in

‘Onze games zijn geen politiek platform’ zegt Activision Blizzard-ceo


In het interview met CNBC zegt Kotick het volgende over de rol van politieke opvattingen voor hun games: “Maar weet je, we zijn niet de exploitant van de stadhuizen van de wereld. Wij zijn de exploitant van de gemeenschappen waarmee je plezier kunt hebben door de lens van een videogame.” Hij gaat verder door te zeggen dat het hun verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat de gemeenschap zich veilig en geamuseerd voelt.

Blizzard

“Dat geeft me niet het recht om een platform te hebben voor veel politieke opvattingen, denk ik in ieder geval,” gaat Kotick verder. Hij vindt het hun verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de consumenten, werknemers en andere belanghebbenden tevreden zijn. Wel is hij geïnspireerd door andere CEO’s die hier wel leiderschap in tonen, “maar ik denk dat zij het recht hebben om meningen en visies en stemmen over de overheid en het beleid en de politiek te verwoorden, en ik hou ervan om met die mensen in gesprek te gaan.”

Heathstone-speler Blitzchung kwam een aantal weken geleden in de problemen voor zijn ‘Bevrijd Hong Kong’ opmerking tijdens een Hearthstone-wedstrijd. Blizzard kwam onder vuur na de schorsing van Blitzchung, omdat hij de regels had verbroken. Veel mensen vonden dat de straf veel te streng was en vonden het ook bizar dat de twee commentatoren ook ontslagen waren. Sinds deze gebeurtenissen heeft de president van Blizzard zijn excuses aangeboden en is de straf voor Blitzchung en de commentatoren verlaagd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Console-release voor Age of Empires 4 niet uitgesloten

Muziekinstrumenten in nieuwe dlc van Rust