in

Abandoned-trailerapp lanceert dinsdag op PS5, aankondiging via Keighley volgt


Hasan Kahraman, de oprichter van de Nederlandse ontwikkelaar Blue Box Game Studios, vertelde Gamer.nl aan de telefoon dat de eerder aangekondigde app op 22 juni lanceert. Met de Abandoned Realtime Trailers PS5-app moet het systeem trailers daadwerkelijk zelf renderen, wat voor de meest nauwkeurige weergave zou moeten zorgen. De ontwikkelaar vergelijkt het met het afspelen van een demo, zij het een demo waar spelers zelf geen controle over hebben.

Kahraman liet in het telefoongesprek weten dat er aanstaande dinsdag nog geen trailer van de game wordt getoond in de app, maar dat er wel duidelijk uitgelegd wordt hoe de app werkt en wat mensen kunnen verwachten. Ook moet er dieper ingegaan worden op de technische aspecten achter Abandoned. Overigens lanceert de app op die dag volgens Kahraman nog niet in China en Japan.

Abandoned werd eerder dit jaar onthuld via PlayStation Blog en speelt zich af in een gedetailleerde spelwereld. De game draait om Jason Longfield, die plotseling ontwaakt in dit bos. Hij herinnert zich niet hoe hij hier komt, maar herinnert zich uiteindelijk dat hij is ontvoerd. Zijn hoofddoel is te ontsnappen. Realisme moet een belangrijke rol in Abandoned spelen. Zo schiet Jason minder accuraat wanneer hij buiten adem is – bijvoorbeeld van het rennen of door angst. 

De game kwam sinds onthulling vooral in het nieuws omdat fans vermoeden dat Kahraman eigenlijk niet de ontwikkelaar van de game is – men speculeert dat Abandoned de nieuwe game van Metal Gear- en Death Stranding-maker Hideo Kojima is. In een pas afgelegd interview door Gamer.nl meldde Kahraman al dat hier niets van klopt. De laatste dagen nemen de geruchten echter weer toe op internet, en vandaag haalde Gamer.nl in het telefoongesprek wederom verhaal. Kahraman ontkent wederom, en zegt dat er op zijn schouders ook een enorme druk komt te liggen vanwege de geruchten. Volgens hem maakt het niet uit wat hij doet om te bewijzen dat Kojima er niets mee te maken heeft – veel gamers blijven het toch stug volhouden.

Tot slot liet Kahraman weten dat er dinsdag, op dezelfde dat dat de PS5-app lanceert, een aankondiging met journalist en The Game Awards-presentator Geoff Keighley wordt gedaan. Die aankondiging vindt plaats via de social media-kanalen van Keighley. Wat de inhoud is, is niet bekend.

Abandoned

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat spelen we dit weekend? 19 en 20 juni

Wat spelen we dit weekend? 19 en 20 juni