in

De PlayStation 5-app van Abandoned komt pas vrijdag uit


Abandoned werd eerder dit jaar onthuld via PlayStation Blog en speelt zich af in een gedetailleerde spelwereld. De game draait om Jason Longfield, die plotseling ontwaakt in dit bos. Hij herinnert zich niet hoe hij hier komt, maar herinnert zich uiteindelijk dat hij is ontvoerd. Zijn hoofddoel is te ontsnappen. Een paar weken terug maakte de Nederlandse ontwikkelaar Blue Box Game Studios bekend dat er een speciale app zou lanceren op de PS5 Store, waarin trailers van de game in real-time bekeken zouden kunnen worden. Dat zou de meest nauwkeurige weergave van graphics moeten opleveren.

Oprichter Hasan Kahraman vertelde zustersite Gamer.nl afgelopen vrijdag al dat de app op dinsdag 22 juni zou lanceren, gevolgd door een aankondiging in samenwerking met journalist en The Game Awards-presentator Geoff Keighley. Dit weekend kondigde de ontwikkelaar via social media echter aan dat de release van de app is uitgesteld naar vrijdag.

Er is nogal wat verwarring en speculatie op het internet ontstaan rondom Abandoned. Toen de game een paar maanden terug werd onthuld, speculeerden gamers al dat het om een geheim project van Metal Gear-bedenker Hideo Kojima zou gaan. Karhaman drukte dit snel de kop in, onder andere via een interview met Gamer.nl

Vorige week begonnen gamers echter weer te speculeren over de mogelijkheid dat het wel om een nieuwe game van Kojima gaat, of mogelijk een nieuwe Silent Hill-game. Afgelopen vrijdag ontkende Kahraman wederom dat hij iets te maken heeft met Kojima. Toch blijft er verwarring ontstaan. Zo vertelde Karhaman eind vorige week tegen Gamer.nl dat hij via Keighley meer details zou onthullen, maar Keighley vertelde dit weekend vervolgens dat hij van niets weet.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Psychonauts 2-ontwikkeling geheel zonder ‘crunch’ ontwikkeld

‘Toevoeging van Outriders op Game Pass werkte in voordeel van game’