door op de linker bongo te slaan zal Donkey Kong naar links bewegen, door op de rechter te slaan laat je Donkey Kong naar rechts bewegen, het klappen in je handen laat Donkey Kong zijn vuisten gebruiken, en het tegelijkertijd drukken op beide bongo’s laat Donkey Kong springen. Op deze manier zal de speler al zijn behendigheid nodig hebben om de verscheidene minigames tot een goed einde te brengen.

8. Mario Kart: Double Dash!!

Voor de Nintendo GameCube liet de nieuwe Mario Kart (Double Dash!!) even op zich wachten. Het spel verscheen pas anderhalf jaar na de lancering van de 128 bits spelcomputer en werd daarvoor al op enkele shows uitgebreid getoond. De grootste vernieuwing is de optie om met twee personages op een buggy plaats te nemen. Met de Z-knop kan simpel gewisseld worden tussen personages. Het ene personage bestuurt de buggy en de andere gooit met de inmiddels voor de serie bekende voorwerpen.

7. Phantasy Star Online Episode I & II

Phantasy Star Online Episode I & II is een game die origineel voor de Dreamcast werd uitgebracht, maar als heruitgave verscheen op (onder andere) de GameCube. Hier groeide het uit tot een bescheiden culthit die, ondanks sterke nadruk op online gameplay, vooral offline in splitscreen werd gespeeld. In de game maak je een personage aan waarbij je de keuze hebt uit verschillende rassen en klassen, om vervolgens de wereld van Ragol te verkennen in teams van maximaal vier man. Hier voer je verscheidene quests uit, versla je verschillende vijanden en probeer je op zoek te gaan naar de befaamde ‘rode doosjes’. Deze doosjes bevatten namelijk legendarische wapens en uitrusting, die er weer voor zorgden dat jouw personage sterker wordt.

6. Eternal Darkness: Sanity’s Requiem

Eternal Darkness: Sanity’s Requiem is combinatie van actie, avontuur en horror. In het spel speel je met twaalf verschillende personages door tweeduizend jaar geschiedenis. Zo bezoek je het oude Rome maar spelen bepaalde gedeeltes zich ook vandaag de dag af. Het verhaal draait rond een jonge vrouw, genaamd Alexandra Rovia, die naar Rhode Island is vertrokken om de mysterieuze dood van haar grootvader te onderzoeken. Naarmate het spel vordert zal Alexandra door middel van de andere personages het verhaal en spel beleven en uiteindelijk het geheim van de geschiedenis van de mensheid ontrafelen.

5. Pikmin 2

Captain Olimar is terug. En deze keer staat hij er niet alleen voor. Het bedrijf waar hij voor werkt staat op de rand van de afgrond het is aan Olimar de taak om het te redden. Hier voor moet Olimar 10.000 Pokos verdienen. Maar samen met zijn nieuwe assistent moet dat wel lukken. Meerdere handen maken immers licht werk!

En natuurlijk zijn de Pikmin ook weer van de partij. Samen met hen zul je verschillende puzzels oplossen, vijanden verslaan en Pokos verdienen. Er zijn nu ook een aantal nieuwe Pikmin, die strategisch ingezet moeten worden dankzij hun speciale vaardigheden. De nieuwe kleuren Pikmin zijn wit met rode ogen en paars.

4. Super Smash Bros. Melee

Nintendo’s strijdlustige sterrencast is terug en ze hebben een nieuwe voorraad vechtersbazen meegenomen om eens flink tekeer te gaan op de Nintendo GameCube. Super Smash Bros. Melee is de ultieme vechtgame voor vier spelers vol onvoorspelbare actie en non-stop geanimeerde aanvallen. De personages nemen het tegen elkaar op in interactieve omgevingen. Met behulp van speciale aanvallen en allerlei voorwerpen proberen ze elkaar de afgrond in te werken. Maar met de nieuwe verdedigende technieken hebben de gevechten er een extra dimensie bij gekregen.

3. Metroid Prime

Metroid Prime bracht de Metroid-serie naar 3D en waar fans eerst geen vertrouwen hadden in deze overgang, werd de game bij uitkomst uitstekend ontvangen. In de game speel je opnieuw met Samus Aran die het opneemt tegen de Space Pirates. Tijdens haar queeste komt ze op verschillende locaties terecht, waarin ze een aantal bekende rivales tegenkomt. De gameplay doet erg denken aan die van de 2D-delen. Samus krijgt verschillende vaardigheden na het verslaan van eindbazen en de game speelt in feite als een first-person shooter. Het is echter meer een action-adventure te noemen vanwege de mate van exploratie en de puzzels die je moet oplossen. De transitie van 2D naar 3D liep vrijwel vlekkeloos en dat maakt van deze Metroid Prime toch wel een klassieker.

2. Resident Evil 4

Met Resident Evil 4 draait het spel niet meer om zombies; er is geen verlaten landhuis en de setting speelt zich voornamelijk overdag af. Is het spel plotseling niet meer zo angstaanjagend en gruwelijk? Nee, de nachtmerrie staat op het punt te beginnen, en je vast te houden tot je met de controller geklemd in je handen wakker wordt. Was het wel een droom, heb je dit niet zelf beleefd? Je bent als geheim agent Leon Kennedy op zoek naar de dochter van de president, er zijn geen zombies meer, het spel is volledig in 3D (geen statische achtergronden dus), quick-time action knoppencombinaties doorsta je enkele actiescènes en het verhaal gaat over een religieuze beweging met snode plannen tegen wereldvrede.

1. The Legend of Zelda: The Wind Waker

De schok was groot onder de Zelda-fans toen er voor de eerste keer beelden vrijkwamen van The Legend of Zelda: The Wind Waker. De serie werd prompt van zijn realistische uiterlijk ontnomen en ging verder met een cell shaded-stijltje. Iedereen reageerde licht verontwaardigd, maar Nintendo bewees dat dit niet nodig was. Je speelt in deze game met een jonge versie van Link, die dit keer zijn zusje Aryll moet bevrijden van de duivelse Ganondorf. Hoewel de game wat kinderlijk oogt, is deze editie ook prima te verteren voor de oudere gamer. Wind Waker bevat alle aspecten die van Zelda een grote serie maakten: kerkers die je moet doorploegen, grote omgevingen die zijn te verkennen, puzzels om op te lossen en gevechten met memorabele eindbazen. De grote troef van Wind Waker is echter het zeilen. Om bij nieuwe gebieden te komen moet je namelijk met een boot varen over een grote open zee. Het aparte stijltje zorgt ervoor dat deze Zelda-game zijn eigen identiteit heeft en daarmee past hij prima tussen het rijtje van zijn voorgangers.

Bij de keuze voor The Wind Waker moeten we wel zeggen dat we Twilight Princess er bewust uit hebben gelaten. Die game heeft bijna iedereen op de Wii gespeeld.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Skyrim Mods – De Beste Skyrim Mods

Fileplanet gooit handdoek in de ring