in ,

Algemeen topic – Kena: Bridge of Spirits

Kena: Bridge of Spirits neemt de gaming-wereld bij storm met uitermate positieve recensies van verschillende outlets. De Metacritic score klom snel en blijft hoog, met een gemiddelde van 85. 

Eerder dit jaar trok Kena: Bridge of Spirits de aandacht van spelers met een kleurrijke trailer vol energie en karakter. Een actie-avontuur game met ontdekking als focus is precies wat veel spelers zochten in de kloof tussen Legend of Zelda-games. Zover lijkt het alsof het spel die vergelijking, en verwachtingen terecht doet. 

Het meest opmerkelijk vind ik zelf toch wel de graphics, hoewel we al jarenlang Pixar films in soortgelijke stijl voorgeschoteld krijgen, is het met videogames wel andere koek. De schattige, kleurrijke en grafisch-indrukwekkende wereld van de game, doet me gelijk denken aan een sprookje. Het is naar mijn ogen zelfs een fenomenale verbetering van de moderne ‘Pixar Look.’

Het schreeuwt simpelweg: “FANTASY!”

De game vindt volgens veel critici de ideale balans tussen relaxed en spannend, met gevechten op een hoog tempo, geïnterlinieerd door rustige gameplay rond ontdekking en puzzel-platforming. Maar, wie boeit het nou wat critici te zeggen hebben? 

Wat vind jij van Kena: Bridge of Spirits? Ren je nu al naar de winkel? Of wacht je tot je ‘m kan ruilen voor de drie stukjes touw en het kauwgompje in je broekzak?

Het spel is beschikbaar op Playstation 4, 5, Xbox One, Xbox Series X/S en op PC via de Epic Games Store.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.9/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
10 maanden geleden

Ik heb er inmiddels een uurtje in zitten en… wat een pracht van een game. Het voelt als een game van een grote studio, niet van een indie developer.
comment image
Kijk dan!

Michael-Raymond-Clayton
10 maanden geleden

Dit was voor mij vanaf de eerste bekendmaking al een must-buy. Werd even zenuwachtig van de embargo voor reviewers tot de dag van release, maar dat was gelukkig ten onrechte. Zodra ik klaar ben met Lost In Random (ook leuk!) Schaf ik Kena aan!

Dyro86
Dyro86
10 maanden geleden

Helaas op de PC alleen in de epic games store, die troep hoef ik niet dus jammer. Misschien komt ie ooit nog naar het wel volwassen platform Steam.

Michael-Raymond-Clayton
10 maanden geleden
Antwoord aan  Dyro86

PC? Wat is dat? 😉 Game zelf al járen uitsluitend op consoles. Vond PC gaming zo’n gedoe met instellingen, drivers, installaties, tussentijds updaten van hardware etc. Nu weet ik wel dat de NES dagen van cartridge erin en spelen maar ook ver achter ons liggen, maar op consoles gaat de installatie van benodigde updates/patches tenminste automatisch. Heerlijk voor iemand die niet zo tech savy is als ik.

SamuraiPizzaCat
10 maanden geleden

Ik had deze game niet echt op de radar, maar ga toch wel even checken!

adutchman
adutchman
10 maanden geleden

Dit is echt een pareltje. Ben hem rustig aan het doorlopen en met veel plezier!

Dokter Caspari
10 maanden geleden

qua feer echt enorm tof, grafisch ook. Het valt mij alleen op dat de laatste jaren de vrouwelijke protagonisten toch arrdig veel terrein winnen. Niet dat dit erg is, juist mooi dat dit gebeurt. Ik zelf kan mij alleen vaak wat minder inleven wanneer ik als vrouw speel, weet niet waarom. Maar met Celeste, Horizon, Deze game, Ni No Kuni 2, Undertale, Silk Song, Hellblade, The Walking Dead, TLOU 2, Bayonetta, Darksiders 3 en Control zijn de dames goed in opmars 😉 deze speel ik er wel om, wees maar niet bang 😛

Michael-Raymond-Clayton
10 maanden geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Wat grappig, heb daar zelf totaal geen last van. Maar wat ik dan wel weer heb, is dat in games met ‘romantische’ opties, ik altijd kies voor de vrouwelijke optie en dus steevast met een lesbische hoofdpersoon speel. Kennelijk gaat geaardheid bij mij zo ver dat ik het zelfs virtueel en met een vrouwelijk karakter ongemakkelijk vind om met een man aan te pappen…

DigitalHeekie
DigitalHeekie
10 maanden geleden

Hebben jullie ook performance problemen met deze game ?
Het begon al bij de soundtrack van de deluxe versie. Die werkt niet bij mij…
En op de ps5 heeft de game echt constant framerate droppingen, vooral in de cutscenes merk ik… Merken jullie deze bugs ook op ???

Michael-Raymond-Clayton
10 maanden geleden
Antwoord aan  DigitalHeekie

Ik heb m nog niet, maar las wel dit in een review:

Even still in Performance Mode, Kena suffers from frame rate drops quite often – along with a multitude of other bugs such as cutscenes not triggering, getting stuck in the environments and textures sometimes not looking quite right. While the general bugs are annoying, the frame rate issues are detrimental to the game experience itself. Not only do they throw off dodges that need to be timed correctly, but it means that cinematic cutscenes – which are actually incredibly stunning and beautifully done – stammer like a knockoff PS1 game.

DigitalHeekie
DigitalHeekie
10 maanden geleden

Ahhhhhw oke balen !!! Thanks voor het delen van dit gedeelte.
Ik denk dat ik nog maar eventjes wacht met spelen dan, in de hoop dat er een patch komt voor de game…

Michael-Raymond-Clayton
10 maanden geleden
Antwoord aan  DigitalHeekie

Wel raar, je leest er verder bijna niks over… Balen zeg. Nou ja, er zal vast snel een patch komen.

tielo
10 maanden geleden
Antwoord aan  DigitalHeekie

De cutscenes zijn standaard in 30fps, misschien is dat wat je ervaar?
Verder loopt de game bij mij op PS5 meer dan prima. Ik heb niet de deluxe edition (behoor niet bij de 1% 😉 ) dus kan je niet helpen met de soundtrack (die overigens prachtig is).

De game speelt heerlijk en ziet er prachtig uit, zeker voor een indie game.
Is ie perfect, nee natuurlijk niet, Kena zweeft meestal boven de grond of zakt met d’r voetjes door stenen en ze springt nogal raar met opgetrokken knieën, maar het mag allemaal de pret niet drukken. Ik speel de game met een grote glimlach.

MissMeNL
MissMeNL
10 maanden geleden

Echt een mooie game. Helaas kreeg mijn net nieuwe dualsense stick drift(en niet klein beetje ook).

MonsterCrab
10 maanden geleden

Ik ga ’em vandaag keihard aanslingeren. Enorm veel zin in!

Fall Guys met speelgoedautootjes?!

Timed exclusives: Fijn of een no go?