in

IG’s Collectors Corner – Dendy’s verzameling


Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Het is weer genieten geblazen vandaag met de verzameling van Dendy. Hij heeft een indrukwekkende Nintendo-verzameling met stapels NES-titels, een prachtige selectie RPG’s voor de Super Nintendo en een Famicon Disk System met klassieke spellen. Dendy’s collectie laat het verzamelaarshart sneller kloppen door de vele zeldzame titels die hij bezit. Hij is desondanks nog lang niet klaar met zijn verzameling en heeft nog veel doelstellingen om zijn collectie nóg completer te krijgen. Het wordt hard zoeken naar de laatste puzzelstukjes om de eerste verzamelingen compleet te krijgen.

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Op dit moment verzamel ik voornamelijk losse NES carts, moet er nu nog 7 hebben voor een complete PAL B-verzameling. Daarna ga ik me richten op PAL exclusieve NES carts uit de PAL A regio (VK, Italië en Australië). Daarnaast verzamel ik losse Famicom carts en Famicom Disk System-spellen. Alles bij elkaar heb ik daar ongeveer 300 van, na mijn NES-verzameling ga ik me daar ook volledig op richten. Wil uiteindelijk voor een volledige Famicom cart only verzameling gaan. Naast NES en Famicom heb ik een selectieverzameling van Amerikaanse Super Nintendo-games, voornamelijk alleen maar RPG’s. Daar heb ik op moment stuk of 25 van. Ook heb ik een kleine Sega Mega Drive-verzameling, voornamelijk Shmups (Shoot’em ups), toffe platformgames en wat RPG’s.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Mijn verzameling is gaan groeien nadat ik uit nostalgie een NES met wat games kocht bij Retro Game Freak. Hij heeft mij ook aanbevolen om op het forum van Palrocks te kijken en sindsdien ben ik nooit weggegaan.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Het is voor mij erg moeilijk om een favoriet te kiezen omdat ik mijn verzameling als een geheel zie. Als ik echt een keus zou moeten maken dan zeg ik dat SNES Earthbound toch de meest favoriete is. Ten eerste omdat het een van de vetste RPG’s is voor de SNES en daarnaast is het een erg gewild verzamelobject. De game zit ook nog eens in een grote SNES-doos en ziet daardoor erg mooi uitziet.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Ik mis sowieso nog de laatste 7 NES-games en stuk of 10 SNES RPG’s. Maar voorlopig heb ik nog genoeg verzamelplezier met mijn Famicom-collectie. Als ik voor een complete set zou gaan dan ben ik nog even mee bezig, aangezien er meer dan 1200 games voor zijn. Als ik daar klaar mee ben ga ik wellicht nog voor de Sega Master System-set.

Hoelang verzamel je al?

Op dit moment verzamel ik iets meer dan 3 jaar. Ondertussen heb ik al wel een keer mijn verzameling verkocht. Ik had een complete CIB NES set op 11 spellen na, die heb ik vorig jaar verkocht.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto’s en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Quantum Conundrum – Portal, maar dan anders

De redactie blikt terug: Wat klopt er van onze voorspellingen?