in

Incomplete spelcomputers zijn de toekomst


Elke week plaatsen we bij InsideGamer het leukste artikel van Bureau voor Gamers, een creatief gamesblog van onze eigen Maarten Jalink en Wesley Domingos, op onze site. Deze week gaan we het hebben over het fenomeen dat spelcomputers steeds vaker onvolledig over de toonbank gaan.

De aankondiging van de Nintendo 3DS XL deed me denken aan een trend die geruisloos is ingezet tijdens deze generatie spelcomputers: het incompleet verkopen van spelcomputers. Ik weet dat gamebedrijven het vandaag de dag moeilijk hebben, maar is dat echt genoeg aanleiding om de armoedzaaier te spelen?

De 3DS XL, waar we ongetwijfeld in de nabije toekomst vraagtekens zullen plaatsen, wordt geleverd zonder dock en oplader. De reden daarvoor is dat het apparaat compatible is met opladers van eerdere apparaten (DSi, DSi XL en 3DS) en zoveel mensen al in het bezit zijn van één van deze apparaten (ook al is de Nintendo DS Lite vele malen meer verkocht). Daarnaast wil men de prijs van de 3DS XL graag laag houden en bij Nintendo vinden ze dat ze daarin geslaagd zijn. Maar zeg nou eerlijk, hoeveel verschil maakt dit tientje?

Ik moet dan meteen denken aan het grote publiek dat ervoor heeft gezorgd dat de DS als zoete broodjes over de toonbank ging, de gamers en ouders die niet per se het nieuws op de voet volgen. Wanneer zij de naar lokale gameboer gaan om zo’n 3DS XL binnen te hengelen, zal hen echt niet elke keer voorgekauwd worden dat die gare oplader ontbreekt. Hoe naar moet het zijn om deze handheld vanonder de kerstboom uit te pakken om erachter te komen dat je pas na tweede kerstdag het ding op kan laden? En dan maar hopen dat 27 december niet valt op een zondag.

Zelf ben ik niet van plan om een 3DS XL te kopen, maar ik heb wel eerder iets soortgelijks meegemaakt. Bij het kopen van mijn tweede Xbox (de Xbox 360 S) wist ik dat deze de deur uitging zonder HDMI-kabel. Vandaar dat ik netjes een HDMI-kabeltje kocht, zodat m’n componentingang eindelijk vrijgemaakt kon worden voor de Wii. Dus ik snel naar huis, meteen de doos openen van m’n nieuwe Xbox, om tot mijn grote verbazing te ontdekken dat er überhaupt geen hd-videokabels meegeleverd worden. En je raadt het al, dat is mij bij aankoop zeker niet verteld. Hoe kun je nu een console in de winkels leggen die definitief klaar is voor high-definition gaming, terwijl de meegeleverde kabels slechts voor sd-doeleinden bedoeld zijn? Erg karig, temeer als je je bedenkt dat de eerdere versies van de Xbox 360 wél werden voorzien van hd-kabels. Overigens is ook Sony niet geheel brandschoon in dezen, aangezien de PlayStation 3 standaard gebundeld wordt met composietkabels.

Wat betekent deze ontwikkeling voor de toekomst? Ik voorspel dat we de volgende generatie consoles aanschaffen zonder controllers. En waarom niet? De controllers lijken immers nu zo’n beetje uitgeëvolueerd. Natuurlijk, de volgende Xbox verdient een fatsoenlijke D-pad en de opvolger van de DualShock 3 kan wellicht fijnere triggers gebruiken. Maar de verwachting is dat de controllers in grote lijnen hetzelfde zullen blijven, waardoor we hopelijk onze huidige controllers straks naadloos kunnen aansluiten op de Xbox 720 en de PlayStation 4. Is er misschien toch nog een voordeel aan deze vage trend.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Michael Fassbender speelt hoofdrol in Assassin’s Creed-film

Project Zero II: Wii Edition