in ,

Algemeen Topic: Switch OLED en Metroid Dread

Vandaag is het een feestelijke dag in de wereld van Switch. Niet alleen de Switch OLED komt vandaag uit, maar ook Metroid Dread! In dit topic kan je alles bespreken rondom de nieuwe Nintendo Switch én de nieuwe Metroid.

Switch OLED

Het nieuwe Switch-model heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de originele Switch die vooral voor handheld gebruik goed van pas komen. Het pronkstuk van de nieuwe Switch zit ook in de naam: het OLED-scherm. Dit nieuwe schermpje is niet alleen 0.8 inch groter door de dunnere randen maar vervangt ook het LCD-scherm met een OLED-scherm. OLED schermen zorgen voor kleurrijke weergaven waarbij contrast vooral erg goed is. Zo worden zwarte pixels als het ware uitgezet waardoor je de donkerste zwart krijgt.

Verder is de kleine gammele kickstand vervangen met een nieuwe kickstand die over de gehele breedte van de console spant. Daarbij kan de Switch OLED nu ook op nagenoeg elke hoek neergezet worden. De speakers moeten naar Nintendo’s zeggen ook verbeterd zijn, al blijkt uit reviews dat die verbetering minimaal is. Hoe dan ook is elke minimale verbetering welkom!

Tot slot bevat de dock nu een ingebouwde ethernetpoort. Bij de originele Switch moet je een dongle aanschaffen om bekabeld internet mogelijk te maken op de console, dat hoeft nu dus niet meer. De console heeft verder identieke specificaties vergeleken met de originele Switch. De grootte is ook erg vergelijkbaar, maar de Switch OLED is een tikkeltje breder. De Switch OLED heeft een adviesprijs van 365 euro.

Klik hier om de Gamer.nl-review van onze Monstercrab te lezen.

Klik hier voor een overzicht van webshops en beschikbaarheid van de Switch OLED.

Metroid Dread

Tot slot is ook een kersverse Metroid verschenen: Dread. Een klassieke metroidvania rondom het personage Samus. Samus verkent planeet ZDR om het X-parasiet uit te roeien. Deze parasiet kwamen we eerder al tegen in de GBA-game Metroid Fusion. In de tussentijd heeft X lekker zitten voortplanten, waardoor de planeet ZDR vol zit met de wezens. Reden genoeg voor Samus om langs te gaan. Heb jij Dread al op de deurmat liggen?

Klik hier om de Gamer.nl-review van Metroid Dread te lezen.

Klik hier om de game te kopen.

Ben je net als ik ook niet zo bekend met de franchise? Dan heb ik twee tips voor je: Lees het nieuwe artikel van Luigi1985 van afgelopen woensdag over zijn favoriete gamemomenten in eerdere Metroid-games. Verder kan je ook naar de Bonuslevel Podcast #63 luisteren waar de heren de geschiedenis van de franchise hebben uitgelicht. Liever niet op Spotify luisteren? Klik hier om alle beschikbare platformen te checken.

Uiteraard zijn we erg benieuwd naar jouw ervaringen met de Switch OLED en/of Metroid Dread. Laat het weten in de reacties of schrijf een review!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
17 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Ik moet nog even werken, en als het goed is staat Bol.com hier binnen nu en 2 uur op stoep! Lekker het weekend in!

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Wat een apparaat! Ik ben Dread begonnen op de Switch OLED en wat een beeld! Ik speelde niet veel handheld omdat ik het scherm net wat te lelijk vond en te klein. Deze OLED upgrade gaat dat veranderen! Ik was ook erg skeptisch, maar ben om.

En wat een game is Dread, al die hype eromheen en het gewoon waarmaken. Dit is zeker een top 3 Metroid game voor mij na Zero Mission en Super Metroid, maar het kan nog veranderen!

JariKlapwijk
2 jaren geleden

Mooi apparaatje die Oled, maar ik haal hem niet in huis. Speel nauwelijks in handheld-modus dus ik zie geen reden om hem te halen. Metroid Dread komt er zeker wel in, als ik klaar ben met Far Cry 6.

Luigi1985
2 jaren geleden

Leuk stukkie en thanks voor de link naar mijn artikel.

Ik heb in een impuls de special edition gekocht. Op zich wel eens leuk. Ziet er ook wel netjes uit met een artbook en steelcase.

Helaas was de postbode er net voordat ik wegging en ik ben pas laat vanavond thuis. Dus kan nog niet spelen.

De Switch Oled laat ik liggen. Ik zie het verschil wel, maar ik doe eventjes zuinig. Vind de upgrade niet groot genoeg om m aan te schaffen.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

De Oled versie gaat er zeker weten nog wel komen speel bijna alleen maar handhand namelijk. Maar ik had geen pre order gedaan dus moet nog even geduld hebben.

Baroness
Baroness
2 jaren geleden

Metroid Dread en Tetris 99

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Deze week in het geheel niet kunnen gamen , dus ben nog steeds waar ik was (op driekwart van Lost in Random). Komende week ook weinig tijd helaas. Misschien hier en daar een uurtje. Fingers crossed.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Haha, in verkeerde topic… Sorry, deze had in de wat spelen we dit weekend verhaal gemoeten. Was even in de war door dezelfde metroid plaatjes.
Excuus!

Luigi1985
2 jaren geleden

En wat vinden jullie van Dread?

Ik heb even gespeeld, maar hij speelt heerlijk snel vind ik. Heb wel de taal van de switch naar Engels gezet, want die Nederlandse robotstemmen konden echt niet.

Baroness
Baroness
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Geweldig! alleen ben ik er nog niet goed in, de eerst baas daar ben ik al 25 keer tegen onderuit gegaan.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Baroness

Ik ben daar net aanbeland. Een poging gedaan, maar was te moe haha. Ik leek wel gelijk ‘een eind te komen’ want ik was al in z’n tweede stadium.

Mss vanavond nog even verder.

HanTheMan
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Heerlijke game ik ben nu in het derde gebied, wat een superfijne besturing!
Ik vindt de nederlandse robotstem hilarisch, niet echt de bedoeling natuurlijk maar mn kids spelen ook veel op de switch dus laat hem maar op nl staan.
Jammer dat je niet per account de taal kan regelen.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  HanTheMan

Haha ja dan snap ik het wel dat je m op NL laat staan.

Bij Samus Return kreeg ik regelmatig kramp in m’n handen, omdat de 3DS zo klein is. Dit voelt toch wat fijner en het bestuurt idd echt lekker vlot. Die slide is ook een mooie toevoeging.

Gaaiz
2 jaren geleden

Voor mij voldoet de originele Switch nog prima en is de Switch OLED de upgrade niet waard. Pas als ik “docked graphics” of meer kan hebben in handheld modus ga ik om.

HanTheMan
2 jaren geleden

Gister dread uitgespeeld! Heerlijke game en heb er nog geen genoeg van.
Volgende stap is 100% halen en daarna wellicht nog op hard.
Wel grappig ik doe nooit aan trophy hunten oid en dit zou nu juist een game zijn waar ik dat wel mee zou doen.

Flight Simulator in Virtual Reality: De weg naar de ultieme mijlpaal in simulatie games

Far Cry 6: alwéér hetzelfde, maar is dat erg?