in ,

Alle aankondigingen van de Nintendo Direct

Gisteren vond een behoorlijk dikke Nintendo Direct plaats. De livestream duurde zo’n 40 minuten en er waren (eindelijk) fijne aankondigingen gedaan. In dit overzicht lees en zie je alles terug.

Fire Emblem: Three Hopes in ontwikkeling

Fire Emblem: Three Hopes speelt zich af in het Three Houses-universum en bevat de musou-gameplay die we kennen van Fire Emblem Warriors uit 2017. Verwacht dus grootschalige hack-en-slash-gevechten. De game wordt ontwikkeld door Omega Force, bekend van andere musou-games als Dynasty Warriors en Hyrule Warriors.

Fire Emblem: Three Hopes verschijnt 24 juni voor Nintendo Switch.

No Man’s Sky komt naar Nintendo Switch

Tijdens de presentatie werd een port van No Man’s Sky aangekondigd. Een beste prestatie als je het mij vraagt. De game ziet er ook vrij aardig uit, mogen we de gameplaybeelden geloven. No Man’s Sky verscheen in 2016 voor PlayStation 4 en later ook naar andere platforms. De game kende een historisch problematische lancering. Zo ontbraken er veel features in de game. Door de jaren heen heeft ontwikkelaar Hello Games hard lopen sleutelen aan de game om de beloftes waar te maken. Ik heb hier nog een stukje over geschreven waarbij alle updates kort aan bod komen. Dat kan je hier lezen. 

No Man’s Sky komt deze zomer naar Nintendo Switch. Een precieze datum is nog niet bekend.

Chrono Cross krijgt een remaster

Een remaster van rpg Chrono Cross is in ontwikkeling. Chrono Cross: The Radical Dreamers geniet van verschillende verbeteringen. Naast grafische updates kunnen spelers nu ook willekeurige encounters uit te zetten en is de soundtrack op de schop genomen. The Radical Dreamers, een text-gebaseerde adventure game is ook onderdeel van de remaster. Chrono Cross kwam oorspronkelijk in 1999 uit voor de PlayStation. 

Chrono Cross: The Radical Dreamers verschijnt 7 april voor Switch, PlayStation 4, Xbox One, en PC.

Mario Strikers: Battle League aangekondigd

Eindelijk een nieuw deel in de voetbal-franchise van Mario! Eerdere Mario Strikers-delen kwamen uit op de GameCube en de Wii, maar nu is het tijd voor de Switch. In de arcade voetbalgame kunnen spelers  gebruik maken van speciale items, vaardigheden en accessoires die bepaalde stats verbeteren. Naast online multiplayer is er ook een lokale modus voor maximaal acht spelers met teams van vier. Tot slot kan het uiterlijk van de personages aangepast worden.

Mario Strikers: Battle League verschijnt 10 juni voor Nintendo Switch.

Wii Sports keert terug in de vorm van Nintendo Switch Sports

Geen unieke titel, geen unieke sporten, wél het (haast) ouderwetse plezier die we kennen van de Wii-tijden. Switch Sports kan je zien als een soort remake. De Mii’s worden geruild voor personages met.. nouja.. ledematen! Switch Sports bevat zes sporten. Drie van Wii Sports en Wii Sports Resort en drie compleet nieuwe. We kunnen straks weer lekker bowlen, tennissen en chambara beoefenen. De drie nieuwe sporten zijn volleybal, batminton en voetbal, wat een beetje op Rocket League zonder auto’s lijkt. Een band die je om je been kan binden (die we kennen van Ring Fit) zit inbegrepen bij de game. Deze kan ingezet worden om bepaalde sporten met je been te kunnen spelen.

Nintendo Switch Sports verschijnt 29 april voor Nintendo Switch (goh).

