in ,

Algemeen Topic: Switch OLED en Metroid Dread

Vandaag is het een feestelijke dag in de wereld van Switch. Niet alleen de Switch OLED komt vandaag uit, maar ook Metroid Dread! In dit topic kan je alles bespreken rondom de nieuwe Nintendo Switch én de nieuwe Metroid.

Switch OLED

Het nieuwe Switch-model heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de originele Switch die vooral voor handheld gebruik goed van pas komen. Het pronkstuk van de nieuwe Switch zit ook in de naam: het OLED-scherm. Dit nieuwe schermpje is niet alleen 0.8 inch groter door de dunnere randen maar vervangt ook het LCD-scherm met een OLED-scherm. OLED schermen zorgen voor kleurrijke weergaven waarbij contrast vooral erg goed is. Zo worden zwarte pixels als het ware uitgezet waardoor je de donkerste zwart krijgt.

Verder is de kleine gammele kickstand vervangen met een nieuwe kickstand die over de gehele breedte van de console spant. Daarbij kan de Switch OLED nu ook op nagenoeg elke hoek neergezet worden. De speakers moeten naar Nintendo’s zeggen ook verbeterd zijn, al blijkt uit reviews dat die verbetering minimaal is. Hoe dan ook is elke minimale verbetering welkom!

Tot slot bevat de dock nu een ingebouwde ethernetpoort. Bij de originele Switch moet je een dongle aanschaffen om bekabeld internet mogelijk te maken op de console, dat hoeft nu dus niet meer. De console heeft verder identieke specificaties vergeleken met de originele Switch. De grootte is ook erg vergelijkbaar, maar de Switch OLED is een tikkeltje breder. De Switch OLED heeft een adviesprijs van 365 euro.

Klik hier om de Gamer.nl-review van onze Monstercrab te lezen.

Klik hier voor een overzicht van webshops en beschikbaarheid van de Switch OLED.

Metroid Dread

Tot slot is ook een kersverse Metroid verschenen: Dread. Een klassieke metroidvania rondom het personage Samus. Samus verkent planeet ZDR om het X-parasiet uit te roeien. Deze parasiet kwamen we eerder al tegen in de GBA-game Metroid Fusion. In de tussentijd heeft X lekker zitten voortplanten, waardoor de planeet ZDR vol zit met de wezens. Reden genoeg voor Samus om langs te gaan. Heb jij Dread al op de deurmat liggen?

Klik hier om de Gamer.nl-review van Metroid Dread te lezen.

Klik hier om de game te kopen.

Ben je net als ik ook niet zo bekend met de franchise? Dan heb ik twee tips voor je: Lees het nieuwe artikel van Luigi1985 van afgelopen woensdag over zijn favoriete gamemomenten in eerdere Metroid-games. Verder kan je ook naar de Bonuslevel Podcast #63 luisteren waar de heren de geschiedenis van de franchise hebben uitgelicht. Liever niet op Spotify luisteren? Klik hier om alle beschikbare platformen te checken.

Uiteraard zijn we erg benieuwd naar jouw ervaringen met de Switch OLED en/of Metroid Dread. Laat het weten in de reacties of schrijf een review!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

17 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Flight Simulator in Virtual Reality: De weg naar de ultieme mijlpaal in simulatie games

Far Cry 6: alwéér hetzelfde, maar is dat erg?