in

De redactie blikt terug: Wat klopt er van onze voorspellingen?


We kunnen weer rustig ademhalen: de E3 van 2012 is voorbij. Met ietwat gemengde gevoelens kijken we dit jaar terug naar de beurs. Want hoewel Timo, Joey, Chris en Bilal meer dan genoeg toffe games hebben gezien in Los Angeles, viel de show toch een beetje tegen.

Misschien lag dat wel aan onze voorspellingen. Zoals gebruikelijk schreef de hele redactie zijn verwachtingen op en nu is het moment aangebroken om deze voorspellingen te toetsen. Welk redactielid kan het beste in de toekomst kijken?

Lars Cornelis

De eerste voorspelling van Lars klopt als een bus. Microsoft heeft inderdaad weer een dealtje gesloten met een derde partij voor exclusieve DLC. Onder andere de nieuwe Tomb Raider en Black Ops II krijgen eerst op de Xbox 360 uitbreidingen.

Van GTA V kregen we echter helemaal niets te zien deze E3, al zat dat er natuurlijk al in door Rockstar’s afwezigheid op de beurs. Lars had wel gelijk over een nieuwe Dead Island (Dead Island: Riptide), maar een nieuwe Star Wars Kinect bleef uit. Wel aanwezig: plaatsvervangende schaamte tijdens de vele Kinect-demonstraties.

Chris Glerum

Jammer Chris, Jelle’s tweede kind kwam een dag later pas ter wereld. Jelle heeft dus gewoon de Microsoft persconferentie moeten kijken. Gemiste kans: Jelle’s tweede kind heet Tobias en niet Kuni. In combinatie met de eerste mini-Jelle hadden ze samen Ni No Kuni gevormd, een game waarvan overigens geen kledinglijn verschijnt Chris. Leuk geprobeerd.

Over de Wii U is iedereen nog in twijfel. Ja, Assassin’s Creed III en Pikmin 3 waren in al hun glorie aanwezig, maar een nieuwe Eternal Darkness ontbrak tijdens de show. Die road-trip waar Chris het over had heeft inmiddels al plaatsgevonden al hield een kleine bosbrand de boel ietsje langer op dan verwacht.

Jules Schlicher

Jules wist het zeker: deze E3 draait om de toffe aangekondigde games. De meeste games die we te zien kregen kenden we echter al lang, dus op dat gebied had hij het mis. Ook een prequel op Mass Effect en een ‘echte’ nieuwe Fable ontbraken dit jaar.

Don Mattrick mocht tot Jules’s grote irritatie weer het podium betreden dit jaar, maar Ubisoft liet Meneer Cafeïne dit jaar achterwege en ruilde hem in voor Aisha Tyler die minstens zo hard probeerde om cool te doen.

Thijs Barnhard

Die tweede onthulling van de Wii U viel toch een beetje tegen. Waar zijn Nintendo’s eigen klappers zoals Zelda, Metroid en Smash Bros? Deze voorspelling was misschien iets te optimistisch. Voor de rest komt Thijs aardig in de buurt van de realiteit. Jelle’s kind is bijvoorbeeld geboren op de dag van Nintendo’s persconferentie (zij het een paar uur te vroeg) en Metal Gear Rising: Revengeance heeft verdomd veel weg van Vanquish.

Ook uitgekomen: Microsoft besteedt meer tijd aan het demonstreren van games voor Kinect en multimediafuncties dan aan boeiende onthullingen. Wij willen games zien, niet ESPN-apps die wij Europeanen toch nooit kunnen gebruiken!

Wesley Rijckaert

Wie veel voorspellingen doet heeft het waarschijnlijk wel een paar keer juist. Wes zei onder andere dat Halo 4 de show zou stelen op de persconferentie van Microsoft die voor de rest gekleurd werd door Kinect. Correct. Sony zou een partnerschap met Gakai aankondigingen, maar daar kwam echt niets van terecht deze E3. Ook Jelle’s kind werd gewoon tijdens de E3 geboren en niet daarna.

Over Nintendo was Wesley veel te hoopvol. Geen nieuwe Golden Sun, geen nieuwe Advance Wars en ook geen nieuwe Smash Bros. Alleen van Fire Emblem is bevestigd dat de game naar het westen komt. Die nieuwe consoles waren ook zo goed als afwezig, net als vervolgen op de games waar Wesley op zit te wachten. Wel correct: de show viel een beetje tegen. Over een speciale show voor Timo & Joey op SBS6 kunnen we momenteel niets zeggen.

Daniel Wewerinke

Ja, Assassin’s Creed III, The Last of Us en de nieuwe game van Quantic Dream, Beyond: Two Souls, stonden volop in de aandacht. De Vita werd tijdens de E3 echter zo goed als vergeten, een goede line-up voor de Wii U blijft uit en Kinect & Move zijn nog steeds alive and kicking.

Jelle’s kind is niet vernoemd naar een gamepersonage, maar naar een personage uit Arrested Development en van The Last Guardian is inderdaad niets van vernomen. We weigeren de game echter dood te verklaren. Met die spin-offs van Kingdom Hearts zit het voorlopig ook nog wel snor.

Joey de Mol

Games zoals Assassin’s Creed III, Pikmin 3, Tomb Raider, Borderlands 2 en Halo 4 vielen allerminst tegen, zo hebben we van de L.A.-gangers vernomen. Van de game Raven’s Cry hebben we van Timo echter weinig gehoord. Toch een tegenvallertje dus?

De Timo & Joey-show was inderdaad een succes te noemen deze E3. Ruzie met de politie hebben de jongens niet gehad, die brutale mond heeft Timo waarschijnlijk afgeleerd na zijn aanvaring met de douane. Wel hebben de jongens keihard gewerkt en konden de meeste mensen hun melige gevoel voor humor wel waarderen in de Timo & Joey Show.

Jeroen Post

Geen GTA V, geen nieuwe Xbox en de Wii U heet nog steeds… Wii U. Jeroen begint zijn voorspellingen niet al te best. Het wordt nog erger: The Last Guardian was bijvoorbeeld weer niet aanwezig en als vanzelfsprekend werd er ook geen nieuwe Shenmue getoond. Het is tijd om die droom los te laten Jeroen…

Gelukkig heeft Jeroen wel een beetje gelijk in zijn voorspelling want deze E3 was nergens echt spannend, baanbrekend of spectaculair. Ook de line-up van Nintendo en Microsoft vielen geheel volgens Jeroen’s verwachtingen een beetje tegen.

Wie kwam er volgens jullie het dichtste bij de waarheid? En zijn jouw voorspellingen voor deze E3 een beetje uitgekomen? Laat het weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IG’s Collectors Corner – Dendy’s verzameling

EA: ‘Verschil Origin en Steam is als verschil tussen Battlefield en Call of Duty’