in

Algemeen topic: Rocket League Sideswipe

Rocket League Sideswipe is na lang wachten eindelijk uit voor Android en iOS-apparaten. Dit nieuwe, gratis deel in de Rocket League-franchise is letterlijk de mobiele adaptatie van het oude vertrouwde autovoetbal. 

De game zet spelers tegenover elkaar in een 2D arena met een bal in het midden. De twee goals staan tegenover elkaar, die van het ene team links en die van het andere team rechts. Het doel van het spel is nog altijd hetzelfde. Je moet een doelpunt scoren door met je auto de bal in het goal van het andere team te meppen. 

Gamemodes en Settings

Op dit moment bevat het spel een tutorial, een freeplay modus, een training modus, offline matches tegen bots en een online multiplayer. De speelbare multiplayermodi zijn 1v1 duels, 2v2 doubles, en 2v2 hoops; wat eigenlijk gewoon autobasketbal is. 

Verder beschikt het spel over een verbazende hoeveelheid settings. Je kan niet alleen je controls en audio aanpassen, maar ook de grootte van je UI en de grafische kwaliteit van het spel. Dit staat oudere telefoons zoals de mijne toe om het spel ook gewoon te spelen zonder te haperen, en nieuwe telefoons toe om best fraaie graphics te hebben. 

Inkomstengeneratie

Omdat het free-to-play is, zit het spel ook propvol met cosmetische microtransacties . Al in al is dit niets verbazends, maar zeker iets op de hoogte van te zijn als je gevoelig voor soortgelijke mechanieken bent, of jonge kinderen hebt die misschien niet begrijpen dat het echt geld is. Zelfs het pre-seizoen van de Battle Pass is al begonnen,deze zit voor nu vol gratis goodies

Het spel heeft namelijk ook zijn eigen versie van lootboxes met het “mysterie item” wat te koop is in de shop en je een willekeurig stukje cosmetica voor je autotje geeft. Deze gratis items woorden extra aangejaagd door je er elke 12 uur een te geven. Wees dus gewaarschuwd.

Dan zou ik waarschijnlijk nog boze berichtjes krijgen als ik niet expliciet duidelijk maak dat je een Epic-account nodig hebt om het spel online te spelen. De offline modus is wel beschikbaar voor mensen die dit liever niet willen. 

Wat denk jij van Rocket League Sideswipe? Met wie ga je ‘m als eerste spelen? Deel gewoon lekker je mening!  😛 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.7/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
RuanMoleman
8 maanden geleden

De tutorial is veelbelovend, maar verder kom ik niet want hij crasht zodra ik die voltooi. Zal te maken hebben met dat ik sinds eergisteren op Android 12 zit want aan m’n telefoon zal het zeker niet liggen. Eventjes geduldig een update afwachten dus.

Series en films die ik als kind keek!

Hoe word je niet misselijk van VR?