in

Abbey Games gaat stoppen


Zustersite Gamer.nl heeft een gesprek gevoerd met Adriaan Jansen, directeur van Abbey Games, en Joni van der Leeuw, producer, over de toekomst van Abbey Games.

In een bericht die Abbey Games-medewerker Rick Sorgdrager gedeeld heeft via het forum wordt slecht nieuws gebracht.“We hebben wat verdrietig nieuws, helaas. Abbey Games moet geforceerd krimpen om te kunnen overleven als een bedrijf en om ervoor te zorgen dat Godhood afgemaakt kan worden,” wordt gemeld in het bericht.

Er wordt nog hard gewerkt aan Godhood, verklaren Jansen en van der Leeuw in het gesprek. De game staat nog in de planning voor de eerste helft van 2020, maar met de ogen gericht op de toekomst van het bedrijf zijn er ook een aantal extra’s waar het bedrijf nu nog hard aan werkt. Zo wordt de map nu groter gemaakt dan van origine het plan was geweest, omdat Abbey Games niet de uitbreidingen kan bieden zoals eerder de bedoeling was geweest.

Godhood

Tegen Gamer.nl meldt Jansen dat ervan uitgegaan moet worden dat Godhood de laatste game is en dat de deuren gaan sluiten nadat de game uitkomt. Abbey Games gaat door als een uitgever om ondersteuning te bieden voor hun drie games, in ieder geval voorlopig. Wanneer gevraagd wordt naar de reden zegt Jansen het volgende: “Het zijn altijd meerdere dingen die hieraan bijdragen; het valt en staat bij de kosten. Het bedrijf is te groot geworden voor de omzet.”

Waar niet aan getwijfeld kan worden is de passie die de medewerkers hebben voor hun vak en de liefde die er in hun werk gestopt wordt.”Iedereen werkt hard en heeft liefde voor wat wij doen en gedaan hebben,” aldus Jansen. “We hebben gewoon heel goed samengewerkt.” De reacties van fans op de Kickstarter-pagina en het forum hebben allemaal dezelfde klank, verdriet over het bericht en ze uiten hun steun en begrip.

Jansen en van der Leeuw zeggen goed in de spiegel te gaan kijken, maar dat het er voorlopig op lijkt dat dit het einde is van Abbey Games zoals wij het kennen. Op 31 december worden de contracten van hun medewerkers geannuleerd en werken alleen de oprichters van het bedrijf nog door.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Death Stranding – 10 gouden tips voor nieuwe postbezorgers

Review: Depopulation