in

Top 5: Games met splitscreen coöp


Splitscreen coöp is een uitstervende gamemodus. Op bijna elk doosje prijkt wel een Xbox Live- of PSN-logo, maar samen op de bank is nauwelijks meer tussen de multiplayerfunctionaliteiten te vinden. Toch zijn er nog altijd een aantal games die wél in splitscreen te spelen zijn. Wij vertellen je in willekeurige volgorde wat de beste games met couch co-op zijn.

Portal 2

Portal 2 is in je eentje al een briljante game, met zijn tweeën wordt de game nog een stukje briljanter. De game is op de PlayStation 3 en Xbox 360 met zijn tweeën in splitscreen te spelen. Spelers krijgen dan een unieke campaign voorgeschoteld met tientallen gloednieuwe puzzels die zij met de personages Atlas en P-Body doorlopen. Wederom moeten spelers gebruik maken van lasers, knopjes, funnels, liften en allemaal andere dingen om uiteindelijk het puzzeltje op te lossen. De puzzels zijn nu soms een stuk gecompliceerder omdat je als duo niet over twee, maar vier portalen beschikt. Zelden zul je in een game samen zo versuft staan rond te kijken, tot één van tweeën opeens een ingeving krijgt en dan de ander rondcommandeert tot het idee voltooid is. Allemaal voor de wetenschap, natuurlijk.

Borderlands

Gearbox heeft geprobeerd een verhaal in Borderlands te implementeren en dat is faliekant mislukt. En daar zijn we stiekem blij om, want doordat het verhaal totaal geen betekenis heeft, is dit de ideale rondklooigame geworden. De wijde wereld van Borderlands is te verkennen in diverse voertuigen waaruit al blijkt dat de game eigenlijk voor meerdere mensen bedoeld is. Eentje rijdt, de ander schiet. Vervolgens schiet je op wat lokaal ongedierte of raak je in een vuurgevecht met plaatselijke bandieten, om vervolgens weer relaxt verder te scheuren in het voertuig. Tip, laat wel iemand rijden die de besturing onder de knie heeft, want dat is niet even vanzelfsprekend met de ietwat stugge besturing. Borderlands is op zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360 met zijn tweeën in splitscreen te spelen.

LittleBigPlanet

LittleBigPlanet voor de PlayStation 3 is al niet de meest serieuze game en daarom heel erg geschikt om met een aantal vrienden en wat biertjes op de bank te spelen. De game is met maarliefst vier spelers te spelen, wat voor een co-op game best veel is. Van echt splitscreen kunnen we niet spreken, want het aanzicht van de game blijft hetzelfde. Er zijn nu alleen wat meer Sackboys en –girls in beeld. Samen een gek dansje doen, elkaar boos aankijken of samen op een gigantisch skatebord door een level roetsjen, het kan allemaal. Bovendien zijn bepaalde passages in de levels enkel toegankelijk voor meerdere spelers. En vergeet de mogelijkheid niet om samen een level te bouwen of aan te passen! Kortom, genoeg te doen samen met je vrienden op die grote kleine planeet. Deze beschrijving gaat overigens op voor zowel LittleBigPlanet 1, als voor deeltje 2. Wie dus veelvuldig samen wil spelen met vrienden, zit met deze serie geramd.

Left 4 Dead

Zombies slopen is altijd leuk, maar zombies met je vrienden slopen is nog leuker. Left 4 Dead is een geweldige game, maar is duidelijk ontwikkeld met de coöperatieve modus in het achterhoofd. In je eentje maak je nu eenmaal niet zoveel kans tijdens de zombie apocalypse. En omdat samenwerken met iemand van vlees en bloed nu eenmaal makkelijker gaat dan met een computergestuurd personage, is het aan te raden een vriend(in) mee achter je Xbox te sleuren en een controller in zijn/haar handen te proppen. Alleen dan maak je een eerlijke kans tegen Hunters, Witches en Spitters. Ook van Left 4 Dead zijn inmiddels twee delen op de markt, voor de langere coöperatieve marathonsessies.

New Super Mario Bros Wii

Nee, toffe coöperatieve multiplayergames zijn echt niet alleen voorbehouden aan de Xbox 360 en PlayStation 3. Met New Super Mario Bros. Wii vinden we ook op Nintendo’s spelcomputer een geweldige game terug om samen met je vrienden te spelen. Maximaal drie vrienden zijn uit te nodigen voor de multiplayermodus, waarin Mario, Luigi en twee Toads samen de levels doorlopen. Toch is ‘coöperatief’ niet altijd het juiste woord bij New Super Mario Bros. Wii, want terwijl je Princess Peach redt ben je bezig met elkaar de weg blokkeren, een medespeler in een afgrond te smijten of elkaars hoofd te gebruiken/misbruiken als springplank. Coöperatief en competitief tegelijk dus!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lente, zomer, herfst en winter in The Last of Us

Live sport kijken met nieuwe NOS-app voor PS3