in

‘Activision Blizzard maakt zich op voor ontslagronde in Europa’


“Spelers kiezen er steeds vaker voor om digitaal met onze games verbonden te blijven”, zegt een woordvoerder van Activision Blizzard. 

“We hebben onze plannen voor hoe we evolueren en ons aanpassen als een organisatie gedeeld met de teams in Europa. We zullen uitvoerige maatregelen treffen om alle getroffen werknemers te helpen bij deze transitie.”

Het bedrijf zegt dat de ontslagen enkel vallen bij de uitgeverstak, en niet bij afdelingen als de klantenservice. Momenteel is Activision Blizzard in overleg met werknemers in Frankrijk, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het bedrijf plant de uitgevertak samen te voegen tot één geheel in het Verenigd Koninkrijk.

Vorig jaar sloot Activision Blizzard al een aantal kantoren in onder andere Frankrijk en Nederland. Ook meldde Bloomberg deze week dat 190 Activision-medewerkers worden ontslagen in onder andere de evenemententak van het bedrijf.

Waakhond CtW Investment Group bekritiseert Activision Blizzard op de ontslagen en de bonus van zo’n 200 miljoen dollar die CEO Bobby Kotick binnenkort ontvangt.

“Hoewel de toename van Activisions aandeelprijs enigszins prijzenswaardig is, zoals we afgelopen jaar vermeldden en dat blijven doen, rechtvaardigt deze prestatie alleen niet deze substantiële uitbetaling voor de CEO”, zegt CtW-onderzoeker Michael Varner in een statement.

Activision Blizzard heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

activision blizzard

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

No Matter Studios: Praey for the Gods is af

Biomutant : De vergeten game die alsnog uit lijkt te komen.