in

Activision Blizzard-baas levert helft van salaris in


Dat blijkt uit recente communicatie naar investeerders. Kotick verdiende 1,75 miljoen dollar per jaar als basissalaris, maar gaat nu naar 875.000 dollar.

Kotick krijgt echter ook jaarlijks een bonus. Die gaat ook met vijftig procent omlaag – waardoor hij in potentie 1,75 miljoen dollar minder krijgt in de fiscale jaren 2021 en 2022. Dat betekent dat hij bovenop zijn salaris nog steeds maximaal 1,75 miljoen dollar per jaar aan bonussen kan ontvangen.

De verandering in het salaris van Kotick reflecteert volgens het bedrijf “feedback van aandeelhouders, de correcte praktijken en verbindt betalingen direct met prestaties.”

Activision is dit jaar alle uitgeversvestigingen in Europa aan het sluiten als onderdeel van een reorganisatie. Een centraal kantoor in het Verenigd Koninkrijk neemt alle taken over. Hierdoor kunnen diverse mensen aan de uitgeverskant van het bedrijf ontslagen worden. Dit heeft voor zover geen invloed op de ontwikkeling van games – het bedrijf is van plan dit jaar ongeveer 3000 mensen aan te nemen die voornamelijk in productie en ontwikkeling zullen komen te werken.

Activision Blizzard is het bedrijf achter gamefranchises als Call of Duty, Diablo, World of Warcraft, Tony Hawk’s Pro Skater en Crash Bandicoot.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Crash Bandicoot 4-ontwikkelaar Toys for Bob verlegt focus naar Warzone

Fifa 21 komt op 6 mei naar EA Play en Xbox Game Pass