in , ,

Algemeen topic: Resident Evil Village

Deze vrijdag is het zover: Resident Evil ziet het daglicht. De game heeft al behoorlijk wat goede recensies ontvangen, waaronder een 8,5 op Gamer.nl en een 88 op pu.nl. 

Persoonlijk zit ik nog enigszins te twijfelen of ik hem ga spelen. De Resident Evil-serie is niet per se voor mij weggelegd, maar de nieuwe richting die Capcom sinds het vorige deel is ingeslagen, vind ik ook echt niet verkeerd. Laat vooral weten hoe jij tegen de game en horrorgames in het algemeen aankijkt. Als je de game al hebt opgestart, horen we natuurlijk graag wat je eerste impressies zijn! 

Mocht je nog wat info willen hebben:

Resident Evil Village is het achtste deel in de franchise en bevat onder andere Chris Redfield uit de originele game. De game draait om Ethan Winter, die na het zevende deel naar een luguber Oost-Europees dorp reist en daar onder andere een kasteel onderzoekt. Er is nu een demo van de game beschikbaar en het spel verschijnt aanstaande vrijdag voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Stadia en pc. Mensen die het spel kopen, ontvangen ook de gratis multiplayergame Resident Evil Re:Verse – deze komt pas ergens in de zomer uit.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Ik houd wel van resident evil, maar eerlijk gezegd vond ik deel 4 de vetste.

Deel 7 heb ik pas geleden gespeeld. Die vond ik ook wel erg vet, maar niet een ervaring die ik voor geen goud had willen missen.

Deze ziet er wel erg vet uit, maar het wordt geen day one aanschaf. Denk dat ik m een keer oppik wanneer ik ff niks anders heb.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Ik heb hier echt ontzettend veel zin in. Uit recensies haal ik dat het een soort RE4 in first person is = meer actie en minder puzzels zoals in RE7. Morgen mee aan de slag, hopelijk komt ie een beetje vroeg op de dag binnen 🙂

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

O cool ik had alleen de review van gamekings bekeken. Die vertelden dat niet zo.

Nouja ik wacht sowieso tot ik een PS5 heb.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Luigi1985
Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Ik kan iedereen aanraden deze game op hardcore te spelen. Standard is wel heel erg simpel.

Mister Frowdo
2 jaren geleden

Zin om hem te spelen dit weekend! Ik ben blij dat de recensies goed zijn, maar daar let ik nooit op. Uiteindelijk is een ervaring voor iedereen anders. 🙂

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Mister Frowdo
HanTheMan
2 jaren geleden

Ik zit middenin deel 7 of ja volgens mij begint het einde te naderen.
Super spannende game en ben me al meermaals rot geschrokken 🙂 moet wel zeggen dat het begin een stuk enger was dan waar ik nu ben maar zit leuk in elkaar.
Ben erg nieuwsgierig naar village, vond de demo niet zo creepy als 7.

Rainking
2 jaren geleden

Als het goed is moet-ie morgen in de brievenbus liggen als ik thuis kom. Ik ben nog niet klaar met Resident Evil 7, dus ik kijk nog even of ik die eerst afmaak voordat ik eraan begin. Voorlopig vind ik ‘m nog te doen qua creepyness, maar ik heb best een hekel aan jumpscares, dus ik hoop dat dat een beetje uitblijft.

Mijn favoriete deel blijft toch Resident Evil 2. Daar bedoel ik in principe het origineel uit de jaren ’90 mee, maar de remake van twee jaar terug vond ik ook geweldig.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Ga hem wel spelen, maar ik wacht een koopje af, of Marktplaats ofzo.

Monojaxx
Monojaxx
2 jaren geleden

Blijf het jammer vinden dat Capcom over is gegaan op first person view. Het haalt voor mij toch de ervaring van RE een beetje naar beneden en merkte bij het spelen van de demo dat ik misselijk werd van het beeld. Dat heb ik niet bij derde persoons. Wat mij ook opviel, is dat de graphics niet echt next gen zijn nmi. Gras en planten zijn dichtbij zo plat als een dubbeltje.

KLUUT
KLUUT
2 jaren geleden

Sinds RE2in 1998 geen RE evil of andere horror game meer gespeeld. Vond het toen veel te eng haha, maar na 23 jaar ga ik me er weer aan wagen. RE Village staat klaar om gespeeld te gaan worden. De sound en graphics zijn subliem van wat ik al even gezien heb, nu de gameplay gaan ervaren. Hoop niet dat het te eng wordt.

Baldur’s Gate: Dark Alliance verschijnt op 7 mei voor consoles

Wat spelen we dit weekend? 8 en 9 mei