in

Race Games: De 10 beste racegames


De huidige generatie spelcomputers heeft een zeer ruim assortiment voor de echte raceliefhebber. Maar wat is nou de beste racegame? Deze top 10 helpt je daarbij hopelijk op weg.

Ben je overigens op zoek naar racegames die je in je browser speelt, dan kun je hier terecht.

1. Forza Motorsport 4 (IG Score: 9+)

Forza Motorsport 4 is niet alleen de beste Forza Motorsport, maar vooral de mooiste ervaring. Zowel gamers als autoliefhebbers van alle soorten en maten kunnen hun ei kwijt in de game, hoe simpel of uitgebreid je het ook wilt hebben. Daarnaast bewijzen de grote toevoegingen hun waarde, zodat we te maken hebben met een enorm compleet totaalpakket. Een matige splitscreenmodus, een in sommige gevallen iets te vrij opgezette carrièremodus en het gebrek aan dynamische weerseffecten en nachtraces weerhouden de game van een nóg hoger cijfer, maar laat één ding duidelijk zijn: beter dan Forza Motorsport 4 vind je ze op dit moment niet.

Xbox 360 prijzen

[edition_prices forza-motorsport-4 xbox-360 standard]

2. Dirt 3 (IG Score: 9)

Het is verschrikkelijk lastig om een uitstekende game op te moeten volgen, maar DiRT 3 slaagt met verve. De game is enorm gevarieerd, de multiplayer is veel leuker geworden en Gymkhana blijkt prima in het DiRT-universum te passen. Bovendien worden de puristen op hun wenken bediend dankzij de hernieuwde focus op rally-evenementen. Met DiRT 3 bewijst Codemasters dus trouw te zijn aan zichzelf. Een perfecte game voor de racegameliefhebber die van serieuze games houdt als van de racer die gewoon op zoek is naar vermaak.

Xbox 360 prijzen

[edition_prices dirt-3 xbox-360 standard]

PlayStation 3 prijzen

[edition_prices dirt-3 playstation-3 standard]

3. Race Driver GRID (IG Score: 9-)

Race Driver GRID is een kwaliteitsgame. Het geeft een fantastische race-ervaring, met een ongekende kunstmatige intelligentie van de tegenstanders. Elke race is weer een heerlijk gevecht en dat het er ook nog eens allemaal heerlijk uitziet is mooi meegenomen. De carrière blijft dankzij de variatie lang boeien en elke auto voelt ook weer anders. Het enige echte minpunt is de onlinemodus. Deze is niet per se slecht, maar voelt te veel als een losstaand element en had meer met de singleplayer verweven moeten worden.

Xbox 360 prijzen

[edition_prices race-driver-grid xbox-360 standard]

PlayStation 3 prijzen

[edition_prices race-driver-grid playstation-3 standard]

4. Shift 2: Unleashed (IG Score: 8,5)

Shift 2: Unleashed heeft zich met overtuiging richting de podiumplaatsen geknokt. De intense cockpitview, spannende nachtraces en het ongekende racegevoel zorgen voor een game die nog beter is dan zijn voorganger. De toegevoegde Autolog-feature zorgt er daarnaast voor dat je continu terug blijft komen. Een aantal minpunten, waaronder de overgevoelige besturing en ongeïnspireerde carrièremodus staan de game een absolute topscore in de weg. Dit is een heerlijke game om te halen en is erg lang houdbaar.

Xbox 360 prijzen

[edition_prices shift-2-unleashed xbox-360 standard]

PlayStation 3 prijzen

[edition_prices shift-2-unleashed playstation-3 standard]

5. Mario Kart 7 (IG Score: 8,5)

Mario Kart 7 is een hele goede game, laat dat duidelijk zijn. Tegelijkertijd is het een game met een identiteitscrisis: het wil aan de ene kant vernieuwen en aan de andere kant trouw blijven aan een bestaand en beproefd concept. Wat je krijgt is een game waar je je erg mee kan vermaken, maar die je tegelijkertijd het gevoel geeft dat er meer in had gezeten. En die blauwe schilden zitten er nog steeds in… Dat vergeet je overigens wel snel als je met een paar vrienden in een huiskamer op de Nintendo 3DS loopt de spelen en de ene opmerking na de andere maakt terwijl je speelt.

