in ,

Alle aankondigingen van de State of Play

Vanavond was er weer een State of Play. In de uitzending toonde Sony nieuwe games. In deze samenvatting vind je alles wat je moet weten!

Moss: Book II aangekondigd

Het vervolg op de VR-game Moss is aangekondigd voor PSVR. In Moss leid je een muis door een fantasy wereld vol met puzzels terwijl jij als ‘geest’ aanwezig bent in VR. Hoewel de eerste game voor PC beschikbaar is, werd er niks gezegd over een mogelijke PC of Quest-versie. Ook is er geen releasedatum bekendgemaakt.

Kleurvolle co-op shooter Arcadegeddon onthuld

De game is ontwikkeld door Illfonic, bekend van Predator: Hunting Grounds. In de game kunnen tot 3 spelers samen tegen vijanden vechten, chests zoeken en mini-games doen. De game is nu beschikbaar in early access voor PlayStation 5 en PC via de Epic Game Store. De officiële release is in 2022.

Details eerste seizoen Tribes of Midgard getoond

Canadese ontwikkelaar Norsfell onthulde het eerste seizoen van Tribes of Midgard middels een trailer. In de isometrische game, die erg op Valheim lijkt, kunnen tot 10 spelers samen een stam beginnen en overleven in de wereld. Het heeft een crafting-systeem en uitgebreide combat. Tribes of Midgard komt 27 juli uit voor PlayStation 4 en PlayStation 5.

Nieuwe gameplay F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch getoond

Middels een trailer liet Shanghai TiGames nieuwe gameplay zien van de metroidvania F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch. Er zijn drie verschillende wapens: Een drilboor, een zweep en een vuist. De game komt uit voor PS4, PS5 en PC maar heeft nog geen releasedatum. 

Hunter’s Arena: Legends komt naar PS4 en PS5

De game is ontwikkeld door Mantisco en is een battle royale-game waarin 30 spelers tegen elkaar en computergestuurde vijanden vechten. Hunter’s Arena: Legends is momenteel in early access op Steam en is van 3 tot 6 augustus gratis te downloaden voor PS Plus-leden en komt daarna beschikbaar voor beide PlayStation-consoles. 

Sifu uitgesteld naar 2022

Ontwikkelaar Slocap liet nieuwe gameplay zien van de vechtgame Sifu. In de game vecht je tegen veel vijanden met kung-fu en andere gekke moves. Elke keer als je doodgaat wordt je personage een jaar ouder. De game komt uit voor PS4 en PS5 en is uitgesteld naar 2022. 

Jett: The Far Shore is een ruimte exploratie-game

Jett: The Far Shore was vorig jaar al aangekondigd, maar had nog geen gameplay van zich laten zien. De nieuwe game van ontwikkelaar Superbrothers heeft veel weg van No Man’s Sky. Echter wilt de ontwikkelaar de nadruk leggen op ontdekking en zal de game dus geen combat of resources hebben. Er is vloeiende gameplay in je ruimteschip maar spelers kunnen ook rondlopen op de planeten. 

Nieuwe gameplay getoond van Demon Slayer: The Hinokami Chronicles

Ontwikkelaar CyberConnect2 toonde nieuwe gameplay van Demon Slayer: The Hinokami Chronicles. In de trailer worden stukjes van het verhaal getoond samen met nieuwe gameplay. De game komt 15 oktober uit voor PS4 en PS5

Toevoegingen Death Stranding: Director’s Cut onthuld

De verbeteringen en toevoegingen van de Director’s Cut van Death Stranding zijn onthuld middels een trailer. Naast een remaster-aanpak krijgt de game nieuwe melee-aanvallen, wapens, nieuwe tools om spullen te vervoeren, ramps om met je motor over te springen en een race-modus genaamd Fragile Circuit. De Director’s Cut komt 24 september uit voor PS5.

Uitgebreide gameplay Deathloop getoond

Middels een uitgebreide video heeft Bethesda Deathloop getoond. In de video wordt uitgelegd hoe de game werkt en waar het verhaal om draait. Ook laat de video een online-component van de game zien. Deathloop komt 14 september uit voor PS5. 