Xenoblade Chronicles 3 in de maak voor Switch

Een van de grootste klappers van de presentatie. Een vervolg in de Xenoblade Chronicles-franchise is in ontwikkeling! Spelers zullen de rol van Noah en Mio aan nemen terwijl ze in het midden van een oorlog tussen de naties Keves en Agnus bevinden. Volgens ontwikkelaar Monolith Soft zal het nieuwe deel Xenoblade Chronicles en Xenoblade Chronicles 2 met elkaar verbinden.

Xenoblade Chronicles 3 verschijnt in september voor Nintendo Switch. Een precieze datum werd niet vrijgegeven. 

Geen Mario Kart 9, wél Mario Kart 8 DLC

Nintendo heeft een uitbreidingspas aangekondigd voor Mario Kart 8 Deluxe. De pas bevat 48(!) circuits die we kennen van voorgaande MK-games. Zo zullen circuits als Coconut Mall, Choco Mountain, en Tokio Blur (van Mario Kart Tour) zich een weg vinden naar Mario Kart 8 Deluxe.  Deze circuits worden stapsgewijs uitgebracht in zes setjes. Elke set heeft 8 parkoersen en worden in de loop van 2022 én 2023 uitgebracht. De pas kost 24,99 euro en de eerste set verschijnt op 18 maart. De uitbreidingspas is inbegrepen bij het uitbreidingspakket van Nintendo Switch Online.

Portal: Companion Collection bevat Portal en Portal 2

Een port van de eerste Portal en het vervolg Portal 2 komt naar de Switch. De games worden gebundeld in de Portal: Companion Collection. Co-op zal ook beschikbaar zijn in Portal 2. In de game moet je verschillende puzzels oplossen door het gebruik van portals. Als je de game nog niet gespeeld hebt: grijp je kans, deze wil je niet missen. De collectie is ontwikkeld door Nvidia Lightspeed Studios.

Portal: Companion Collection verschijnt ergens dit jaar voor Nintendo Switch.

Triangle Strategy demo nu te downloaden in de eShop

De game was reeds aangekondigd, maar krijgt nu een demo die per direct beschikbaar is. In de demo kunnen spelers de eerste drie hoofdstukken spelen met de mogelijkheid om progressie mee te nemen naar de volledige game. Triangle Strategy lijkt grafisch erg op Octopath Traveler (beide ontwikkeld door Square Enix) maar zal ten opzichte van zijn spirituele voorganger meer focus leggen op tactische rpg-gameplay. 

Triangle Strategy verschijnt 10 februari voor Nintendo Switch. De demo is nu te downloaden in de eShop.

Live A Live-remake aangekondigd

Dat maakte Square Enix bekend tijdens de Direct. De klassieke rpg verscheen in 1994 en was alleen verkrijgbaar in Japan. Nu zal de game in de vorm van een remake naar het westen komen. In de rpg komen verschillende tijdsperiodes aan bod. Zo zullen spelers het Wilde Westen en de Edoperiode van Japan meemaken. De volgorde van deze avonturen mogen spelers zelf bepalen. De grafische stijl doet erg denen aan die van bovengenoemde Triangle Strategy en is (als ik mijn mening mag geven) erg tof!

Live A Live verschijnt 22 juli voor Nintendo Switch.

Klonoa: Phantasy Reverie Series komt naar Switch.

Als je Klonoa niet kent, ben je dan wel een echte gamer? Het eerste deel in de reeks, Klonoa: Door to Phantomile verscheen in 1997 voor de PlayStation. Naast wat spin-offs werd de platformer franchise stopgezet in 2001 na het vervolg Klonoa 2: Lunetea’s Veil. Beide games zijn onderdeel van de remaster collectie. 

Klonoa: Phantasy Reverie Series verschijnt 8 juli voor Nintendo Switch.

