in

Skyrim Dawnguard – Vampire Lord gecheckt


De eerste downloadbare uitbreiding van het populaire The Elder Scrolls V: Skyrim – Dawnguard genaamd – staat in het teken van een allesbepalende keuze. Sluit je je aan bij de vampiers en poog je de scherpe zonnestralen te blokkeren, om het wonderlijke Skyrim vervolgens met vampieren te laten overspoelen. Of wapen je je tegen het addergebroed door je aan te melden bij de Dawnguard, de vampierenjagers? Welke zijde het ook wordt, The Elder Scrolls V: Skyrim – Dawnguard belooft garant te staan voor vele uurtjes aan vampierenverhalen en speelplezier.

Althans, zoveel bleek uit de half uur durende E3-demo, bestaande uit een passage zo’n paar uur na het begin van Dawnguard. Hierin speelden we als Vampire Lord – vanzelfsprekend aan de kant van de vampiers – in een duister rijk vol rusteloze mensenzielen. Je bent na deze ongure, kale en donkere plek afgereisd om een Elder Scroll te bemachtigen, al wordt het uitgebreide hoe en wat van deze trip nergens echt heel duidelijk.

Duidelijk wordt wel dat het spelen als Vampire Lord een aantal coole mogelijkheden met zich meebrengt. Vanuit derde persoon heb je een goed beeld van de pezige, verdorven vampier en geniet je optimaal van alle spetterende vampierenmagie. Wat te denken van de teleportatiemogelijkheden, waarmee je uit benarde situaties kunt ontsnappen door snel te transformeren en je te verplaatsen als een zwerm vleermuizen. Handig, praktisch en erg vet.

Nog een gradatie toffer is de Vampire Grip, die de Vampire Lord in staat stelt vijanden in de buurt met een rode krachtstraal naar zich toe te trekken en ze met een verbluffende kracht – die lichtelijk doet denken aan de Fus Ro Dah-drakenkreet van Dragonborn – weg te slingeren. Het is een uiterst effectieve en praktische manier om tegenstanders één voor één onschadelijk te maken, en het ziet er nog gruwelijke vet uit ook.

Magische spreuken zijn de kracht van de Vampire Lord, maar het is ook mogelijk om je lange, benige armen wellustig in het rond te slaan in een poging tegenstanders een kopje kleiner te maken met je zwiepende klauwen. De uithalen met je vlijmscherpe klauwen ogen krachtig en knullig tegelijk. Je ziet het potentiële gevaar dat van de gevechtsactie uitgaat, maar het daadwerkelijke resultaat blijkt dikwijls minder dodelijk dan verwacht.

Dat geldt niet voor de gargoyle die je middels een spreuk kunt oproepen. De tot leven gewekte waterspuwer is een uiterst effectieve vechtersbaas die met brute mêléekrachten veel vijanden de baas is. Terwijl je opgeroepen hulpje als een malle om zich heen zwiept, krijg jij als Vampire Lord de kans om de strijd met spreuken nog sneller in je voordeel te beslechten.

De mogelijkheden die de Vampire Lord in de E3-demo tentoonspreidde voelen nu al aan als een lekkere verfrissing, maar Dawnguard blijft een onmiskenbare uitbreiding voor The Elder Scrolls V: Skyrim. De groezelige nederwereld voelt groots, een flink aantal ontredderde mensenzielen vroegen de Vampire Lord al meermaals om hulp – een appèl waarop we vanwege een strikt opgelegde speelduur niet zijn ingegaan – en de demo eindigde met één van de mooiste elementen die Skyrim te bieden heeft; een fenomenaal gevecht met een draak. De mix van vernieuwd vampierengedonder en vertrouwde Skyrim-grootsheid in de E3-demo doet ons hunkeren naar meer.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe game Limbo-maker is spiritueel vervolg

The Elder Scrolls Online – Een eerste kennismaking