in

‘Continu uitbuiten gamers gaat uitgevers opbreken’


Het voortdurend uitbuiten van spelers door een uitgever zorgt ervoor dat zij ooit zullen stoppen met het kopen van producten van dat bedrijf. Dit stelt Marcin Iwinski, CEO van The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt, in een interview met Gamasutra.

“Helaas zie ik het een trend worden in de industrie om gamers buitensporig uit te buiten. En ik denk dat het uitgevers zal gaan opbreken, dat mensen uiteindelijk stoppen met het kopen van hun dingen”, aldus Iwinski. De CEO haalde in het interview ook aan hoe de besprekingen met Atari bijvoorbeeld verliepen, de uitgever van de eerste The Witcher.

“Toen we die uitgeefdeal hadden, gingen we naar de uitgever toe en zeiden we: ‘Hey, we hebben een idee om allerlei content te maken, waar je vervolgens niets voor hoeft te betalen. We geven het weg’. (…) De uitgever zette grote ogen op en zei: ‘Woah! Laten we tien dollar vragen. 10 euro.’ Maar wij geloofden dat het meer verkochte exemplaren op zou leveren als we het gratis weggaven”, vertelt Iwinski, die daarna laat weten dat The Witcher: Enhanced Edition de periode daarna inderdaad beter verkocht, dankzij goodwill.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Project Zero II: Wii Edition

Het complete Kingdom Hearts-verhaal