Nintendo 3DS prijzen

[edition_prices mario-kart-7 nintendo-3ds standard]

6. F1 2011 (IG Score: 8+)

F1 2011 is een apart geval. De basis van de game is uitstekend, waardoor het racen een genot is. Maar daartegenover staat dat zowel nieuwe elementen (zoals de safety car en Co-op Championship) als oude euvels (de AI op sommige punten) nog bijgeschaafd mogen worden. Het blijft desalniettemin een heerlijke game om te spelen, maar de lichtzure nasmaak blijft: het had zoveel beter kunnen zijn. Desondanks willen we de game je nog wel aanraden. Vooral aan de vooravond van een Grand Prix in het echt is het heerlijk om even virtueel de baan te verkennen.

Xbox 360 prijzen

[edition_prices f1-2011 xbox-360 standard]

PlayStation 3 prijzen

[edition_prices f1-2011 playstation-3 standard]

7. Gran Turismo 5 (IG Score: 8)

Gran Turismo 5 is één grote tegenstelling. Op zijn sterkste momenten is het de beste consoleracer van de laatste jaren, op zijn slechtste stukken een regelrechte aanfluiting na zes jaar ontwikkeling. Op zijn mooist benadert het de realiteit, op zijn lelijkst evenaart het hooguit het vierde deel in de serie. Deze tegenstrijdigheden maken Gran Turismo 5 niet de Heilige Graal waar iedereen op hoopte. Met de enorme omvang en de klasse en finesse die het af en toe tentoonspreidt is de game echter een onmisbare ervaring voor elke racegamer met geduld.

PlayStation 3 prijzen

[edition_prices gran-turismo-5 playstation-3 standard]

8. Need for Speed: Hot Pursuit (IG Score: 8)

Hoewel de NfS-identiteit niet volledig aanwezig is en het jammer is dat er geen offline multiplayer aanwezig is, blijft Need for Speed: Hot Pursuit een onwijs gave game die het welbekende arcadedeel van de franchise flink uit het slop weet te trekken. Het kat- en muisspel tussen straatracers en politieagenten blijft eindeloos leuk, de game ziet er fantastisch uit en met het briljante Autolog-systeem zullen spelers nog maanden bezig zijn om hun competitieve kant te bevredigen.

Xbox 360 prijzen

[edition_prices need-for-speed-hot-pursuit xbox-360 standard]

PlayStation 3 prijzen

[edition_prices need-for-speed-hot-pursuit playstation-3 standard]

9. MotorStorm: Pacific Rift (IG Score: 8)

MotorStorm: Pacific Rift is alles wat de eerste Motorstorm had moeten zijn. De game mist misschien de impact die het eerste deel anderhalf jaar geleden had, maar is op bijna alle punten verbeterd en is daardoor alleen maar leuker geworden. Evolution Studios heeft goed geluisterd naar de kritiek en heeft alle gebreken die Motorstorm kende indrukwekkend weg weten te poetsen. Dat betekent niet dat dit tweede deel geheel foutloos is, maar het is een absolute aanrader en verdient daardoor een plek in deze lijst.

PlayStation 3 prijzen

[edition_prices motorstorm-pacific-rift playstation-3 standard]

10. Burnout Paradise (IG Score: 8)

Zonder twijfel is Burnout Paradise de meest uitgebreide Burnout-game tot nu toe – en op zekere hoogte ook één van de racegames met de meeste content beschikbaar. Je zou het enigszins Oblivion kunnen noemen, maar dan met auto’s. Daarnaast is het spel visueel een schoonheid, een kunstwerk van destructie en een genot voor het oog en oor. Het is enigszins waar dat het navigeren, vooral tijdens het speltype ‘Race’, niet aangenaam is. Dit was dé uitdaging waar ontwikkelaar Criterion Games voor stond, en helaas is men hier niet in geslaagd. Verder is de nieuwe modus ‘Marked Man’ een ietwat saaie bezigheid. Dat neemt niet weg dat de Burnout-fan helemaal uit zijn dak kan gaan met vooral Road Rage, Showtime, Stunt-Run en het eindeloos ‘kloten’ in deze bijzondere stad. ‘Take me down to the Paradise City where the grass is green and the girls are pretty…’

Xbox 360 prijzen

[edition_prices burnout-paradise xbox-360 standard]

PlayStation 3 prijzen

[edition_prices burnout-paradise playstation-3 standard]

Vind jij dat jouw favoriete racegame in het rijtje mist? Laat dan een reactie achter, zodat andere racefans met jouw favoriet in aanraking kunnen komen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Farming Simulator 2011 Mods: De beste mods

Forza 4 carlist – De auto’s van Forza Motorsport 4