in

EA: ‘Verschil Origin en Steam is als verschil tussen Battlefield en Call of Duty’


David DeMartini, senior vicepresident van Electronic Arts’ digitale service Origin, ziet het verschil tussen Origin en Steam als het verschil tussen Battlefield 3 en Call of Duty.

“Battlefield 3 is niet Call of Duty”, aldus DeMartini. “Battlefield 3 is geweldig, het is een shooter, maar een geweldige shooter op zichzelf. Ik wil dat Origin hetzelfde doet. Dat betekent niet dat ik Call of Duty slecht vind, net zo min als dat ik wil dat Steam slecht wordt. Het zijn partners van ons, ze doen veel dingen goed. Wat ik wil is dat Origin anders en beter als een service is.”

Op dit moment vindt DeMartini Origin niet beter dan Steam: “Geef ons een paar jaar en we zijn beter dan Steam. Steam deed er acht jaar over om te komen waar ze nu zijn, wij gaan er geen acht jaar over doen.”

DeMartini wil nadrukkelijk niet net als Steam worden: “Er is maar één Steam, mensen willen een andere mogelijkheid hebben, ze willen dat we ons onderscheiden.” Electronic Arts wil dit onder andere doen door de service op meerdere systemen aan te gaan bieden. Daarnaast hoeven ontwikkelaars die games met crowdfunding gefinancierd hebben de eerste negentig dagen dat ze hun game op Origin aanbieden geen vergoeding te betalen. “We hebben meer van dat soort ideeën”, stelt DeMartini.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De redactie blikt terug: Wat klopt er van onze voorspellingen?

Nieuwe game Limbo-maker is spiritueel vervolg