Nieuwe gameplay Kirby and the Forgotten Land getoond

Tijdens de direct werden we ook vertoefd met nieuwe gameplaybeelden van Kirby and the Forgotten Land. De video legt focus op de Mouthful Mode, waarbij Kirby grote objecten kan opzuigen. Eenmaal opgezogen verandert Kirby in het object in kwestie (vergelijkbaar met Mario Odyssey) en krijgen spelers nieuwe gameplaymogelijkheden. Als je, zoals ik, erg genoten hebt van Mario Odyssey, dan ga je zeer waarschijnlijk ook veel plezier halen uit deze game.

Kirby and the Forgotten Land verschijnt 25 maar voor Nintendo Switch.

Splatoon 3 verschijnt deze zomer

Dat werd bekendgemaakt tijdens de Direct. Ook werden er nieuwe gameplaybeelden getoond. De video draait vooral om de co-op modus Salmon Run. In de modus nemen spelers in teams van vier het op tegen computergestuurde vijanden. Naast Salmon Run is er ook een singleplayer campagne en uiteraard de multiplayer modus waar de franchise bekend om staat. 

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp komt 8 april uit

De remake van de eerste twee Advance Wars-games waren in een voorgaande direct al aangekondigd en werd voor onbepaalde tijd uitgesteld. De nieuwe trailer toont verder dat alle officieren volledig ingesproken zijn, custom maps gemaakt kunnen worden en de game co-op gespeeld kan worden. Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp is een remake van de eerste twee Advance Wars-games die oorspronkelijk op de GameBoy Advance veschenen. 

Remake Front Mission 1st en Front Mission 2 aangekondigd

De cult-hit verscheen oorspronkelijk in 1995 voor de PlayStation en zal nu een remake krijgen voor de Switch. In de game besturen spelers gewapende mechs. Tijdens het vechten is een belangrijk gameplay aspect het vernietigen van onderdelen van andere machines. Front Mission 2 zal later ook een remake krijgen, maar daar is niet veel over bekend.

Front Mission 1st: Remake verschijnt  ergens deze zomer voor Nintendo Switch.

Star Wars: Force Unleashed komt naar Switch

In de third person actiegame besturen spelers Starkiller, een door Darth Vader-opgeleide Sith die zich uiteindelijk tegen hem keert. De game kwam oorspronkelijk in 2008 uit voor PlayStation 3, Xbox 360, PC, en later ook Wii. Er is vooralsnog geen port aangekondigd voor het vervolg op de game.

Star Wars: The Force Unleashed verschijnt 20 april voor Nintendo Switch.

Disney Speedstorm is een free-to-play kartracer

De game komt naast Nintendo Switch ook op andere platformen uit en is zoals je verwacht een kartracer met Disney-personages waaronder Mickey, Goofy, Donald, de monsters uit Monster, Inc. en Mulan. Elk personage heeft een eigen speciale move. Betaalde elementen komen er in de vorm van seizoenspassen, die onder andere nieuwe parkoersen zullen toevoegen. De game wordt ontwikkeld door Gameloft, bekend van mobiele games zoals Asphalt Racer.

Disney Speedstorm verschijnt ergens deze zomer voor Switch en andere platforms.

Metroid Dread krijgt update die moeilijkheidsgraden toevoegt

Door een gratis update kunnen spelers straks moeilijkheidsgraden instellen. Naast de standaard moeilijkheidsgraad komt er een Rookie Mode en een Dread Mode. Zoals de namen laten doorschemeren biedt Rookie Mode een makkelijkere ervaring terwijl Dread Mode mogelijk kapotte controllers gaat veroorzaken. Later zal er een tweede update verschijnen waarmee een Boss Rush-modus wordt toegevoegd. Hiermee kunnen spelers achter elkaar tegen de bazen vechten. De moeilijkheidsgraadupdate is nu beschikbaar.

Earthbound-games nu beschikbaar op Nintendo Switch Online

Earthbound en Earthbound Beginnings kunnen vanaf vandaag gespeeld woden via de NES- en SNES-apps. Earthbound draait om het jongetje Lucas, ja, die ook in Smash zit. De rpg staat vooral bekend om de unieke humor en verscheen oorspronkelijk in 1989. Het vervolg kwam in 1994 uit.

