in

Activision daagt Reddit voor de rechter vanwege Call of Duty-lek


Daarmee doelt Activision op de afbeelding van battle-royale-modus Warzone die lekte op Reddit. Activision beroept zich op deDigital Millennium Copyright Act (DMCA):

“Reddit is de dienstverlener voor de gedagvaardigde Reddit-gebruikerAssyrian2410, die inbreukmakende Activision-inhoud heeft geplaatst”, zo luidt de aanklacht,die op 14 februari werd ingediend. “De inhoud maakt inbreuk op Activisions op kopierecht beruste exclusieve rechten. Specifiek maakt het inbreuk op Activisions rechten voor de populaire videogame Call of Duty: Modern Warfare.”

Eenmaal geïdentificeerd wil Activision verdere gerechtelijke stappen ondernemen tegen de Reddit-gebruiker. Ondertussen zijn verschillende afbeeldingen op Reddit en social media offline gehaald met de melding dat de afbeelding inbreuk maakt op Activisions kopierecht van “aankomende videogame Call of Duty: Warzone”.

Reddit heeft momenteel nog niet gereageerd op de aanklacht. Wel blijkt dat het account van de gebruiker is gedeactiveerd. Het is daarnaast de vraag of Reddit de informatie prijsgeeft, omdat de kern van de DMCA bestaat uit het neerhalen van inbreukmakend materiaal.

Warzone is al op verschillende plekken gelekt. De battle-royale-game zou 200 spelers ondersteunen, verschillende bekende maps bevatten en binnenkort verschijnen. Er gaan zelfs geruchten dat de modus free-to-play wordt. De modus is echter nog niet officieel aangekondigd.

Warzone

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Animegames waar we naar uitkijken

Netflix onthult acteurs The Witcher seizoen 2