in

E3-belevenissen: de moeder van Sid Meier


“Ken je Sid Meier?” Er waren weliswaar oneindig veel vragen mogelijk, met deze opmerking weet de oude dame op stoel 19J me toch te verrassen. Ja, uiteraard ken ik de man achter Pirates! en Civilization. Een beetje gamer kent zijn klassiekers. Veel interessanter is de vraag waarom deze dame op leeftijd weet wie Sid Meier is.

Het is vijf over één, zondagmiddag, als ik mijn plekje opzoek in het vliegtuig naar Detroit (we vliegen met overstap naar Los Angeles) Ik zit op stoel 19H, prettig aan het gangpad. Aan het raam zit een vriendelijke oude mevrouw. Ik vraag of ze Nederlands of Engels spreekt. Beiden. Ze vraagt wat ik in the States ga doen. Naar een conventie over games, vertel ik haar. Verbazingwekkend genoeg beginnen haar ogen te glimmen, alsof ze bekend is met videogames. “Ah, games, wat leuk,” zegt ze, “ken je Sid Meier?” Ja, en of ik weet wie Sid Meier is. “Ik ben zijn moeder.”

Wacht, wat? Bizar maar waar: toevallig zit ik op de vlucht naar Detroit naast Alberdina Meier, de moeder van de illustere gameontwikkelaar Sid Meier. Mevrouw Meier komt oorspronkelijk uit Nederland en vliegt terug naar haar huis in de Verenigde Staten, na een kort bezoek aan familie in Nederland. De naam Meier is overigens Zwitsers, vertelt ze, want Sids vader is geboren in Zwitserland.

Gedurende de vlucht vertelt ze dat ze dit jaar naar de Game Developers Conference in San Francisco is geweest, omdat Sid er een speech gaf. Heel erg is ze niet op de hoogte van games, maar ze weet wel wat Sid gemaakt heeft, dat hij na ‘een of andere Japanner’ als tweede in de GDC Hall of Fame werd opgenomen en laat ook vallen dat de gameliefde is overgedragen op de volgende generatie. De zoon van Sid is namelijk net aan de slag gegaan bij Activision – als gameontwikkelaar.

Wanneer we in Detroit landen neem ik afscheid van mevrouw Meier en geef ik haar mijn visitekaartje. Ze zou het namelijk erg leuk vinden om InsideGamer eens op internet te bekijken en is bang dat ze anders de naam vergeet. Of Sid op de E3 is, weet ze niet, maar ze gaat hem morgen direct bellen uit nieuwsgierigheid.

Als ik twee uur later in het vliegtuig van Detroit naar L.A. stap, denk ik nog eens terug aan deze bizarre, maar erg leuke ontmoeting. Wat een toeval dat ik de moeder van Sid Meier ben tegengekomen. De man naast me in de stoel spreekt me aan: “wat brengt jou in Amerika?” Ik vertel hem dat ik naar de E3 ga. “Echt, wat een toeval! Ik ben volgende week bij het Convention Center om een delegatie van Nintendo te begeleiden.” Dan weet ik het zeker: je kunt nog zo je best doen om het tegendeel te bewijzen door naar de andere kant van de oceaan te vliegen, het is en blijft een kleine wereld…

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De sexy outfits van Juliet Starling

Quantum Conundrum – Portal, maar dan anders