Taiko no Tasujin: Rhythm Festival aangekondigd

De ritmegame bevat 76 tracks, waaronder muziek uit The Legend of Zelda en het nummer Megalovania van Undertale. Na release zal er een lidmaatschapsdienst komen die spelers toegang geeft tot meer dan vijfhonderd tracks. Ook zijn er nieuwe modi beschikbaar, zoals Don-chan Band, waarin vier spelers samen kunnen drummen.

Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival verschijnt ergens dit jaar voor Nintendo Switch.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Hoe zou het dan gaan met de MK8 DLC?

Als je een abonnement neemt, houdt je die banen na afloop dan, of kan je alleen die banen spelen als je voor dat jaar voor het uitgebreide online abonnement betaald hebt?

Twijfel namelijk over de onlinen uitbreiding. Mooie deal als je dan de MK8 banen krijgt, maar als je dan elk jaar moet blijven betalen om die banen te houden…

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Luigi1985
Lync
Lync
2 jaren geleden

Blij verrast met de aankondiging van NMS! Die gaat er zeker komen. Ook de pas voor MK8 ga ik wel aanschaffen. Joejoe!

Luigi1985
2 jaren geleden

Ik ben niet super enthousiast, maar t is ook niet slecht.

Die Mario Kart Dlc komt er wel. Mooie uitbreiding op een ijzersterke game.

Advance wars staat op mn lijst.

Portal nooit eerder gespeeld dus mss probeer ik die wel. Hetzelfde geldt voor splatoon.

Verder wacht ik reviews af.

Rainking
2 jaren geleden

Voor mij zat er niet superveel tussen, maar er was genoeg, dus er was voor iedereen wel wat.

De 48 ‘nieuwe’ circuits voor Mario Kart 8 Deluxe zie ik mezelf wel aanschaffen. Dan is er meteen heel wat meer variatie en heb ik weer een goede reden om het nog eens op te pakken. Mario Kart 8 vind ik één van de beste delen uit de serie, dus dat is zeker geen straf.

De eerste Klonoa staat al jaren op mijn wishlist en ik kom ‘m af en toe weleens tegen, maar dat ding is altijd behoorlijk aan de prijs. De remaster is dan ook een mooie optie voor me, zodat ik die ook eens zou kunnen spelen. Ik heb er ooit een demo van gespeeld en die was echt hartstikke leuk, dus dit is wel tof. Maarreeeeeee…. dat betekent niet automatisch dat het origineel van de wishlist geschrapt gaat worden, ghehehe.

Live A Live is zo’n titel die ik van naam en reputatie ken, maar totaal geen hands-on ervaring mee heb. Die is dacht ik ook alleen op de Super Famicom verschenen, dus niet buiten Japan. Dat vind ik dan meteen interessant, dus die aankoop sluit ik ook niet uit.

Heel misschien dat ik Chrono Cross aanschaf. Ik heb het origineel op de amerikaanse PlayStation (het spel is niet in Europa uitgebracht) en in principe heb ik daar wel genoeg aan. Maar ik ben wel eens wispelturig, dus voor hetzelfde geld kom ik er later nog van terug.

Xenoblade Chronicles 3 vind ik interessant, maar ik moet alle eerdere nog steeds spelen.

Ik heb helemaal niets met musou’s (schrijf ik het zo goed?), dus Three Hopes komt er niet in, hoe mooi het er ook uitziet.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Edit: Bij deze mijn welgemeende excuses aan Ruan, want in mijn verhaal kun je een paar keer zien dat ik zijn post meer ben doorgevlogen dan dat ik het echt goed had gelezen. Whoops…

Morgen een nieuwe Nintendo Direct, maar wat gaan we zien?

Wat spelen we dit weekend? 12 en 13 februari