in

FIFA 13 – De ideale voorbereiding


FIFA 13 ligt op 27 september in de winkels. Wij hebben inmiddels een vroege versie van EA’s nieuwe voetbalspel mogen ontvangen en gaan jullie helpen goed beslagen ten ijs te komen. Met welk team veeg je je vrienden direct van de mat? Wat zijn de beste spelers om je pijlen op te richten in de Career Mode? En ook alvast advies voor onze nieuwe Bondscoach: Welke spelers moeten de spil van het ingestorte Oranje gaan vormen? Met deze info bereid jij je perfect voor op een nieuw voetbalseizoen!

FIFA 13 Ultimate Team

Ze wisten vorig jaar weliswaar geen enkele betekenisvolle prijs te winnen, toch is F.C. Barcelona het ultieme team in FIFA 13. Spaans kampioen Real Madrid volgt de Catalanen op de voet . De Koninklijken zouden enkel op verdedigend vlak iets minder goed zijn. Ook Bayern München (verliezend finalist Champions League), Manchester City (kampioen van Engeland) en Manchester United (nummer twee van Engeland) behoren tot de crème de la crème en zullen straks veelvuldig gekozen worden in multiplayerpotjes… en vast ook veelvuldig gehaat worden daarom.

Het is belangrijk te weten dat de transfers nog niet helemaal up to date zijn in onze versie. Zo heeft het Franse PSG een flink geïnvesteerd in onder andere Zlatan Ibrahimovic, maar zien we die investeringen in de game nog niet terug. Wellicht dat zo’n ploeg als PSG straks dus vele malen beter is.

Messi of Ronaldo?

Als we FIFA mogen geloven, hebben zij de allerbeste speler ter wereld op de cover. Lionel Messi is met een skillniveau van 94 de onbetwiste koning van het heilige gras. Cristiano Ronaldo, boegbeeld van concurrent PES, is met 92 de nummer twee van de wereld. Xavi en Iniesta zijn met ieder 91 overigens ook geen verkeerde spelers om in je team te hebben. Met zulke spelers mag het geen verrassing zijn dat F.C. Barcelona het beste team van het spel is.

FIFA 13 Beste talenten

Adam Maher is met zijn 19 jaar en een skillniveau van 76 het grootste jonge talent (jonger dan 20 jaar) in de game. Mocht Zakaria Labyad toch nog bij PSV spelen dit seizoen, dan hebben we in de Eredivisie nog een veelbelovend talent rondlopen. De meeste andere toptalenten lopen al rond bij grote clubs. Zo zijn El Shaarawy (AC Milan), Varane (Real Madrid) en Lukaku (Chelsea) volgens de game veelbelovend.

Goedkoop zijn de jonge talenten in ieder geval niet. Adam Maher is voor Ajax, in de game de rijkste Eredivisieclub, al onbetaalbaar. De Amsterdammers beschikken over een transferbudget van tien miljoen pond, maar AZ vraagt nog eens anderhalf miljoen pond meer.

FIFA 13 Beste speler van de eredivisie

De beste speler van de Eredivisie speelt bij PSV en heet Mark van Bommel. Dat vindt althans EA, want de voormalig captain van het Nederlands Elftal is na het vertrek van Jan Vertonghen de enige speler met een skillniveau van boven de 80. Eriksen (Ajax), Mertens (PSV), Mihaylov (Twente) en Tyton (PSV) zijn daarna de beste spelers, maar we zien met het vertrek van Vertonghen, Luuk de Jong en Rasmus Elm een dat een flink deel van deze bovenlaag naar het buitenland vertrokken is.

Ajax of PSV?

Kijken we naar de Eredivisie, dan lijkt de strijd vooral tussen Ajax en PSV te gaan. Ajax mag dan regerend kampioen zijn, de Amsterdammers zagen ook hun beste speler Jan Vertonghen vertrekken en ruilden bovendien spelers als Lodeiro, Bulykin en Ooijer in voor jonge broekies als Fischer en Dijks. PSV kocht juist Mark van Bommel en trok met Narsingh de beste aangever van de Eredivisie aan. In FIFA 13 is PSV dan ook iets beter dan Ajax . De slag wordt gewonnen op het middenveld. Als we kijken naar de aanval en defensie zijn beiden ploegen exact even goed, maar op het middenveld scoren de Eindhovenaren net één puntje hoger. Twente en AZ zitten net achter deze twee ploegen. Vice-kampioen Feyenoord is in FIFA 13 opmerkelijk genoeg niet echt een titelkandidaat en nestelt zich samen met Vitesse en Heerenveen in de subtop.

Advies aan de Bondscoach

Als kersverse bondscoach Louis van Gaal slim is, bouwt hij het nieuwe Oranje op rondom ‘de grote vier’, te weten Van Persie, Sneijder, Robben en Van der Vaart. Met name Van Persie en Sneijder steken met kop en schouders boven de rest uit, wat in het geval van Sneijder best ironisch is natuurlijk. Deze vier spelers horen in ieder geval bij de absolute wereldtop. Laten we hopen dat Van Gaal de maximale potentie uit hen kan halen, zodat we over twee jaar in Brazilië weer een beetje mee kunnen doen.

Knoop deze feitjes goed in je oren en gebruik ze in je voordeel als FIFA 13 straks in de winkels ligt. Je weet nu precies met welk team en met welke spelers je de prijzen kunt pakken. Hou er echter rekening mee dat wij slechts een vroege versie van FIFA 13 speelden. De transferperiode is nog niet ten einde en de statistieken van spelers kunnen natuurlijk altijd nog licht aangepast worden.

Lees ook

FIFA 13 – De vernieuwingen

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Final Fantasy 3 naar Ouya

Gameshop Haarlem: al twintig jaar een begrip