in

Algemeen topic: Returnal

New Pokémon Snap is niet de enige grote nieuwe game die deze week verschijnt. De PlayStation 5 heeft er weer een nieuwe exclusive bij in de vorm van Returnal. Interessant is hier dat het een van de eerste AAA-roguelikes ooit wordt. De eerste impressies geven aan dat de game ook flink pittig is, dus misschien dat de game niet bij iedereen even goed in de smaak gaat vallen.

Ga jij de game halen of wacht je nog even tot hij in de budgetbak ligt? Kan je niet wachten om deze flink lastige game te spelen of sla je hem liever gewoon keihard over? 

Returnal is een sciencefictiongame waarin de hoofdpersoon haar eerste moment op een andere planeet constant opnieuw beleeft, waaronder haar dood door de aanval van een mysterieus wezen. Verder bestaat de gameplay uit schieten vanuit een third-person perspectief. De game is ontwikkeld door Housemarque, bekend van PS4-lanceringsgame Resogun en spellen als Nex Machine en Matterfall. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Het woord roguelike schrikt me een beetje af. Hades, waar iedereen lyrisch over is, vond ik eerlijk gezegd ook niet zo leuk. Ik kwam op een gegeven moment behoorlijk ver, maar toen had ik echt geen zin meer om steeds weer die eerste levels te doorkruisen, ook al ging het steeds gemakkelijker.

Daarnaast vond ik de personages ook gewoon irritant. Laat ik zo zeggen: ze deden me niks, waardoor ik het verhaal ook niet volgde etc. Misschien ligt het ook daaraan dat ik het spel gewoon niet zo tof vond.

Bij dit ben ik een beetje bang dat het ook niks voor mij is. Ook al ziet het er super vet uit, denk ik dat ik m toch links ga laten liggen.

Rainking
2 jaren geleden

Ik heb ‘m besteld en hij zal morgen of overmorgen in de bus liggen. Ik ben ook wat minder van de roguelites en roguelikes, maar dit leek me toch wel een interessant spel, dus ik heb er wel zin in. Beetje een dure gok, maar dat heb ik dan zelf gedaan.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

No way. Heb er erg over getwijfeld, maar lees nu de recensies en stel vast: dit is mij een graadje of 12 te hardcore. Ergens heel geruststellend trouwens dat er kennelijk zoveel mensen zijn die zo veel meer hardcore gamen dan ik… Ik vond van mezelf al dat ik vrij ver heen was, maar het kan dus duidelijk erger, haha.

TomKauw
2 jaren geleden

Heb laatst voor een YouTuber een video over Returnal bewerkt, en juist daar wist de gameplay me meer te pakken. De officiële trailers waren naar mijn idee vrij rommelig en chaotisch; die bakken ruwe B-roll was veel prettiger om er een goed beeld van te krijgen.

Het roguelike-aspect vind ik juist wel lekker gewaagd, al helemaal voor een soort AAA-onderdeel van Sony’s line-up. Heel jammer wel dat de game wel volledig exclusief is voor de PlayStation 5 — op pc had ik dit zo opgepakt. Heb me jaren terug ook prima vermaakt met Nex Machina.

HanTheMan
2 jaren geleden

Het lijkt me een toffe game, ik wil hem ook zeker gaan spelen maar niet voor 70,-
Ik wacht nog even tot hij een keer in de aanbieding is (of MP)

Gaaiz
2 jaren geleden

Ik ga ‘m wellicht een keer halen bij een goede aanbieding onder de ~25 euro. Al heb ik ‘t zelfde gedaan met Death Stranding, en die ligt nog steeds in ‘t plastic te wachten.. Maar dat komt ook een beetje omdat ik een standaard PS4 heb en m’n backlog op de PS5 wil gaan spelen, zodra ik die een keer ergens kan bestellen..

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Gaaiz
LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Ik denk niet dat de game mijn jam is. Ik speel vrijwel alles op default. Soulslikes raak ik dan ook niet aan. Desondanks een coole game, misschien ooit met een aanbieding!

TiRamySu
TiRamySu
2 jaren geleden

Not my cup of tea, dus deze pas ik.

Snuivert
Snuivert
2 jaren geleden

Ik ben bang dat ik te gefrustreerd raak van deze game. Daarnaast wacht ik wel op een PC-release mocht ik ‘m toch eens willen proberen. Ik ga anno 2021 geen genoegen meer nemen met een game die eruit ziet als een PS4-titel, die op 1080p draait terwijl er niet eens echt ray traced visuals in zitten, en dan ondanks dat nog steeds geen stabiele 60 fps haalt. Die enorme 4K-tv is leuk, maar voorlopig niet met een nep “next-gen” PS5.

Algemeen topic: New Pokémon Snap

Dit zijn de PlayStation Plus-games van mei