in

Gratis griezelen met Slender


Misschien heb je wel eens gehoord van Slender Man. Een mysterieus figuur die op de achtergrond van meerdere foto’s te zien is. Wie of wat deze Slender Man precies is is een compleet raadsel, maar zijn aanwezigheid voorspelt weinig goeds en is altijd ronduit verontrustend voor wie hem mag aanschouwen.

Slender Man bestaat gelukkig niet echt en is eigenlijk maar een uit de hand gelopen photoshop die zijn oorsprong vindt op de forums van Something Awful. Slender Man is sinds zijn ‘geboorte’ in 2009 een ware internetlegende geworden met honderen photoshops, illustraties en zelfs een serie van behoorlijk griezelige video’s op YouTube onder de naam Marble Hornets.

Sinds kort is er ook een (indie)game over deze mysterieuze verschijning. Gratis en voor niets is de game ‘Slender’ te downloaden en te spelen op zowel PC’s als Mac’s. In het spel is het de bedoeling dat je, lopend door een donker bos met enkel een zaklamp, acht verschillende pagina’s verzamelt. Dat klinkt misschien simpel maar je wordt al snel gevolgd door iets of iemand. Dat je over geen enkel wapens beschikt maakt het alleen maar spannender. Snel de andere kant op rennen is je enige optie.

Slender spelen is niet echt te omschrijven als ‘leuk’. Het is vooral een stressvolle aangelegenheid want tijdens je wandeling door het bos wordt je de hele tijd achtervolgd, hoor je rare geluiden en vang je af en toe een glimp op van het wezen dat je op de hielen zit. Naarmate je meer pagina’s verzamelt, wordt Slender Man steeds sneller en teleporteert hij plotseling naar onverwachte plekken. De ruis die hij veroorzaakt als hij dichtbij is vaak al genoeg om je de stuipen op het lijf te jagen. Zelfs toen ik vrienden de game liet spelen schrok ik mij bij het meekijken af en toe te pletter.

De effectiviteit van Slender is ongelofelijk. In een wereld waar voormalig enge games zoals Resident Evil en Silent Hill steeds meer op actiegames gaan lijken, weet Slender met een klein budget en minimale middelen je vaak de stuipen op het lijf te jagen. Het is daarnaast ook geen game waar je acht uur over doet om het einde te bereiken. Wie wil er nou acht uur lang op het puntje van zijn stoel zitten? Horrorgames werken eigenlijk stukken beter in kleinere stukjes zodat je jezelf niet urenlang aan allerlei ellende moet onderwerpen. Daarnaast bewijst Slender net zoals in Amnesia: The Dark Descent dat de opbouw naar een schrikeffect stukken belangrijker is dan de schrik zelf, iets waar menig moderne horrorfilm of game nog heel wat van kan leren.

Ben je na dit verhaal zelf ook nieuwsgierig geworden naar Slender, download de game dan op de officiële website via deze link. Vergeet ook niet vooral in de reacties je ervaring te delen. Persoonlijk had ik begin deze maand na de eerste paar minuten spelen al een paar weken nodig om genoeg moed te verzamelen voor een tweede speelbeurt. Succes…

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gameshop Haarlem: al twintig jaar een begrip

Pokémon Conquest Review