in

Schrijver spant rechtszaak tegen Activision aan vanwege Modern Warfare-personage


De Amerikaanse schrijver Clayton Haugen klaagt zowel Activision Blizzard, Infinity Ward als Major League Gaming Corp. aan. Volgens hem is zijn personage ‘Cade Janus’ gebruikt om het Modern Warfare-personage Mara te creëren. 

Cade Janus is het hoofdpersonage in een kort verhaal genaamd November Renaissance. In 2017 huurde Haugen de streamer Alex Zedra om in diverse foto’s als het personage te poseren. Deze foto’s werden vervolgens op social media gedeeld en naar filmstudio’s gestuurd, in de hoop dat November Renaissance verfilmd zou worden. Haugen claimt dat de foto’s door Activision Blizzard zijn gebruikt om Operator Mara te ontwerpen.

Het copyright voor het verhaal van Haugen zou al in 2012 en 2013 zijn vastgelegd, maar de foto’s pas afgelopen december – waarschijnlijk zodat de rechtszaak aangespannen kon worden. Mara werd in 2019 aan Modern Warfare toegevoegd als onderdeel van het eerste seizoen van de game. 

Haugen wil alle winst die de bedrijven hebben gemaakt met het personage ontvangen, alsmede de kosten voor de rechtszaak terugkrijgen. De volledige aanklacht is hier te vinden. Hieronder zijn vergelijkingsfoto’s te zien die in de aanklacht staan.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overwatch 2 en Diablo 4 verschijnen niet in 2021

Loop Hero verschijnt op 4 maart op Steam