in

Algemeen topic – The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Vandaag ligt de remaster van The Legend of Zelda: Skyward Sword officieel in de winkels voor Nintendo Switch! In dit algemene topic kan je de game discussiëren met elkaar en wat informatie vinden rondom de game.

Wat is er nieuw?

Skyward Sword kwam oorspronkelijk uit voor de Wii en ziet er tegenwoordig wat blokkerig uit. De game draaide namelijk in 480p. In de remaster is dit opgeschroeft naar 720p in handheld en 1080p in de dock. De Wii-versie moest middels motion controls bestuurd worden maar de remaster voegt daar nu ook normale besturen met knoppen aan toe. Ook zijn de motion controls verbeterd en speelt de game eigenlijk nog beter dan de Wii-versie.

Naast opgepoetste graphics en besturing heeft Skyward Sword HD ook vele verbeteringen onder de motorkap. De camera kan nu bestuurd worden, dialogen verlopen sneller en je kan filmpjes skippen. Ook is er autosave toegevoegd en zijn er nog veel meer kleine verbeteringen doorgevoerd die de game stukken fijner maken om te spelen.

Lees ook de review van Monstercrab op Gamer.nl. Hij gaf de game een 7.5.

Waar te koop?

De game is uiteraard te koop in de digitale eShop op je Nintendo Switch. Bekijk hier de officiële pagina van de game. Ook kan je Skyward Sword HD bestellen in verschillende webshops.

En jij?

Laat ons weten of je de game vandaag op je deurmat krijgt of dat je nog even wacht! De game is natuurlijk veelbesproken onderwerp geweest door de volle prijs waarvoor het verkocht wordt. Is het te veel?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
19 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Monojaxx
Monojaxx
2 jaren geleden

Ik heb hem net binnen gekregen! Teveel voor een Zelda game? Nooit 😉

Luigi1985
2 jaren geleden

Als het goed is, is er nu een man of vrouw met een donkerblauw/oranje t-shirt aan het rondfietsen met mijn exemplaar in de fietstas.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Haha bij mij ook.

NightyNite
NightyNite
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Die van mij zit ook in een fietstas inderdaad. De joycons had ik ook besteld, die zitten weer in een busje op dit moment!

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  NightyNite

Nice bij mij hebben ze m al uit de fietstas gehaald en in mijn huis gegooid.

WitteHerder
WitteHerder
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Die van mij zit nog in de fietstas denk ik. De Zelda Amiibo werd vanochtend om 08:30 al afgegeven. Staat nu te pronken naast mijn werklaptop 🙂

NightyNite
NightyNite
2 jaren geleden
Antwoord aan  WitteHerder

Mijne is inmiddels binnen, nu nog wachten op de joy-cons!

Dokter Caspari
2 jaren geleden

Ik heb al vaker kenbaar gemaakt dat ik dit echt géén leuke Zelda vind. Voor mij is het een saaie repetitieve taak van een game, die veel en veel te veel uitlegt, Een saaie eentonige spelwereld kent en ook het verhaal vond ik niet denderend.

Nu zie ik overal dat mensen tot mijn verbazing enorm te spreken zijn over deze titel. Kan iemand mij uitleggen op welke wijze jij plezier uit deze titel haalt? Want het meest genoemde punt van kritiek is ; de motion-controls. Terwijl ik dit juist (naast Skyloft) als één van de weinige positieve punten aan deze game beschouw.

Deze game komt er bij mij iig niet in. Niet voor de huidige prijs althans, 50 Euro vragen voor een oude maar ietwat getweakte game vind ik vrij schandalig. Dit had gewoon in een TWW/TP/SS pakket moeten zitten voor dezelfde prijs. Ik ben bij dat Valve de handheld-markt betreedt. Misschien dat Nintendo nu eindelijk wat dreiging begint te voelen en de consument hier de vruchten van kan plukken. We gaan het meemaken 😉

NightyNite
NightyNite
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ik vond het persoonlijk vroeger wel prima werken (na wat wennen uiteraard). Ik vond vooral repetitie in de Silent Realm stukjes, die waren dan ook gewoon niet leuk. De rest vond ik echt wel goed, met goed ontworpen dungeons, leuke hub (Skyloft) waar ook een hoop te doen is, naar mate je in het spel vordert. De muziek is daarnaast ook erg goed in dit spel! Uiteraard bepaal je zelf of je het een leuke titel vindt. Als de motion controls niets waren voor jou, dan snap ik dat het spel niet leuk was. In deze remaster kun je echter ook de motion controls vervangen met bijv. het rechterpookje. Dat zal ook wel weer even wennen zijn, maar wellicht werkt dat beter voor jouw situatie.

Wel ben ik met je eens dat Nintendo wat had moeten doen met hardware, denk aan 4k support enzo..

Rainking
2 jaren geleden

Hij ligt in de brievenbus rustig op me te wachten, maar er zijn op mijn werk ondertussen nog twee pakketjes afgegeven, dus weer genoeg te doen komend weekend.

Ik ben wel benieuwd. Ik heb het origineel nooit gespeeld, dus het is volledig nieuw voor me.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Same heb het orgineel ook nog nooit gespeeld.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik heb het origineel destijds wel gespeeld en denk een jaar of zes/zeven geleden nogmaals een beginnetje gemaakt.

Al weet ik niet meer zo goed hoe t allemaal precies was. Meestal speel ik zo’n lange game slechts een keer volledig.

Misschien ga ik er vanavond wel even mee aan de slag. Moet eigenlijk r&c nog ff snel afronden.

NightyNite
NightyNite
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik heb het origineel wel gespeeld. Ik had superveel moeite met bepaalde onderdelen in het spel (meer dat ik gewoon slecht was/ben, denk ik haha), maar er zit zoveel moois in. De kerkers en bosses zijn fenomenaal! Kan ik echt aanraden. De muziek is ook heel erg goed. Ik heb er wel veel zin in!

Veel plezier met spelen in ieder geval!

HanTheMan
2 jaren geleden

Ik bedacht me vandaag ineens dat ik deze wel wil hebben dus morgen komt hij binnen.

Gaan jullie met de motion controls spelen of de reguliere knoppen?

Gourami
Gourami
2 jaren geleden
Antwoord aan  HanTheMan

Ik met reguliere knoppen ben nooit echt fan geweest van motion besturing.

WitteHerder
WitteHerder
2 jaren geleden
Antwoord aan  HanTheMan

Zit nog te twijfelen, heb het origineel met motion controls gedaan, maar dat frustreerde regelmatig. Denk dat ik nu begin met knoppen

NightyNite
NightyNite
2 jaren geleden
Antwoord aan  HanTheMan

Ik ben van plan om met motions controls te spelen. Ik hoop dat het beter werkt dan met de wiimote (plus?) van destijds.

MonsterCrab
2 jaren geleden

Veel plezier mensen! Ik ben benieuwd wat iedereen vindt van de upgrade die de remaster aanbiedt.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  MonsterCrab

Heb net een heel klein stukje gespeeld. Wat me opvalt is dat je de L-knop moet indrukken om vervolgens met de stick de camera te bewegen. Werkt niet echt lekker.

De herinneringen aan deze game zijn vaag, maar ik dacht dat ik m toen wel erg leuk vond. Het beginstuk is, zoals de meeste Zelda’s betaamt, in ieder geval weer langzaam.

Review: Metroid: Samus Returns: een van de beste 3DS-games

Opinie: Valve Steam Deck