Lost Judgment-gameplay onthuld

Nieuwe gameplay werd getoond van de Yakuza spin-off Lost Judgmnt. Het vervolg op Judgment uit 2018 belooft weer een gekke detective-game te worden waarin bekende personages zitten. De game komt 24 september uit voor PS4, PS5, Xbox One, en Xbox Series X en S.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

De meeste games ken ik niet en ik moet zeggen dat ze me ook niet direct aanspreken.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik heb een beetje hetzelfde, F.I.S.T ziet er nog wel geinig uit. En MOSS moet ik eigenlijk deel 1 nog even checken op PSVR.

gusanito
gusanito
2 jaren geleden

Niet veel om warm van te worden al moet ik wel zeggen dat dit de eerste keer is dat Deathloop me wist te pakken.

MonsterCrab
2 jaren geleden

Fijne samenvatting Molemanksi! Wat mij betreft was het een prima presentatie, de verwachtingen waren toch al laag. Vooral Jett: Far Shore maakte indruk op mij.

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  MonsterCrab

Idd een prima presentatie. Paar dingen waar ik blij van werd. Maar hopelijk komen de grote drie nog wel met een knaller show dit jaar.

Snake_NL
Snake_NL
2 jaren geleden
Antwoord aan  MonsterCrab

Toch wel zeker 5 games waar ik naar uitkijk op deze lijst, waaronder idd Jett: Far Shore.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

Deze presentatie had zo tussen het rijtje teleurstellende E3 presentaties gepast…

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Daarom hebben ze niet aan de E3 meegedaan denk ik :p

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Ja, zelf een teleurstellende presentatie geven NA een teleurstellende E3 is misschien beter. ;P

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Ja ik denk ook echt dat ze het grove geschut een beetje bewaren voor wanneer er genoeg PS5’s zijn. Op dit moment heb ik buiten Horizon nog niet echt super veel om naar uit te kijken voor dit jaar wat betreft Sony.

Gelukkig heb ik nog wat games zoals Resident evil villiage en demons souls gemist.

Kena lijkt me ook wel tof alleen zag laatst dat ie maar 40€ gaat kosten en dat roept dan toch een beetje argwaan op.

Afgelopen dagen zit ik een beetje in een Nintendomood weer. Heb zin in Metroid Dread, advance wars en ook in Skyward Sword. Die laatste wilde ik eigenlijk niet perse halen maar nu de release eraan komt heb ik er toch zin in.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Net als Nintendo en Xbox denk ik ook dat PS wacht met de echt grote klappers, inderdaad.

M.b.t. de E3 was Metroid Dread voor mij de vetste nieuwe aankondiging, maar daarna Mario + Rabbids 2, maar op die 2 games na vond ik het (op nieuwe gameplay beelden na dan) een oersaaie E3.

Op dit moment kijk ik het meeste uit naar SS HD. Dat is 1 van mijn favoriete (Zelda) games en nu er een aantal updates doorgevoerd zijn, kan ik niet wachten om er weer mee aan de gang te gaan!

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Rabbids & Mario vond ik een leuke tussendoorgame die ik voor 15€ ofzo incl alle uitbrengingen gekocht heb.

De nieuwe moet wel wat anders doen wil ik m kopen. Gelukkig gaan de Ubisoft games meestal na een paar weken al in de uitverkoop.

Skyward Sword staat bij mij ook in t geheugen als een goede game. Niet m’n favoriete Zelda maar kan me er niet iets negatiefs van herinneren.

Moet nog 4 Metroids in Samus Returns dus zal wel tegen t einde aan lopen. Hopelijk heb ik die uit voor volgende week.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik vond deel 1 zelf echt (onverwachts) heeel tof! Een lekker luchtig verhaal, de battles niet te langdradig, de mechanics niet moeilijk om onder de knie te krijgen en de characters waren origineel. Deel 2 komt bij mij dus dag 1 in huis.

Alle problemen die ik met SS op de Wii had, zijn gelukkig aangepakt in de HD versie. Ik irriteerde me vooral (zo nu en dan) aan de motion besturing en de langdradigheid qua cutscenes, tekstblokken, onderbrekingen (Fi), etc. Dat is gelukkig allemaal opgelost! Die 1080p60 mag er daarnaast ook wel wezen!

De 2D Metroid games vind ik allemaal tof en Samus Returns vond ik dus ook vet (alleen jammer van de kleine 3DS schermpjes). Het is zeker de moeite waard om die game 100% uit te spelen! Ik ben heeel benieuwd naar Dread!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.

We zijn officieel overgegaan op Inside.Gamer!

Wat spelen we dit weekend? 10 en 11 juli